Strategia PSD de a ramane la Putere: Defaimarea fostului lider

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Strategia PSD de a ramane la Putere: Defaimarea fostului lider
Strategia PSD de a ramane la Putere: Defaimarea fostului lider
de Magda Florea la 28 Mai. 2019
Urmareste-ne pe Google News
psdliviu dragneaalegeri europarlamentarealegeri prezidentialealdeviorica dancilacex psd

Partidul Social Democrat are in fata un zid de ura si dispret din partea poporului roman, iar sub picioare, craca taiata chiar de liderul lor, care, plecat spasit spre portile puscariei, a lasat in urma un partid prabusit, pe care a reusit sa il faca in doar doi ani de zile, de 20 de procente, de la peste 50.

Ce s-a intamplat in acesti doi ani a fost prea mult chiar si pentru un partid croit sa functioneze asa, inca de cand i-a dat startul Ion Iliescu. Insa atunci nu aveam Uniunea pe cap, nici MCV, nici televiziuni care sa urle si sa scoata la lumina documente si evenimente, iar atunci mai era si un vid legislativ care a permis marilor bogatasi de astazi sa faca averi de top Forbes prin artificii de tot felul.

Un partid socialist, cu discurs populist ireal, utopic, extremist, care a divizat societatea, a fragmentat-o, a accentuat prapastia dintre clasele sociale si ne-a dus la marginea Europei. Un partid care a jucat dupa cum a cantat un baiat ridicat din talpa Teleormanului, ridicat din mizeria unuia dintre cele mai sarace si saracite judete din Romania. Performantele lui Dragnea in Teleorman se vad doar in dosarele penale lasate cu condamnari, iar asta l-a "recomandat" probabil sa ajunga sa conduca intreaga tara.

Dragnea a fost filmat in drum spre Rahova, umil, fara pic de decenta politica sau barbateasca. Omul care mobiliza toti baronii locali si aduna zeci de mii de simpatizanti cat ai zice "trandafir", nu a avut nici macar respectul minim fata de poporul pe care l-a condus si direct si indirect, de a tine un discurs si de a le explica romanilor ce se intampla, macar sa isi prezinte scuzele, macar sa le spuna CEVA, orice, simpatizantilor, care traiesc din '90 pana in prezent in cercul vicios al votului pentru PSD, apoi cand apare dezamagirea, al votului impotriva PSD.


De la Iliescu pana in prezent, niciun alt om politic nu a reusit sa adune atata forta in mainile lui si atata influenta. Nici Iliescu insusi, nici Adrian Nastase. Si culmea e ca, "indiferent de sentimentele noastre", vorba doamnei premier, trebuie sa recunoastem ca Dragnea se situeaza mult sub aceste doua personaje, din toate punctele de vedere. Dragnea este politicianul necioplit din popor, fara carisma, ploconit in fruntea tarii de interese, exponat al coruptiei locale a baronomii. Este tipul individualistului care, ajuns la Putere, isi urmareste doar propriile scopuri, cu orice pret. 

El taia si spanzura in PSD, in politica roamneasca. Cu bagheta magica putea transforma o secretara din Videle in ministru de Interne, putea modifica intr-o noapte Codurile penale si putea sa minta pensionarii si bugetarii ca PSD mareste salariile si pensiile, fara sa le spuna ca de fapt acesti bani vin din imprumuturi pe care le vor plati generatiile viitoare. 

Citeste si: 26 mai 2019 - Ziua ZERO in politica romaneasca

De trei decenii social-democratii tot ajung la conducere, pentru ca, ciclic, Romaniei i se face dor de ei


De trei decenii social-democratii tot ajung la conducere, pentru ca, ciclic, Romaniei i se face dor de ei. Urmeaza cativa ani cumpliti, dupa care, pe un val de emotie negativa si revolta colectiva, votam pe oricine ca sa scapam de ei. Si iar si iar aceeasi poveste.

PSD nu ar fi ajuns in fruntea tarii daca nu ar fi fost votati si chiar si acum, sa nu ne scape din vedere ca totusi inca au 23% dintre voturi. Romanii au votat la alegerile de duminica in numar record, insa voturile nu au fost generate de politicile lansate de USR nici de lozincile liberalilor, romanii ar fi votat si o foca daca ar fi venit de la Pol sa candideze.

In situatia asta atat de disperata am ajuns. Si nu e bine. Votul nu mai poate face minuni in Romania. In primul rand, este vorba despre un vot pentru alegeri europarlamentare, in al doilea rand, nici daca erau alegeri interne, locale sau pentru parlament, lucrurile nu pot deveni roz din negre, printr-un vot, deodata.

Daca votul nostru ar schimba cu adevarat sistemul, radical, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam. Nu spun ca s-a votat gresit la alegerile europarlamentare, nici ca oamenii care s-au dus la vot au gresit. Din contra! Roamnii au demonstrat ca si-au invatat lectia si fac tot ce le sta in puterea cetateneasca sa contribuie la evolutie si europenizare, dar vreau sa facem un exercitiu de memorie si sa ne amintim valul de ura pe care s-a votat in '90. Prezenta de aproape 100% si acelasi procent de voturi catre Iliescu. Schimbare, au vrut romanii si, fericiti ca schimba sistemul, s-au dus si l-au stampilat pe Taticu'.

Acelasi sentiment de revolta, aceeasi iratiune, aceeasi satisfactie de dupa vot, ca "le-am aratat noi lor". Si uite cum, de fapt, ne tot arata ei noua de 30 de ani, batjocura si incompetenta.

Votul e important, insa Romania are nevoie de o noua Revolutie


De o revolta in masa a cetatenilor, care sa ceara reformarea tuturor sistemelor, tuturor institutiilor publice. Degeaba vine in Guvern o echipa competenta, care trebuie sa coopereze in teritoriu cu baroni psd caracatizati in toate business-urile locale si care tin din frau alegatorii cu ajutoare sociale. Vor fi blocaje, nu se va putea.

La fel si in cazul celorlalte institutii. Avem nevoie de alti oameni la Servicii, la MAE, avem nevoie sa scapam de "vechea garda" in institutiile de forta.

Iar pentru aceste lucruri nu exista vot. Exista revolta. 

In Romania mileniului trei ne alegem conducatori corupti si incompetenti


Apropo de coruptie, condamnarea lui Liviu Dragnea semana pe undeva cu cea a lui Al Capone. A primit trei ani si jumatate pentru niste angajari fictive la o institutie din subordinea CJ Teleorman, in conditiile in care in jurul lui planeaza acuzatii serioase de coruptie si suspiciuni la nivel inalt, de frauda cu fonduri europene de zeci de milioane, de exemplu.

Al Capone, a fost unul din cei mai faimosi gangsteri⁠ americani din anii 1920 - 1930. Al Capone a dominat lumea interlopa din Chicago, ajungand conducatorul unei mari retele de crima organizata („Chicago Outfit”), obtinandu-si veniturile din afaceri de jocuri de noroc ilegale, din retele de bordeluri, iar in anii regimului Prohibitiei in SUA, din trafic ilegal de bauturi alcoolice, la care se adauga extorcarea de bani sub forma taxelor de protectie . Desi a reusit multa vreme sa se sustraga justitiei si sa nu fie niciodata gasit vinovat pentru crimele violente comise de «sindicatul crimei » pe care l-a condus, cariera sa de gangster s-a incheiat de fapt in 1931 cand guvernul federal a reusit sa-l faca judecat si condamnat pentru evaziune fiscala. 
 
La fel si la baiatul nostru, cu atatea "bube" in cap, justitia romana il inchide pentru o zgarietura neinsemnata.

ICCJ l-ar putea scapa de Dragnea de condamnarea la 3 ani si sase luni de inchisoare cu executare

 
 ICCJ l-ar putea scapa de Dragnea de inchisoare. Pe principiul "uneori eternitatea dureaza doar o secunda", cei trei ani si jumatate ar putea sa dispara pana pe 5 iulie, cand ICCJ stabileste daca completurile de 5 judecatori sunt legal constituite. Asa ca, e posibil ca sampania din Piata Victoriei sa se evapore mai repede decat si-ar fi imaginat oricine.

Social-democratii se vor dezice de Dragnea


Pana atunci, insa, PSD are nevoie de alt presedinte. Chiar daca interimatul va fi asigurat o perioada de Dancila, social-democratii isi vor alege noul lider, iar batalia pentru putere deja a inceput. Miza este uriasa, si, este necunoscut deocamdata personajul care ii va lua locul Dragnea, insa ceva e cert: social-democratii se vor dezice de Dragnea.

Primele semnale in acest sens au venit deja, si e evident ca cei mai apropiati oameni de Dragnea vor fi indepartati pentru a nu afecta si mai rau imaginea partidului, daca asa ceva e posibil.

Cel mai probabil, asta va fi strategia de baza a PSD, desi Dancila pozeaza acum in colega solidara, care ii promite vizite la inchisoare si sustinere. Cel care nu se va dezice, cel putin pana la decizia ICCJ din iulie, va fi deputatul "mitraliera" Radulescu. Personajul argesean a dat niste declaratii socante dupa condamnarea lui Dragnea, spunand ca "singura greseala a PSD a fost ca nu am dat amnistia si gratierea in primul an cand am venit la guvernare" si ca "medicii, profesorii si agricultorii sa dea inapoi banii primiti de la PSD si sa ramana cu USR si PNL". 

Astazi, si domnul Radulescu va fi la Cex PSD organizat de urgenta, alaturi de liderii din teritoriu, si, cel mai probabil spre seara vom avea declaratii de presa cu privire la deciziile luate la intrunire. Va amintim ca in Cex se va dezbate atat desemnarea unui nou lider, cat si a unui candidat pentru prezidentiale, precum si solutii pentru "recastigarea electoratului PSD", am citat din Viorica Dancila.

Citeste si: Detalii de ultima ora despre Cex PSD

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte
Economie

De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte

today29 Mar. 2024
Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia
Economie

Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia

today29 Mar. 2024
Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri
Business

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri

today29 Mar. 2024
Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager
Companii

Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager

today29 Mar. 2024
Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice
Life Style

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice

today29 Mar. 2024
Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii

today29 Mar. 2024
Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice

today29 Mar. 2024
Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)
Business

Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)

today29 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri
Business

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri

today29 Mar. 2024
Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager
Companii

Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager

today29 Mar. 2024
Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice
Life Style

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice

today29 Mar. 2024
Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii

today29 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x