9 oameni de succes care au preferat sa invete pe cont propriu

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
9 oameni de succes care au preferat sa invete pe cont propriu 9 oameni de succes care au preferat sa invete pe cont propriu
de Manager.ro la 22 Ian. 2013
Urmareste-ne pe Google News
oamenisucceseducatieliceufacultatealbert einstein

Educatia este esentiala, nu incape indoiala. Cu cat inveti mai mult, cu atat vei avea mai multe sanse sa reusesti in viata. In general, oamenii care renunta la scoala sau primesc o educatie sumara sfarsesc prin a vinde hamburgeri intr-o ghereta ingusta. Aceasta este perceptia populara. Iata insa cativa oameni de succes care au facut (mai mult sau mai putin) exceptie de la regula.

1. John D. Rockefeller
Miliardar




Inainte de a ajunge cel mai bogat om din lume, John Rockefeller a fost fiul unui evazionist si a urmat cursurile unui liceu din Cleveland, Ohio. Chiar daca a primit o anumita educatie, la varsta de 16 ani, Rockefeller a decis sa renunte la scoala si a inceput o cariera - cu scopul de a castiga 100.000 de dolari.

Rockefeller si-a depasit insa asteptarile. El a demarat o afacere cu petrol, a infiintat Standard Oil si in final, a monopolizat industria. In 1902, Rockefeller avea o avere de 200 milioane dolari si in momentul mortii sale, aceasta ajunsese la un miliard de dolari.

2. John Glenn
Astronaut




In timpul cursei pentru cucerirea spatiului din anii '50 - '60, un singur om s-a facut remarcat in “lupta” cu sovieticii, care doreau, de asemenea, sa ajunga pe Luna. Acest om a fost John Glenn. El a devenit erou de razboi si apoi unul dintre cei mai cunoscuti si respectati astronauti din istorie, in ciuda faptului ca a abandonat facultatea. Glenn a studiat stiinta la Muskingum College, dar dupa ce japonezii au bombardat Pearl Harbor, a renuntat la scoala, pentru a se inrola in armata.

3. Steve Jobs
Cofondatorul Apple




Bill Gates, Mark Zuckerberg, Steve Jobs. Ii cunoastem. Unul dintre cei mai influenti pionieri tehnologici ramane Steve Jobs, cofondatorul Apple. Jobs si Steve Wozniak au fabricat primele calculatoarele personale cu adevarat functionale. Apple a lansat, de-a lungul anilor, numeroase produse revolutionare, precum iPod, iPhone si iPad. Jobs a urmat doar sase luni de facultate.

4. Mark Twain
Scriitor celebru




Cel mai iubit scriitor american din istorie, Mark Twain s-a facut consacrat cu personaje precum Tom Sawyer si Huckleberry Finn. De fapt, “Aventurile lui Huckleberry Finn” este considerat unul dintre cele mai importante romane americane. Nu-i rau pentru un om care a renuntat la scoala si la varsta de 11 ani era deja ucenic. La varsta de 18 ani, Twain activa ca tipograf in orase precum New York, Philadelphia si St. Louis si isi petrecea timpul liber la biblioteca. Twain a devenit apoi capitan de ambarcatiune. A continua sa lucreze in acest post pana la izbucnirea Razboiul Civil si dupa o incursiune scurta in armata Confederatiei, a inceput sa calatoreasca prin tara, inspirandu-se pentru romanele sale celebre.

5. Henry Ford
Industrias si antreprenor




In istoria americana, putini oameni au intruchipat mai bine succesul si stradania decat Henry Ford - omul care se confunda cu inceputurile industriei auto din SUA. Ford a avut o educatie modesta, s-a nascut la o ferma din apropierea Detroit-ului, unde a lucrat alaturi de tatal sau, care nadajduia ca intr-o zi, fiul ar putea administra proprietatea. Ford a plecat insa de acasa la varsta de 17 ani pentru a deveni ucenicul unui masinist din Detroit - o alegere inspirata. In ciuda faptului ca nu avea o educatie foarte aleasa, Ford a reusit sa mecanizeze procesul de asamblare a primelor automobile - n-a trecut mult timp si Detroit-ul a inceput sa fie numit “Motor City”, datorita industriei sale uriase.

6. William Shakespeare
Poet si dramaturg




Potrivit istoricilor, Shakespeare ar fi urmat cursurile King's New School. Altii spun insa ca a abandonat scoala la varsta de 13 ani. Este uimitor cum un asemenea om a putut "inventa" peste 1.700 de cuvinte.

7. Winston Churchill
Presedinte si conducator al armatei




Una dintre cele mai ilustre personalitati politice ale secolului 20, Winston Churchill s-a nascut in mijlocul aristocratiei. A condus Marea Britanie spre victorie in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. A avut insa o educatie modesta. Churchill provenea dintr-o familie buna si ar fi avut toate sansele sa urmeze o educatie aleasa. Totusi, Churchill a considerat scoala o pacoste si s-a descurcat foarte mediocru la discipline, fiind uneori pedepsit pentru rezultatele proaste la invatatura. Nu a excelat nici in timpul serviciului militar. A aplicat de trei ori pentru Royal Military College si a fost acceptat dupa ce a ales cavaleria, in locul infanteriei, deoarece avea cerinte mai reduse in privinta notelor si nu presupunea cunostinte matematice.

8. Abraham Lincoln
Presedinte american




Cel mai popular presedinte american nu s-a luptat cu vampirii, conform credintei populare. Lincoln a fost al 16-lea sef de stat al SUA. El a administrat natiunea in vremuri foarte dificile. Dar omul care a luptat pentru starpirea sclaviei pe pamant american nu a fost foarte educat. Honest Abe a fost un autodidact si in copilarie, a avut o “reputatie” de lenes. Aceste defecte nu l-au impedicat insa sa urmeze o cariera in politica la varsta de 20 de ani si sa fie admis in barou, dupa ce a invatat legile avocaturii de unul singur, in timpul liber. Se pare ca Lincoln a fost un geniu al politicii. Daca povestile sunt adevarate, a realizat toate aceste lucruri citind la lumina lumanarii.

9. Albert Einstein
Geniu al fizicii



Omul al carui nume este sinonim cu geniul a publicat peste 300 de lucrari stiintifice; omul din spatele ecuatiei E=MC2, care a inventat teoria relativitatii, care a castigat un premiu Nobel a renuntat la liceu, pentru a-si indeplini visul. Pana la urma, Einstein a reusit sa intre la facultate. Potrivit istoricilor, trebuie sa tinem cont de faptul ca una din cele mai stralucite minti ale stiintei secolului 20 a fost, de fapt, un licean plictisit de scoala. Oare?

Ultimele NOUTATI

Ce sarbatorim de fapt, pe 1 mai?
Cultura generala

Ce sarbatorim de fapt, pe 1 mai?

today01 Mai. 2025
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
Stiri IT 2025, Tehnologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025

today30 Apr. 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Economie

ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!

today30 Apr. 2025
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori
Economie

Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori

today30 Apr. 2025
Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi:  Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung
Financiar-Bancar

Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi: Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung

today30 Apr. 2025
Finantari uriase pentru IT-isti romani: 60 de milioane de motive sa crezi in ideea ta
Stiri IT 2025, Tehnologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Finantari uriase pentru IT-isti romani: 60 de milioane de motive sa crezi in ideea ta

today30 Apr. 2025
FMI anunta o franare economica globala: „Nu am mai vazut asa ceva in ultimul secol!”
Economie

FMI anunta o franare economica globala: „Nu am mai vazut asa ceva in ultimul secol!”

today30 Apr. 2025
Romanii si bulgarii, nevoiasii Europei. Un studiu european scoate la iveala saracia din Romania si Bulgaria: un sfert dintre romani sunt in pericol!
Analize

Romanii si bulgarii, nevoiasii Europei. Un studiu european scoate la iveala saracia din Romania si Bulgaria: un sfert dintre romani sunt in pericol!

today30 Apr. 2025
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x