Giles Keating, analist Credit Suisse: Germania se joaca de-a soarecele si pisica
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Giles Keating, analist Credit Suisse: Germania se joaca de-a soarecele si pisica
Germania se joaca de-a soarecele si pisica cu tarile mai putin bogate din Europa, pe masura ce negocierile privind criza din zona euro se desfasoara la nivel de stat, a declarat Giles Keating (foto jos), directorul de cercetare al Credit Suisse, pentru CNBC.
Cateva tari europene au interzis vanzarea in lipsa a actiunilor (short - selling) si guvernul spaniol a adoptat masuri de limitare a deficitului si datoriei publice, integrandu-le in constitutia tarii. Este evident ca liderii europeni incearca sa restabileasca increderea investitorilor in posibilitatile zonei euro.
Un aliat - cheie al cancelarului german Angela Merkel a subliniat vineri ca guvernul neamt va adopta masuri de sustinere a Fondului European pentru Stabilitatea Financiara (EFSF). Au existat tensiuni si in Germania, cea mai puternica economie din zona euro. Economia germana si-a revenit bine dupa criza din 2008 si a sustinut tarile mai slabe in scopul echilibrarii monedei euro.
"A existat intotdeauna un joc de-a soarecele si pisica in relatia dintre creditor si datornic", subliniaza Keating.
Piata bursiera din Germania a fost ultima victima a tensiunilor financiare si chiar au circulat zvonuri potrivit carora agentiile de rating ar putea retrograda calificativul acestui stat. Agentiile au reconfirmat insa calificativele superioare acordate Germaniei.
"Pietele au reactionat mai mult la vestile negative, decat la cele pozitive", spune Keating. "Daca autoritatile vor adopta amendamente constitutionale si reforme economice in unele tari mai slabe din punct de vedere financiar, precum Spania si Italia, atunci ne putem astepta la o utilizare mai rationala a eurobondurilor", conchide reprezentantul Credit Suisse.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special "E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"