Capitala Romaniei, Bucuresti, se confrunta cu o problema tot mai stringenta in ultimii ani: lipsa acuta a locurilor de parcare. Cu un numar in crestere constant de autoturisme pe strazi, parcarea a devenit o provocare zilnica pentru soferi. In acest context, Primaria Capitalei a decis sa intervina si sa impuna amenzi considerabile pentru parcarea neplatita, intr-o incercare de a rezolva criza locurilor de parcare.
Una dintre masurile luate de autoritati pentru a descuraja neplata parcarii in zonele special amenajate este aplicarea unor amenzi substantiale. Astfel, cei care isi lasa masinile in locurile de parcare marcate si desemnate pentru parcarea cu plata, dar nu platesc taxa de parcare, risca sa fie sanctionati cu amenzi de pana la 2.500 de lei.
Tariful de parcare la ora actuala este de numai 5 lei pe ora. Potrivit unei propuneri de proiect de lege, cei care “uita” sa plateasca taxa si sunt prinsi primesc o amenda in valoare de 200 de lei, ceea ce reprezinta de fapt o nota de constatare. Amenda trebuie platita in cel mult 15 zile. In cazul in care nu este achitata, Compania de Parking va trimite o notificare catre Politia Locala in acest sens. Apoi, politistii locali vor putea aplica amenzi de la 1.500 la 2.500 de lei pentru persoanele fizice, respectiv de la 3.000 la 5.000 de lei pentru persoanele juridice.
”Constituie contraventie si se amendeaza (…) neachitarea contravalorii penalitatilor stabilite cu titlu de daune interese prin nota de constatare intocmita de catre operatorul serviciului public de administrare a parcajelor apartinand domeniului public sau privat al Municipiului Bucuresti, prin care a fost constatata neplata anticipata a tarifului de parcare de catre utilizatori, cu amenda cuprinsa intre 1.500 – 2.500 lei pentru persoanele fizice si intre 3.000 – 5.000 lei pentru persoanele juridice”, se arata in proiectul depus de viceprimarul Stelian Bujduveanu.
Aceasta masura are ca scop principal incurajarea soferilor sa respecte regulile de parcare si sa contribuie la reducerea aglomeratiei si a disputelor legate de locurile de parcare. Prin impunerea unor amenzi considerabile, Primaria doreste sa faca parcarea cu plata o optiune mai atractiva decat riscul unei amenzi substantiale.
Bucurestiul se confrunta cu o crestere constanta a numarului de autoturisme in ultimii ani. Cu toate acestea, infrastructura de parcare nu a evoluat in mod corespunzator pentru a face fata acestei cereri sporite. Rezultatul este un oras sufocat de masini si o lupta constanta pentru gasirea unui loc de parcare, in special in zonele centrale si in apropierea punctelor de interes.
Desi amenzile pentru parcarea neplatita pot parea dure, ele reprezinta o masura necesara pentru gestionarea problemelor legate de parcarea in Bucuresti. Aceasta actiune ar trebui sa contribuie la incurajarea respectarii regulilor si a platii pentru utilizarea locurilor de parcare disponibile.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Secretele freelancingului de succes: cum poti sa faci bani online fara experienta anterioara
Premiile Comertului Online Romanesc acordate in cadrul editiei de 19 ani a Galei Premiilor eCommerce
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!