Informatiile suplimentare despre cum se pot gestiona mai bine flotele si cum se pot optimiza eficient consumul de combustibil, costurile, rutele si atributiile soferilor, aduc mereu un plus de valoare rezultatului final.
Daca te simti coplesit de atatea responsabilitati si nu mai dai randament asa cum iti doresti ca manager de flota, iata aspectele asupra carora trebuie sa te concentrezi mai mult:
Unde sunt activele flotei
Orice manager de flota trebuie sa stie locatia activelor sale. Cu cat flota este mai mare, cu atat gestiunea acesteia presupune mai mult efort. Astfel ca, urmarirea manuala a acestora nu mai reprezinta cea mai buna solutie. Optand pentru un software de gestiune si un echipament de urmarire prin GPS, vei stii in timp real unde se afla fiecare activ si cine il opereaza.
Cat de bine performeaza soferii tai pe teren
Unele dintre responsabilitatile pe care le ai implica siguranta soferilor, a flotei si eficienta fiecarui activ si sofer in parte. Cand iti desfasori munca la distanta fata de active si soferi, este mai dificil sa ii gestionezi.
Cu ajutorul dispozitivelor GPS moderne, poti monitoriza locatia lor, dar si alte aspecte: viteza cu care se deplaseaza, kilometrajul vehiculelor, viteza si frecventa intoarcerilor, franarea brusca ori accelerarea rapida, consumul din bord si alte serii de comportamente pe care le adopta soferii in timpul curselor.
Nivelul de eficienta al operatiunilor
Toate actiunile desavarsite se rezuma asupra costurilor. Cu siguranta vrei sa te asiguri ca productivitatea flotei este la cel mai inalt nivel posibil. Prin urmare, fie trebuie sa reduci din costuri prin eliminarea factorilor de risc, fie sa alegi solutii mai optime pe termen lung, chiar daca reprezinta o investitie majora la prima vedere.
Spre exemplu, rapoartele lunare pot fi generate automat cu ajutorul unui software, iar activele pot fi urmarite in timp real prin intermediul dispozitivelor GPS. Renuntarea la intocmirea manuala a rapoartelor iti ofera timp pe care il poti valorifica intr-un alt mod.
De asemenea, comportamentele neadecvate a soferilor (franare brusca, accelerare rapida, etc.), care sporesc uzura activelor poate fi imbunatatita prin instruirea corespunzatoare a acestora. Poti lua diverse decizii pe care le consideri de folos pentru bunul mers al activitatilor.
Utilitatea unui card carburant
Un card combustibil inlocuieste platile numerar ale comerciantilor si se dovedeste a fi foarte eficient din mai multe puncte de vedere. In primul rand, fiecare sofer care detine un card combustibil poate efectua plati rapide, fara a cere aprobare din partea superiorilor. Fiecare card combustibil are stabilita o suma limita si ofera transparenta maxima, ceea ce nu mai trezeste suspiciuni din partea conducerii si a angajatilor.
Ca manager al flotei poti monitoriza cu usurinta consumul fiecarui vehicul, in functie de distanta parcursa si cantitatea de combustibil folosita. In plus, datorita cardurilor de combustibil, vei putea genera rapoarte cu privire la costuri.
Un alt avantaj al cardurilor de carburant este faptul ca se pot achizitiona din benzinarii si alte produse sau servicii, in functie de tipul cardului ales. Soferii pot plati taxe de drum, viniete, pot cumpara uleiuri, antigel, piese de schimb, accesorii si fise pentru spalatoriile auto din cadrul benzinariilor.
Pe langa toate celelalte avantaje, utilizatorii cardurilor beneficiaza de discounturi stabilite in prealabil in functie de profilul clientului.
Ultimele NOUTATI
Salariul mai mare se obtine la interviu, nu dupa angajare! Sfaturi de la experti HR pentru negocieri in timpul interviului
Pulsul industriei IT din Romania - cand toata Europa concedia masiv, Romania facea angajari. Nici azi nu o ducem mai rau
Japonia se pregateste sa fie lovita de o serie de cutremure puternice Autoritatile avertizeaza populatia sa nu creada zvonurile apocaliptice
Patronatele avertizeaza: Pana in toamna puterea de cumparare va scadea cu pana la 40%, preturile vor creste cu pana la 10% din cauza majorarii TVA
Divortul, sport national in Romania: 4 din 10 cupluri se cearta din cauza banilor
Partenerii nostri
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Pulsul industriei IT din Romania - cand toata Europa concedia masiv, Romania facea angajari. Nici azi nu o ducem mai rau
Japonia se pregateste sa fie lovita de o serie de cutremure puternice Autoritatile avertizeaza populatia sa nu creada zvonurile apocaliptice