Designul ales de echipa de creatie a producatorului american pentru Puma este, fara nici cea mai mica indoiala, original. Ba chiar putem spune ca Puma nu seamana cu niciun alt SUV din segmentul B, ceea ce nu este putin lucru. Desigur, putem observa totusi cateva detalii care isi au inspiratia in vechiul model Puma, produs intre anii 1997 si 2002. Cele mai multe dintre acestea pot fi regasite la nivelul partii frontale! Tot aici regasim insa si niste blocuri optice care sunt inspirate parca de la supercarul Ford GT. Mai observam aici grila frontala ovala specifica producatorului american si niste prize de aer incluse in spoilerul fata.
Noul Ford Puma este construit pe aceeasi platforma care se afla si la baza noii generatii Fiesta. In aceste conditii, constructorul american a investit peste 200 de milioane de euro in uzina de la Craiova pentru a putea face posibila productia lui Puma in tara noastra. Specialistii spun ca Puma introduce un nou capitol in identitatea de design a producatorului american, imbinand arhitectura Ford de segment B cu un ampatament si cu un ecratament optimizate pentru a oferi proportii de SUV.
Noul Ford Puma se recomanda a fi o masina practica si foarte spatioasa, in ciuda faptului ca vorbim despre un SUV de segment B. Spre exemplu, pe bancheta din spate, exista spatiu suficient pentru doi pasageri adulti! Regasim la nivelul habitaclului materiale de buna calitate, care dovedesc atentia la detalii a celor de la Ford. Spatiile de depozitare sunt bine gandite, venind in intampinarea nevoilor de zi cu zi ale tuturor. Portbagajul are o capacitate de nu mai putin de 456 de litri, ceea ce este cu adevarat spectaculos. La acest capitol, Ford depaseste modele precum Citroen C3 Aircross, Volkswagen T-Cross, Peugeot 2008 sau Opel Crossland X.
Din punct de vedere tehnologic, putem observa la interior un display central cu diagonala de 8 inci, preluat de la Fiesta si Focus. Masina beneficiaza de o conectivitate ridicata, aplicatiile Apple Car Play si Android Auto facandu-se responsabile de acest lucru. Ecranul central poate transmite soferului informatii in timp real cu privire la problemele aparute pe drum, pentru acest lucru fiind nevoie de un modem care sa asigure conexiunea la internet. Puma poate fi echipat optional cu un sistem audio Bang&Olufsen cu zece boxe si cu o capacitate de 575 watt. Cel mai important insa la acest capitol este instrumentarul digital de bord care este afisat pe un ecran cu dimensiuni de 12.3 inci.
Ford Puma primeste unitatea EcoBoost Hybrid cu capacitate de 1.0 litru, capabila sa imbunatateasca atat consumul de carburant, cat si emisiile cu 10%. Unitatea este disponibila atat intr-o versiune de 125 de cai putere, cat si intr-o versiune de 155 de cai putere. Versiunea de 125 CP este disponibila si alaturi de un sistem de dezactivare a cilindrului. Constructorul american nu renunta insa la motorizarile diesel, intrarea in gama urmand a se face cu motorizari EcoBoost fara tehnologie micro-hibrida. Tot la capitolul tehnic mai trebuie sa notam si faptul ca cei de la Ford vor pune la dispozitia celor interesati o cutie automata de viteze cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj.
Ultimele NOUTATI
Motive mai putin evidente pentru care instanta de judecata poate anula o concediere disciplinara
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Falsul in declaratii: Ce spune legea si cum te poate afecta
Ghidul alegatorului din strainatate pentru Alegerile Prezidentiale 2025
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Te-ar putea interesa si