Suntem in luna decembrie si nu ne mai despart decat cateva zile de sarbatorile de iarna, motiv pentru care multi dintre noi ne grabim entuziasmati in incercarea de a gasi cele mai frumoase cadouri pentru cei dragi si de a rezolva cat mai multe lucruri inainte de zilele libere ce urmeaza sa le avem. Atunci cand suntem insa la volanul masinii nu avem voie sa uitam ca trebuie sa respectam regulile de circulatie!
In graba catre magazine sau catre casa, multi soferi fac greseli mai mici sau mai mari la volan in aceasta perioada a anului. Unii comit insa niste greseli uriase, care ii pun in pericol atat pe ei, cat si pe toti ceilalti participanti la trafic. Este si cazul unui tanar in varsta de 22 de ani care a gonit cu viteza fulgerului pe un sector de drum care avea o limita de viteza de numai 50 km/h.
Potrivit autoritatilor, un sofer din Targu Mures a parcurs tronsonul de drum in cauza cu o viteza de nu mai putin de 195 km/h, punand astfel in pericol toti participantii la trafic din acea zona pe unde era permis sa se circule cu o viteza maxima de 50 km/h. Politistii i-au aplicat tanarului o amenda usturatoare in valoare de 2.900 de lei. Soferul a ramas si fara permis de conducere pentru o perioada de 90 de zile in urma acestei infractiuni.
Graba nu este un motiv pentru a depasi viteza legala atunci cand ne aflam la volanul masinii, astfel de infractiuni putand fi pedepsite cu amenzi uriase. Potrivit Codului Rutier in vigoare, depasirea vitezei legale cu 10 - 20 km/h este sanctionata cu o amenda cuprinsa intre 290 si 435 de lei, la care sunt adaugate doua puncte de penalizare. Ca si in cazul de fata, depasirea vitezei legale cu peste 50 km/h poate aduce cu sine o sanctiune financiara de pana la 2.900 de lei, la care se adauga suspendarea permisului de conducere pentru o perioada de 90 de zile.
Ultimele NOUTATI
Partenerii nostri
INS: venituri medii in crestere - 8.210 lei pe o gospodarie, respectiv 3.274 lei per persoana
Norme SSM - CONDITII pentru conducerea pe drumurile publice a unui stivuitor
Ce activitati pot presta administratorii, in cadrul unui SRL?
Titluri de stat TEZAUR: Se lanseaza o noua editie cu dobanzi neimpozabile de pana la 7%
Radiere SRL fara activitate: obligatii si proceduri legale
Venituri din activitati independente si dividende: tratamentul fiscal din punct de vedere al CASS
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si