Strazile din Romania sunt pline de gropi, nu are nimeni cum sa nu recunoasca aceasta realitate cu care soferii se confrunta in fiecare zi atunci cand se urca la volan. Nu sunt deloc putini nici soferii care si-au stricat masinile din cauza gropilor. Din fericire, exista o veste buna pentru ei, pe care multi nu o cunosc insa. Mai exact, este vorba despre un sistem la care soferii pot apela pentru a nu isi repara masinile pe banii lor.
Din pacate, asigurarea auto obligatorie pe care o au toti soferii din Romania nu isi dovedeste utilitatea atunci cand iti strici masina intr-o groapa de pe strada. Astfel, ai nevoie de o asigurare CASCO, asigurare pe care nu multi soferi o au, dat fiind pretul deloc mic cerut de asiguratori. Exista insa o solutie spre care soferii patiti isi pot indrepta atentia atunci cand se afla in aceasta situatie nefericita!
Sa spunem ca ai intrat cu masina intr-o groapa mai adanca, acoperita de apa, si ti-ai stricat o roata sau ai suferit o alta avarie. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este acela de a face fotografii chiar la locul faptei. Pozeaza atat groapa cu pricina, cat si masina si avariile suferite. De asemenea, daca vezi in apropiere o persoana care a fost martora la eveniment, ar fi bine sa ii ceri ajutorul. O declaratie obiectiva de la un martor care sa relateze toata intamplarea te-ar putea ajuta mai mult decat ai crede.
Pentru inceput, cheltuielile cu reparatia masinii le vei suporta din propriul buzunar. Mai apoi insa, te poti adresa celor responsabili cu starea drumului pentru a iti recupera prejudiciul. Mai exact, te poti adresa Companiei Nationale a Drumurilor, Primariei din zona sau Consiliului Judetean. Vei face o plangere catre autoritatea in cauza, la care vei atasa cateva documente: pozele despre care spuneam mai devreme, o declaratie a unui martor si devizul de reparatii de la service-ul auto la care ai apelat pentru a iti repara masina.
Sigur, asta nu inseamna ca iti vei primi automat banii pe care i-ai cheltuit pentru reparatia masinii. In cazul in care te lovesti de un refuz, te poti adresa unei instante judecatoresti pentru a iti rezolva cazul.
Ultimele NOUTATI
Gata cu apelurile false! Ce masura a luat ANCOM impotriva fraudelor telefonice
Dreptul la somaj in 2025. Conditii de acordare a indemnizatiei lunare si documentele necesare
Harta celor mai mari salarii, pe judete - Clasamentul incepe cu 5.500 lei net/luna in Bucuresti
Salariul mai mare se obtine la interviu, nu dupa angajare! Sfaturi de la experti HR pentru negocieri in timpul interviului
Pulsul industriei IT din Romania - cand toata Europa concedia masiv, Romania facea angajari. Nici azi nu o ducem mai rau
Partenerii nostri
Calendar ANAF: Ce declaratii fiscale se depun in luna iulie 2025
Plata fara document justificativ: Cum se inregistreaza in contabilitate
Cum sa va organizati corect documentatia contabila si sa evitati sanctiunile si intarzierile
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii