Asa ca, odata ce ai trecut examenul auto, ti-ai luat permisul si te pregatesti sa urci la volan, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa conduci in siguranta si sa manevrezi masina asa cum trebuie.
Este natural sa te simti nelini?tit atunci cand conduci pentru prima data singur in masina. Pe de-o parte, acest lucru este benefic pentru tine deoarece te ajuta sa fii vigilent la volan. Pe de alta parte, un sofer emo?ionat poate fi un sofer nesigur pe sosea.
Asadar, inca din prima zi trebuie sa inveti sa iti tii emotiile sub control si sa ai incredere in abilitatile tale de sofat. De altfel, acesta este si motivul pentru care ai obtinut permisul de conducere. Scapa de starea de nervozitate si bucura-te de condus.
Toate masinile sunt diferite, asa ca trebuie sa te simti confortabil si sa detii controlul necesar pentru a putea conduce in siguranta. Totusi, inainte de a te acomoda cu masina, trebuie sa alegi un model fiabil si sigur. Poti opta pentru o Toyota Corolla second-hand, care poate fi intretinuta usor si fara costuri mari.
Apoi, asigura-te ca stii cum functioneaza fiecare buton, aerul conditionat, geamurile, farurile, dar si alte comenzi ale masinii. Totodata, citeste manualul de folosire si verifica restul sistemelor, motorul, rezervorul. Nu in ultimul rand, ajusteaza-?i scaunul si oglinzile pentru a te bucura de un condus confortabil.
Atat timp cat consideri ca tu conduci in siguranta, nu trebuie sa iti faci griji pentru ceea ce gandesc ceilalti soferi, mai ales atunci cand vad ca esti incepator. De exemplu, atunci cand conduci cu viteza legala, iar cel din spatele tau iti da flash-uri, nu inseamna ca trebuie sa maresti viteza.
Cel mai important este sa respecti regulile de circulatie deoarece acesta este singurul mod in care vei fi in siguranta pe sosea.
In mod evident, vorbitul la telefon sau trimisul mesajelor in timp de conduci reprezinta una dintre cele mai comune activitati care iti pot distrage atentia. Insa tine cont ca mai exista multe alte lucruri care te-ar putea influen?a la condus. De exemplu, simplul fapt ca ai un pasager in masina poate fi o forma de distragere a atentiei, la fel si faptul ca bei apa sau suc in timp ce conduci. Cu alte cuvinte, orice alte activitati care nu au legatura cu condusul in sine te pot pune in pericol cand esti la volan. Asa ca fii cu ochii la drum si evita activitatile care iti distrag atentia.
Desi viteza este considerata una dintre principalele cauze care duc la producerea de accidente, faptul ca nu mentii distanta fata de masina care se afla inaintea ta poate fi la fel de periculos. Chiar si atunci cand nu ai viteza, dar te afli mult prea aproape de masina din fata, tot exista riscul de a te lovi. Asa ca mentine mereu distanta sigura, mai ales in conditii meteo nefavorabile.
Nu in ultimul rand, bucura-te de condus. Chiar daca trebuie sa urmezi atat de multe reguli, sofatul in sine poate fi o activitate extrem de distractiva si relaxanta. Atat timp cat ai o masina in care te simti in siguranta si esti stapan pe abilitatile tale de condus, primul an de incepator va fi lipsit de incidente.
Ultimele NOUTATI
Greu de crezut? Un scaun de birou ergonomic poate face un angajat mai productiv!
Taxe de autostrada in Ungaria explicate simplu – ce trebuie sa platesti si de ce
ANAF sprijina cabinetele medicale individuale si PFI-urile cu un nou program de conformare fiscala
OUG care schimba regulile privind banii viitorilor pensionari! Fondurile de pensii facultative pot investi pana la 10% in private equity
Ilie Bolojan, apel emotionant catre popor: Fiecare roman care merge la vot in turul 2 va face istorie. Votati cum va dicteaza constiinta, ganditi-va la demnitate, la normalitate
Partenerii nostri
Accesul in REGES ONLINE pentru angajatori. Aspecte esentiale, explicate pas cu pas
Accident de munca. Refuzul martorului de a da declaratii
PROIECT pentru meseriile prezentului si viitorului - dezvoltarea de noi competente pentru angajati
Grup fiscal: Cine il poate constitui, conditii legale si depunerea declaratiilor
Norma de consum si pierderile tehnologice: Tratament contabil
Achizitie de bunuri cu instalare: Explicatiile specialistului si studiu de caz detaliat
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Decontarea transportului: Ce prevede legea?
O noua zi libera pentru romani! Ce zi ar putea fi declarata sarbatoare legala si ce semnificatie are