Bineinteles, o asemenea varianta este privita cu mult entuziasm de multi oameni din acest domeniu, insa, de partea cealalta se regasesc la fel de multe voci ca realitatea masinilor care se conduc singure este o realitate la care nu ar trebui sa ajungem prea curand. Motivele pe care le imbratiseaza ambele tabere sunt solide, ceea ce face ca subiectul masinilor autonome sa fie dezbatut pe larg in acesti ani. In tot acest timp, se pare ca unii producatori auto isi doresc sa nu piarda timpul, anuntand deja investitii serioase in aceasta directie.
Compania americana de ride-sharing Uber a anuntat la sfarsitul acestei saptamani ca a reusit sa atraga nu mai putin de un miliard de dolari de la mai multi investitori pentru divizia sa dedicata masinilor autonome. Principalii investitori care au ales sa sustina acest proiect sunt producatorul auto Toyota, producatorul de componente auto Denso si fondul de investitii Vision Fund al celor de la Soft Bank. In urma cu doar un an, cei de la Toyota anuntau o viitoare investitie in aceasta directie la Uber, in valoare de 500 de milioane de dolari.
Producatorii niponi Toyota si Denso au anuntat o contributie combinata in valoare de 667 de miliarde de dolari. De asemenea, cei de la Toyota au anuntat ca vor mai aduce in urmatorii trei ani alte 300 de milioane de dolari pentru a acoperi costurile celor de la Uber cu productia de vehicule comerciale autonome. In aceste conditii, ne putem astepta la un viitor extrem de interesant al celor de la Uber Advanced Technologies, divizia de masini autonome a grupului american Uber.
Americanii de la Uber anunta atragerea acestor investitii considerabile chiar inainte de un moment extrem de important pentru companie, si anume listarea la bursa. Listarea la bursa a Uber este asteptata in urmatoarele saptamani, divizia Uber Advanced Technologies fiind evaluata la aceasta ora la aproape 7 miliarde de dolari.
Masinile autonome nu sunt inca o certitudine pentru nimeni, chiar daca avansul tehnologic din ultimii ani este imens. Producatorii auto au reusit deja echiparea modelelor cu tehnologii autonome de nivel 3 sau 4, ceea ce inseamna ca acele masini se pot deplasa singure, insa sub atenta supraveghere a unui sofer care sa fie pregatit oricand sa intervina. Testele cu aceste masini autonome se desfasoara deja atat in China, cat si in Statele Unite.
Conform informatiilor din lumea auto, este de asteptat ca primele masini autonome sa fie folosite de companiile de taxi si de serviciile de ride-sharing. Chiar daca masinile autonome vor fi utilizate de aceste servicii, pana ce acestea vor ajunge sa fie disponibile pe piata pentru clientii persoane fizice va mai trece ceva timp!
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea