Pentru cei mai multi oameni, succesul financiar inseamna atat munca multa, cat si disciplina. Intr-adevar, este nevoie si de un gram de noroc in toata aceasta aventura, insa de multe ori se dovedeste a fi extrem de important si sa stii ce sa faci atunci cand ajungi sa dai de bani.
Uite cinci lucruri pe care ar trebui sa le stii, dar pe care un bun consilier financiar nu ti le va spune niciodata!
La prima vedere ai putea crede ca a te imprumuta de la banca nu poate fi decat rau. Nu este insa asa, uneori poate fi o varianta extrem de buna sa te imprumuti de la banca pentru a putea investi. Lucrurile se schimba insa atunci cand ajungi sa te imprumuti doar pentru a iti cumpara diverse lucruri de care nu ai nevoie neaparata sau pentru a merge intr-o vacanta scumpa pe care nu ti-o permiti!
Orice expert financiar stie cat de important este un fond de urgenta. Indiferent de jobul pe care il ai, de salariul pe care il ai, un fond de urgenta te poate salva in multe situatii. Gandeste-te doar ca se poate intampla ceva in orice moment. Iti poti pierde locul de munca, te poti imbolnavi, o ruda apropiata are o problema de sanatate. Este imperios necesar sa ai la dispozitie in orice clipa o suma de bani pe care sa te poti baza.
Sunt doi termeni care descriu ce fac oamenii cu banii pe care nu ii folosesc in mod activ. Desi ai putea crede ca sunt doi termeni oarecum similari, ei descriu doua strategii complet diferite. Una este sa ai niste bani pe care sa ii tii la saltea si alta este sa ai niste bani pe care ii investesti in mod activ. Daca vrei ca banii pe care ii ai sa se inmulteasca, atunci nu poti astepta asta stand cu banii in cont!
Este perfect normal sa vrei sa iti indeplinesti anumite dorinte in cazul in care ai banii necesari, insa asta nu inseamna ca trebuie sa iti faci toate mofturile doar pentru ca ai bani. Oamenii bogati ajung sa aiba averi impresionante tocmai datorita faptului ca au fost chibzuiti cu banii pe care i-au avut. Invata care este valoarea muncii tale si valoarea banilor pe care ii castigi si in timp vei observa ca nu ii vei mai cheltui pe lucruri inutile!
Nu trebuie in niciun caz sa renunti la orice iti doresti, insa trebuie sa fii chibzuit si disciplinat daca iti doresti sa ai bani. In plus, aceasta strategie trebuie aplicata pe termen lung. Nu este de ajuns sa economisesti timp de trei sau sase luni si apoi sa cheltui toti banii economisiti pe un telefon nou de ultima generatie sau pe o vacanta. Fa-ti un buget de cheltuieli, luand in considerare veniturile sigure pe care le ai, si apoi tine-te de el cu strictete!
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea