Traversam o perioada economica provocatoare, in care inflatia si cresterea constanta a preturilor pot pune presiune asupra finantelor personale. In astfel de momente, strategia de a tine economiile la ciorap poate parea initial tentanta, insa conceptul de a-ti pune banii sa lucreze pentru tine prinde din ce in ce mai mult contur ca o abordare inteleapta si viabila.
Importanta investitiilor este cruciala pentru a proteja puterea de cumparare a banilor tai si pentru a asigura o crestere constanta a valorii lor pe termen lung. In timp ce inflatia poate eroda treptat valoarea economiilor tale, lasandu-ti mai putini bani pentru achizitii viitoare, investitiile pot oferi oportunitati de a castiga randament, ceea ce poate compensa impactul inflatiei.
Banii trebuie pusi sa faca alti bani. Fara doar si poate, ai mai auzit asta. In esenta, acest lucru inseamna ca prin investitii, ai posibilitatea de a genera profit din banii pe care ii ai deja. Fie ca este vorba de investitii in piata de valori, imobiliare, fonduri mutuale sau alte instrumente financiare, acestea iti pot oferi oportunitatea de a-ti multiplica economiile in timp.
Investitiile la bursa nu sunt pentru toata lumea, bineinteles, Astfel, nu este de mirare ca multi romani se intreaba care ar fi cea mai sigura investitie pe care ar putea sa o faca la acest moment. Potrivit specialistilor, titlurile de stat ar reprezenta la aceasta ora cea mai sigura investitie posibila. Titlurile de stat reprezinta instrumente financiare emise de catre guvernele nationale pentru a se finanta. Asa cum spuneam, acestea sunt considerate printre cele mai sigure forme de investitii disponibile pe piata.
De aceeasi parere este si Bogdan Mugescu, fondator al Atheneum Advisors, companie romaneasca de consultanta. Intr-un dialog cu publicatia Panorama, Bogdan Mugescu a adus in discutie si titlurile de stat, oferind mai multe informatii in aceasta directie.
“Reiau ideea ca titlurile de stat sunt printre cele mai sigure instrumente financiare, pot fi cumparate de la orice banca din Romania, efectiv de la ghiseu, pot fi cumparate de la Trezoreria Statului, pot fi cumparate si daca deschizi un cont de brokeraj, un cont de investitii. De cativa ani incoace, s-au digitalizat foarte mult societatile de servicii de investitii financiare si deschiderea unui cont dureaza cateva minute si se intampla totul online. La momentul primei emiteri a fiecarei emisiuni de titluri de stat, ele pot fi cumparate inclusiv de la Posta Romana, de la oficiile postale”, a transmis Bogdan Mugescu.
Cu maturitati de pana la 8%, titlurile de stat au devenit o optiune populara printre tot mai multi romani in ultimii ani. “Ele sunt ulterior listate la BVB, asta le face sa fie lichide si usor tranzactionabile. Practic, acele maturitati de 7%-8% sunt primite in fiecare an, inclusiv la scadenta, iar daca se intampla o nevoie de bani mai mare si o urgenta de bani, ele pot fi vandute, prin platforma bursiera ca orice alt instrument financiar. Sunt foarte multe canale de unde se cumpara aceste titluri de stat, tocmai asta face usor pentru oricine care ne citeste sa inteleaga acest lucru”, a mai spus cu aceasta ocazie Bogdan Mugescu.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Posta Romana a inceput distribuirea scrisorilor de informare cu privire la amnistia fiscala
Nota de creditare primita in SPV: se inregistreaza in contabilitate?
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"