Gestionarea finantelor personale nu este o misiune usoara pentru toata lumea, uneori intamplandu-se ca tocmai cei care castiga cel mai bine sa aiba probleme la acest capitol. Pentru a nu avea griji din punct de vedere financiar, este nevoie in primul rand de o planificare atenta si de experienta in gestionarea bugetului personal. Din pacate, planificarea financiara nu se bucura intotdeauna de atentia de care ar avea nevoie, multi oameni ajungand sa faca niste greseli financiare de baza.
Iata patru greseli financiare care te pot ruina in orice clipa, desi la prima vedere par nesemnificative!
Se intampla des sa platim an de an sau chiar luna de luna abonamente pentru niste produse sau servicii de care nici macar nu avem nevoie cu adevarat. Sigur, un abonament la un serviciu de streaming online sau la o sala de forta se dovedeste util in cele mai multe cazuri, insa intreaba-te si cate alte abonamente de care nu ai nevoie platesti in realitate. Daca ajungi la concluzia ca platesti prea mult, incearca sa iti cantaresti mai bine optiunile sau sa renegociezi contractele!
A iti permite plata unui produs nu inseamna acelasi lucru cu a iti permite produsul in sine! Un bun exemplu in acest sens este masina, tot mai multi oameni alegand sa isi schimbe automobilul la fiecare cativa ani doar din dorinta de a conduce ceva de ultima generatie. Este normal sa iti doresti mereu ultimul tip de masina, insa daca ai probleme de ordin financiar incearca sa iei in considerare achizitionarea unui model mai fiabil si mai ieftin!
Nimic nu este mai periculos decat sa iti platesti datoriile si creditele pe care le ai cu bani pe care ii imprumuti! Nu faci nimic altceva in afara de a iti face noi datorii, cu dobanzi si mai mari. Evident, atunci cand esti constrans de o situatie financiara s-ar putea sa fii tentat sa imprumuti bani pentru a rezolva cat mai rapid problema, insa ia in calcul si faptul ca vei inlocui o problema cu o alta!
De cate ori nu ti-ai promis ca incepand cu salariul urmator vei incepe sa economisesti bani?! De fiecare data apar insa cheltuieli neprevazute, asa ca cel mai probabil mai niciodata nu reusesti sa pui in contul de economii prea multi bani. Ia in calcul si faptul ca uneori pot aparea probleme neprevazute serioase, cum ar fi pierderea locului de munca sau o problema de sanatate. Pentru a nu ajunge intr-o situatie critica ai nevoie de un fond de siguranta, care sa iti acopere cheltuielile si nivelul de trai pe cel putin trei sau chiar sase luni.
Citeste si: Inflatia este aici pentru a ramane. Nu e doar un curent tranzitoriu, din pacate pentru portofelele noastre
Ultimele NOUTATI
5 obiceiuri zilnice care-ti prelungesc viata cu ani de zile: e dovedit stiintific
Ce sunt folatii serici: 4 lucruri pe care trebuie sa le stii
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Partenerii nostri
Achizitie intracomunitara de produse cu risc fiscal ridicat. Declararea in sistemul RO e-Transport
Voucherele de vacanta emise in 2019 si 2020 mai sunt valabile doar pana la data de 30 iunie
Inspectorii ANAF–Antifrauda si ANSVSA controleaza comertul de legume-fructe
Amenda GDPR de 7.000 de euro pentru o asociatie de proprietari
Lege noua: Sistemele alternative de energie, obligatorii pentru cladirile noi, nerezidentiale
Te-ar putea interesa si
11 organizatii de business din Romania cer mentinerea cotei unice, dar reducerea cheltuielilor statului: schimbarile fiscale sa fie luate prin consultare