Care sunt metodele cu ajutorul carora firmele isi pot reduce costurile
firmespatiu de lucruspatiu de inchiriat
Fiecare antreprenor stie cat de important este pentru evolutia businessului sau sa isi reduca costurile si sa adopte noi strategii cu ajutorul carora firma sa consume cat mai putine resurse. De aceea, e indicat ca orice business sa ia in calcul o evaluare interna cu privire la administrarea resurselor financiare, ca, la final, sa aleaga cea mai buna metoda pentru a face economii. Asadar, iata cum afacerile isi pot asigura sustenabilitatea.
Relocarea sediului
Relocarea sediului poate fi o solutie la indemana pentru multe afaceri, mai ales pentru IMM-uri. Aceasta decizie poate fi una avantajoasa, mai ales cand vine vorba de factorii care pot genera costuri considerabile, precum chiria, utilitatile, mentenanta sau curatenia. Drept urmare, businessurile pot lua in considerare sa isi mute activitea operationala intr-un spatiu comercial mai restrans ca sa poata face economii. In plus, angajatorul poate lua decizia de a implementa un program de munca hibrid sau sa incurajeze desfasurarea activitatii profesionale de acasa pentru a consuma cat mai putine resurse legate de energie electrica, gaze sau securitatea la locul de munca.
Apelarea la tehnologie de ultima generatie
In functie de sectorul in care activeaza, firmele pot folosi tehnologii de ultima generatie in avantajul lor. De exemplu, o solutie ar fi sa renunte la masinile clasice pe combustie si sa le inlocuiasca cu unele electrice, iar pe termen lung sa profite de pe urma acestei investitii. In primul rand, fiindca acestea sunt scutite de la plata impozitului auto, intretinerea lor este ieftina, nu polueaza, iar costurile cu privire la energia electrica sunt avantajoase in comparatie cu alimentarea cu carburant. In plus, acestea se pot incarca chiar la sediul firmei, deci companiile se pot interesa de
anunturi statii de incarcare.
De asemenea, afacerile din retail, si nu numai, ar putea utiliza case de marcat portabile, imprimante fiscale, sisteme POS integrate sau terminale self-checkout. Automatizarea proceselor reprezinta un detaliu important atunci cand se doreste o productivitate sporita. De aceea, acolo unde este cazul, munca manuala se poate inlocui cu cea automata pentru un randament sporit.
Pe langa automatizare, o alta varianta utila ar fi externalizarea anumitor servicii, astfel incat angajatorii sa nu mai fie nevoiti sa angajeze personal nou pe care sa il instruiasca si sa ii ofere salariu si alte beneficii.
Promovarea eficienta in mediul online
Ca afacerea lor sa castige expunere si sa ajunga la cat mai multe persoane atat la potentiali clienti, cat si sa ii fidelizeze pe cei actuali, antreprenorii pot sa isi creeze o strategie de promovare in jurul marketingului online. Atat timp cat sunt implementate corespunzator, campaniile din mediul online pot genera profituri substantiale fara costuri exorbitante. De aceea, e indicat ca businessurile sa isi faca simtita prezenta pe Internet, cu precadere pe retelele de socializare, dar si sa isi creeze un site unde cumparatorul poate gasi orice informatie relevanta despre brandul respectiv.
Renuntarea la cheltuielile inutile
Acolo unde este cazul, firmele pot renunta la cheltuieli inutile, deci sa adopte o strategie pragmatica. De exemplu, atunci cand este necesar sa faca anumite achizitii, pot apela la echipamente sau produse second-hand functionale. De asemenea, ar putea renunta, cel putin pentru o perioada, la oferirea anumitor beneficii, cum ar fi un team building, cursuri, decontarea transportului sau bonusuri de performanta. Totusi, astfel de decizii pot duce la scadea randamentului din partea salariatilor, de aceea aceasta strategie trebuie gandita cu atentie.
Asadar, firmele si companiile pot apela la sfaturile de mai sus in functie de obiectivele lor de business. Totusi, reducerea costurilor si sporirea productivitatii sunt doua aspecte pe care fiecare antreprenor ar fi indicat sa le ia in calcul ca sa isi dezvolte afacerea si sa isi mareasca bugetul de investitii.
Sursa foto: Shutterstock.com