Seteaza un scop
Trebuie sa stii de la inceput ca transformarea unui hobby in afacere nu este un scop in sine. Desigur, vrei sa lucrezi din pasiune si sa obtii profit in urma acestei actiuni, dar ce altceva vrei de la afacerea ta? Vrei sa renunti la jobul actual si sa iti dedici timpul pentru cresterea afacerii sau vrei sa o transformi intr-un job part-time?
Pune-ti aceste intrebari inainte si stabileste ce iti doresti sa obtii daca iti deschizi o afacere. Cu un scop bine stabilit, iti va fi mult mai usor sa te mentii pe o directie clara si sa inaintezi in viata de antreprenor.
Cerceteaza piata
Cercetarea si analizarea pietei sunt doua aspecte importante pe care trebuie sa le iei in considerare inainte. Multi antreprenori cad in capcana de a pune multa pasiune in ideea lor de afacere, fara a se intreba cum va fi primita de catre consumatori.
Sa incepi afacerea dintr-o pasiune poate fi provocator, astfel incat se cere nevoia de a te asigura daca ideea de business nu este atragatoare doar pentru tine. Acest proces te poate invata mai multe despre clientii potentiali si despre felul in care ii poti atrage. In acelasi timp, descopera concurenta, astfel incat sa aduci ceva nou atat pentru tine, cat si pentru cei care vor alege produsele sau serviciile pe care le oferi.
Echipeaza-te cu instrumentele necesare
Indiferent de pasiunea pe care o ai, este important ca atunci cand devine afacere, sa fie efectuata intr-un mod cat mai profesionist. In acest sens, trebuie sa ai toate instrumentele necesare prin care iti poti efectua munca.
Spre exemplu, daca ai o gradina unde cultivi legume si fructe si vrei sa le vinzi pe timpul verii si toamna, este recomandat sa ai un spatiu unde sa le depozitezi corect si un cantar comercial pentru a le cantari cu precizie. Pentru pasionatii de caligrafie, cerneala, hartia specifica si o masa confortabila fac parte din ecuatie. Cand pasiunea ta este prepararea torturilor si prajiturilor, atunci trebuie sa ai la indemana electrocasnicele potrivite, cat si unelte.
Elaboreaza un plan de afacere
Dupa ce ai cercetat piata, ti-ai trasat o idee clara despre ce insemana afacerea si te-ai echipat cu ce este necesar, este timpul sa elaborezi un plan de afacere. Poate fi de speriat la inceput, mai ales cand nu te astepti ca o simpla pasiune sa aiba nevoie de atat de multe. Insa, odata ce ai inceput acest drum, trebuie sa il duci la capat intr-un mod profesionist.
Un plan de afacere te va ajuta sa iti pui in ordine ideile, sa vezi daca exista profitabilitate pe termen mediu si lung si sa te asiguri ca afacerea ta porneste intr-o lumina buna. De asemenea, planul de afaceri te va ajuta sa intelegi si costurile aferente.
Fa cunoscuta afacerea
Astazi este mai simplu ca niciodata sa iti faci cunoscuta afacerea nou inceputa prin intermediul retelelor sociale. Inca de la inceput, creeaza o poveste si fa-o cunoscuta prin digitalizare, astfel incat sa ajunga la cat mai multa lume. Fa poze cu produsele, procesul de creatie sau chiar si cu tine si prezinta oamenilor modul prin care ceea ce faci tu, poate ajunge la ei.
Acestea sunt doar cateva metode la indemana pe care sa le urmezi, daca iti doresti sa iti transformi pasiunea intr-un business. Ia-le in considerare si acorda cat mai multa implicare procesului, chiar daca la inceput poate fi putin mai greu.
Sursa foto: freepik.com
Ultimele NOUTATI
Raport alarmant: majoritatea firmelor de capital privat din Romania nu mai cred in redresarea economica
Inflatia si instabilitatea politica, principalele temeri ale producatorilor romani
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?