Muncesti din greu noua sau zece ore in fiecare zi pentru un salariu cat de cat decent, care sa iti asigure traiul de zi cu zi. Este realitatea marii majoritati a oamenilor in ziua de astazi. Unii au reusit insa sa faca o schimbare majora in viata lor profesionala si sa schimbe totul. Este si exemplul lui Graham Cochrane, un barbat in varsta de 40 de ani care castiga acum aproape 200.000 de euro in fiecare luna.
"In 2009, in urma concedierii mele din timpul Marii Recesiuni, am inceput un blog ca o afacere secundara. Nu stiam nimic despre afaceri. Astazi, am construit doua afaceri online de sapte cifre - o companie care ofera educatie muzicala si o firma care ofera consultanta in afaceri. Impreuna, aduc venituri pasive de aproape 200.000 de euro pe luna”, spune Graham Cochrane.
“Am invatat multe despre ce este necesar pentru a crea o afacere extrem de profitabila. Intotdeauna le spun oamenilor ca daca vor sa inceapa un business secundar sau chiar o afacere full-time, trebuie mai intai de toate sa inceteze sa creada anumite stereotipuri”, continua el.
Cand a inceput prima sa afacere, Graham primea sfaturi care faceau referire numai la importanta “efortului si muncii asidue”, apropiatii lui laudandu-se cu saptamani de lucru de 80 de ore. "In calitate de sot si tata, nu imi doream genul acela de viata. Voiam sa fiu prezent in viata familiei mele. Asa ca am luat o decizie cruciala de a nu lucra niciodata mai mult de 40 de ore pe saptamana. De atunci si pana astazi am redus aceasta cifra la doar cinci ore pe saptamana”, spune Graham.
“Daca iti pui cu adevarat mintea la contributie si iti oferi 40 de ore pe saptamana pentru a realiza ceva, va dura 40 de ore. Daca iti oferi 80, va dura 80. Crearea unei constrangeri de timp te va forta sa fii creativ si concentrat”, mai spune el. Este principiul care l-a ajutat in ultimii 15 ani sa lucreze din ce in ce mai putin si sa castige tot mai mult.
Atunci cand incepi un business poate ca te gandesti ca vei ajunge cel mai fericit om din lume atunci cand afacerea va da roade si tu vei ajunge sa inregistrezi venituri din ce in ce mai neinsemnate. Nu este asa! “Cand vine vorba de bani, fericirea nu rezulta exclusiv din obtinerea lor, ci din oferirea lor”, spune Graham.
"Cercetarile arata ca atunci cand oferim bani altora, creierul nostru elibereaza endorfine precum dopamina si oxitocina. Pe masura ce afacerea ta creste, trebuie sa realizezi ca obiectivul final nu poate fi doar acela de a face mai multi bani. Nu va fi satisfacator pe termen lung. In schimb, incepe sa te gandesti cum poti contribui la schimbarea in bine a comunitatii din care vei face parte", ii sfatuieste Graham pe cei care vor sa intre in lumea antreprenoriatului.
Citeste si Cum a ajuns Oprah Winfrey printre cei mai bogati si celebri oameni din lume, desi toata copilaria si-a trait-o in saracie
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si