Confectii metalice din inox, ideale pentru industria alimentara
sudura inoxconfectii metaliceindustria alimentara
In industria alimentara, otelul inoxidabil este unul dintre cele mai utilizate materiale pe linia de productie. De la industria bauturilor la companiile care se ocupa de ambalarea sau transportul alimentelor si bauturilor, fiecare dintre ramurile industriei alimentare prefera acest material in procesele desfasurate.
Care sunt motivele pentru care aceasta alegere este preferata in industria alimentara? Ce confectii din inox sunt folosite si in ce scopuri? Iata cateva dintre cele mai utile informatii in acest scop.
Inoxul, cel mai bun material din industria alimentara
Firmele specializate in prelucrare
si sudura inox sunt cele care ofera industriei alimentare cea mai buna varianta atunci cand vine vorba de satisfacerea nevoilor de siguranta, calitate sau durabilitate in ceea ce priveste stocarea, transportul sau orice alt proces specific productiei.
Otelul inoxidabil este singurul material care nu rugineste, fiind rezistent la coroziune, iar in acest fel, poate fi considerat un material de siguranta maxima atunci cand vine vorba de folosirea in industria alimentara.
Pe langa rezistenta la coroziune, acest material este rezistent si la caldura, este extrem de durabil si usor de curatat si poate fi reutilizat, fiind astfel o varianta ecologica.
Confectii metalice din inox folosite in industria alimentara
In vederea stocarii si depozitarii, a transportului sau a realizarii unor diverse procese specifice productiei sau pregatirii alimentelor sunt folosite
diverse confectii metalice. Printre acestea se numara mesele si blaturile de lucru, chiuvetele si lavoarele, rafturile si dulapurile de depozitare, rezervoarele si diverse vasuri de stocare, echipamente si componente de procesare.
In bucatariile comerciale, in restaurante sau in alte unitati de productie alimentara sunt preferate mesele si blaturile de lucru din inox, deoarece acestea reprezinta o varianta ideala atunci cand vine vorba de igiena si de curatare, evitandu-se in acest fel contaminarea alimentelor.
Chiuvele si lavoarele din inox sunt preferate pentru rezistenta la coroziune, pentru durabilitate si pentru usurinta in curatare, iar rezervoarele si vasele de stocare din inox sunt ideale deoarece asigura conditiile igienice si de siguranta pentru alimente si bauturi. Pot fi stocate apa, diverse lichide alimentare, uleiuri, dar si bauturi alcoolice in cele mai bune conditii.
Avantajele oferite de utilizarea confectiilor din inox in aceasta industrie
Printre avantajele pe care le ofera utilizarea inoxului, respectiv a confectiilor din inox in industria alimentara se numara respectarea standardelor de igiena si siguranta alimentara, rezistenta la coroziune si durabilitatea, adaptabilitatea si versatilitatea acestora, rezistenta la temperaturi ridicate sau scazute, un aspect estetic placut, chiar profesional.
Totodata, inoxul este un material reciclabil, iar utilizarea confectiilor din inox poate deveni astfel o varianta perfecta atunci cand se doreste o abordare ecologica in alegerea echipamentului potrivit pentru diverse scopuri in industria alimentara.