Totusi, gasirea unui job bun poate fi un proces dificil, mai ales cand trebuie sa faci cateva modificari esentiale, cum ar fi schimbarea orasului sau obtinerea unor certificari. La fel de important este sa aloci suficient timp pentru a arata ca esti un candidat potrivit si ca esti deschis pentru noi oportunitati profesionale. Iata cateva sfaturi ce iti pot fi de folos in acest proces.
CV-ul este prima impresie pe care angajatorul si-o face despre tine, asa ca este esential sa stii cum sa iesi in evidenta in acest prim pas din procesul de recrutare. Un sfat care iti este de ajutor este sa personalizezi CV-ul in functie de jobul la care aplici.
De exemplu, daca este vorba de un job in domeniul logistic, incearca sa scoti in evidenta abilitatile tale organizatorice si atentia la detalii. Include in CV acele informatii care pot capta atentia angajatorului. Pe langa experienta, adauga date si statistici relevante. In acest fel, poti sa arati intr-un mod mult mai clar ceea ce ai facut la celelalte joburi.
Sunt situatii in care jobul pe care il ai in prezent nu iti mai ofera satisfactia de care ai nevoie in ceea ce priveste parcursul profesional. Tocmai de aceea, poti lua in calcul reconversia profesionala. Desi poate sa reprezinte un proces de durata, reconversia profesionala te poate ajuta sa iti gasesti acel job care te pasioneaza cu adevarat.
Tot la acest capitol intra si schimbarea locatiei unde iti cauti job. Poti incerca, de exemplu, sa verifici oferta pentru locuri de munca bucuresti. In capitala gasesti mult mai multe oferte de joburi, iar pachetul salarial este pe masura. In plus, daca esti in proces de reconversie profesionala, ai mai multe sanse sa iti gasesti un job bun in Bucuresti.
Ca sa iti usurezi procesul de gasire a jobului potrivit, poti sa apelezi la conexiunile pe care le ai. Poate fi vorba de prieteni care lucreaza deja in companiile respective sau de conexiunile din social media. Le poti scrie, pentru a afla mai multe detalii despre companie, cultura organizationala sau chiar despre procesul de recrutare.
De asemenea, iti poate fi de ajutor sa primesti o recomandare de la fostul job sau de la o persoana care deja lucreaza in companie. In acest fel, poti sa iti cresti sansele de a obtine jobul pe care chiar ti-l doresti. Atunci cand ai o recomandare, incearca sa te pregatesti cat mai bine pentru interviu si sa ajungi la timp.
Desigur ca salariul reprezinta o parte esentiala a jobului pe care ti-l doresti. Gandeste-te la stilul de viata pe care il ai si daca pachetul salariul oferit iti ofera stabilitatea de care ai nevoie. Apoi, ia in calcul si alte beneficii pe care le ofera compania la care aplici. Abonamentele medicale sau la o sala de sport sunt doar cateva dintre cele mai comune beneficii extrasariale.
Unele companii ofera chiar si zile libere in plus, posibilitatea de a urma training-uri pentru a avansa in cariera ori activitati de recreere la birou. Afla ce beneficii iti sunt oferite si cum te pot ajuta acestea sa ai un echilibru intre viata profesionala si cea personala.
Gasirea jobului potrivit poate fi un proces de durata, pe parcursul caruia poti sa iti dai seama care sunt asteptarile tale, cum sa iti scoti in evidenta abilitatile si chiar sa optezi pentru un alt parcurs profesional, intr-un domeniu diferit de cel actual sau in alt oras. Important este ca, la final, sa stii ca ai facut alegerea potrivita si ca ai gasit un job bun.
Sursa foto: shutterstock
Ultimele NOUTATI
Cum sa-ti renovezi baia cu doar cateva sute de lei! Vezi rezultatele uluitoare
Afla cum sa iti protejezi echipamentele de hackeri – trucuri pe care nici IT-istii nu le stiu!
Se dau salarii de 5-7.000 de lei, daca ai doar liceul. Vezi aici unde te poti angaja, e mare nevoie de muncitori
400.000 de romani isi permit luxul de a fi someri, in poate cea mai grava criza a inflatiei din ultimele decenii
Patronii din Romania, nemultumiti de cat de mult a crescut salariul minim: firmele ameninta ca s-ar putea sa dea oameni afara!
Partenerii nostri
Noua lege a pensiei: studiile de masterat vor fi luate in calcul la stabilirea vechimii in munca
Concediu de maternitate - cine poate beneficia de concediu si de indemnizatia de maternitate?
Semnatura electronica in Romania - utilizare, conditii si perioada maxima de valabilitate
Ce obligatii fiscale au companiile care platesc chirii persoanelor fizice
Controale fiscale: ce probleme a identificat ANAF in semestrul I din 2024
Contract comodat tipuri modele
Angajatul lipseste frecvent si nemotivat de la serviciu. Cand poate fi concediat disciplinar?