India un posibil nou lider in industria de productie de electronice si semiconductori din lume

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
India un posibil nou lider in industria de productie de electronice si semiconductori din lume
India un posibil nou lider in industria de productie de electronice si semiconductori din lume
de Redactia Manager la 14 Nov. 2022
Urmareste-ne pe Google News
industria electronicainfrastructura digitalaproductie semiconductori

India de astazi ii califica pe tineri indieni pentru nevoile secolului 21. Avem un talent exceptional in proiectarea de semiconductori, oferind 20% din inginerii lumii. Suntem constienti ca pentru ca un ecosistem de semiconductori sa infloreasca este necesar sa asiguram un suport adecvat. de la guvern”. - PM Modi

India construieste o infrastructura digitala pentru a conecta peste 1,3 miliarde de indieni. Utilizam tehnologia digitala pentru a transforma vietile in toate sectoarele de guvernare, de la sanatate si bunastare pana la incluziune si imputernicire. India se indreapta catre o crestere economica robusta. Avem cel mai rapid ecosistem de startup in crestere din lume. Pregatim calea pentru ca India sa conduca urmatoarea revolutie tehnologica. Scopul nostru colectiv este de a stabili India ca unul dintre partenerii cheie in lanturile globale de aprovizionare cu semiconductori. Dorim sa lucram in aceasta directie pe baza principiului de inalta tehnologie, de inalta calitate si de inalta fiabilitate.” – PM Modi



Aproape 100 de institutii academice si organizatii de cercetare si dezvoltare au fost implicate pentru a pregati 5000 de profesionisti in cercetare, 30.000 de ingineri BTech si MTech si 50.000 la nivel de operatori. Acesta este un angajament foarte mare de a creste statutul nostru de natiune a talentelor. Dar marea diferentiere este ca ne-am angajat sa cream si sa crestem grupul nostru de talente cu 85.000 de profesionisti in semiconductori pregatiti pentru industrie in urmatorii 10 ani”, a declarat Ashwini Vaishnaw, ministrul electronicii si tehnologiei informatiei.
 
Industria electronica din India a cunoscut o crestere in primii ani ai secolului 21, incurajata atat de politicile si stimulentele guvernamentale, cat si de investitiile internationale. Electronica din India a parcurs mult din 2014. In 2014 India era din ce in ce mai dependenta nu doar de importurile de petrol, ci si de importurile de Electronice. In mod sistematic, de-a lungul anilor, India a construit un sector electronic. Astazi, ca o consecinta a politicilor guvernamentale conduse de prim-ministrul Shri Narendra Modi, India are o economie de productie de 76 de miliarde de dolari cu exporturi de 16 miliarde de dolari, cu o tinta de exporturi de 21 pana la 25 de miliarde de dolari in anul viitor. 
Pana in anul 2026, India si-a stabilit in mod clar obiectivul de productie de 300 de miliarde de dolari cu un export de 120 de miliarde de dolari. Sectorul IT din India este unul dintre cei mai mari contributori, cu o contributie de 9% la PIB. 
Primele cinci destinatii pentru exporturile de produse electronice fabricate in India sunt: SUA, Emiratele Arabe Unite, China, Tarile de Jos si Germania. Pentru telefoanele mobile din India, Asia de Sud, Africa si Orientul Mijlociu sunt piete principale de import.
 
India importa 90% din telefoanele mobile interne in 2014, iar in acest moment  97% din toate telefoanele mobile care sunt produse in India. India a avut zero exporturi de telefoane mobile pana in 2014 iar acum exporta telefoane in valoare de 6 miliarde de USD, i-Phones, telefoane Samsung si alte telefoane catre consumatori din alte tari. 
India isi propune sa exporte telefoane mobile in valoare 16-20 miliarde USD  pana in 2025-2026. O crestere de sase ori a exporturilor de electronice este posibila in viitor, deoarece guvernele statelor colaboreaza cu Guvernul Indiei si folosesc schemele pe care prim-ministrul Narendra Modi le-a pus la punct, precum schemele PLI, pentru a atrage investitii. Guvernul a angajat aproape 17 miliarde USD in urmatorii sase ani in patru scheme PLI: Semiconductor si Design, Smartphones, IT Hardware si Componente.



Intr-un recent, Document Vision 2.0, pregatit de Ministerul Electronicelor si Tehnologiei Informatiei (MeitY) si prezentat de India Cellular & Electronics Association (ICEA), produsele majore care se asteapta sa stimuleze cresterea productiei de electronice din India sunt telefoanele mobile. , Hardware (hardware IT), electronice de larg consum (TV si audio), articole audio, iluminare cu LED, ansamblu de placi de circuit imprimat (PCBA), echipamente de telecomunicatii, componente electronice in vehicule electrice (EV) etc. Conform documentului, este o schimbare completa a strategiei privind viziunea de substitutie a importurilor la „Fabricat in India pentru lume”.
 
Industria de fabricare a electronicelor a crescut de la 37,1 miliarde USD in 2015-2016 la 67,3 miliarde USD in 2020-21. Scopul Indiei este sa devina un partener de incredere in lanturile valorice globale. In ultima vreme, centrele de productie produse electronice devin rapid centre de cercetare a productiei de electronice, inovare si locuri de munca. Ei vor juca un rol important in viitor si vor modela Techade din India atat in inovarea designului, cat si in fabricarea de electronice, care sunt domenii importante de interes pentru tineri.
 
Recent, India a infiintat prima unitate de productie de celule cu litiu a Munoth Industries la Centrul de productie electronica din Tirupati, Andhra Pradesh. Acesta va fi o piatra de temelie spre trecerea treptata a Indiei de la masinile pe baza de combustibil la masini electrice la preturi accesibile.
 
Semiconductor cipeaza blocurile de constructie de dimensiunea unei miniaturi ale aproape tuturor dispozitivelor electronice moderne de pe smartphone-uri, carduri ATM, computere si, de asemenea, masini. In prezent, India depinde in principal de China, Taiwan si Coreea de Sud pentru furnizarea de semiconductori. Consumul de semiconductori al Indiei va depasi 80 de miliarde de dolari pana in 2026.
 
Ambitia Indiei de a infiinta o fabrica de semiconductori in tara se concretizeaza incet. In decembrie 2021, India si-a anuntat schema de stimulente legate de productie (PLI) de aproximativ 10 miliarde de dolari pentru a incuraja productia de semiconductori si afisaje in tara. Guvernul s-a legat de institutii precum Centrul Interuniversitar de Microelectronica (IMEC) din Belgia, Institutul de Cercetare in Tehnologia Industriala (ITRI) din Taiwan si Agentia pentru Stiinta, Tehnologie si Cercetare (A*STAR) din Singapore. Guvernul a infiintat trei subcomitete pentru a verifica propunerile in cadrul Misiunii India Semiconductor (ISM).
 
Compania indiana Vedanta si compania taiwaneza Foxconn vor investi 19,5 miliarde USD pentru a infiinta fabrici de productie de semiconductori si afisaje in Gujarat. Asociatia in comun a obtinut mai multe subventii, de exemplu, pentru cheltuieli de capital si energie electrica din Gujarat pentru a infiinta unitatile. Odata cu functionarea acestei fabrici pana in 2024, India va intra in clubul de elita a celor cinci natiuni care au capacitatea de a produce ecrane si semiconductori. Este un pas revolutionar pentru a alimenta productia electronica din India ca industrie, precum si pentru a o face mult mai accesibila pentru consumatorii indieni.
 
Tranzitiile tehnologice, cum ar fi lansarea retelelor 5G si IoT, conduc la adoptarea accelerata a produselor electronice. Initiative precum proiectele „Digital India” si „Smart City” au crescut cererea pentru IoT pe piata dispozitivelor electronice si, fara indoiala, vor revolutiona o noua era pentru produsele electronice. ISD 100 % sunt permise pe ruta automata. In cazul articolelor electronice pentru aparare, ISD pana la 49% sunt permise pe ruta automata si peste 49% prin aprobarea guvernului.
 
Consiliul de promovare a exporturilor de electronice si software (ESC) va organiza in perioada 27-29 martie 2023 la New Delhi INDIA ELECTRONICS EXPO, o intalnire internationala de retele B2B. Cele mai bune produse electronice din India si companii IoT isi vor afisa produsele, capacitatile si inovatiile realizate in India in sectorul electronica si IoT. Acesta va fi un Reverse Buyer Seller Meet (RBSM) unic pentru hardware-ul electronic si industria IoT. 



Mai multe detalii despre acest eveniment pot fi accesate de pe site-ul www.indiaelectronicsexpo.com. Ambasada Indiei va invita sa participati la India Electronics Expo pentru a marturii la evolutia pe care India a realizat-o in acest sector.
 
 

Ultimele NOUTATI

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024
4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei
Life Style

4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei

today23 Apr. 2024
Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare
Analize

Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare "minune"

today22 Apr. 2024
Cum ar trebui sa se comporte tinerii cu banii: economisire si fara pretentii exagerate
Economie

Cum ar trebui sa se comporte tinerii cu banii: economisire si fara pretentii exagerate

today22 Apr. 2024
Ce nu ai voie sa faci in avion, daca zbori pentru prima oara
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Ce nu ai voie sa faci in avion, daca zbori pentru prima oara

today22 Apr. 2024
Ce trebuie sa faci la serviciu ca sa nu mai fii tinut pe acelasi salariu ani la rand
Companii

Ce trebuie sa faci la serviciu ca sa nu mai fii tinut pe acelasi salariu ani la rand

today22 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024
4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei
Life Style

4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei

today23 Apr. 2024
Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare
Analize

Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare "minune"

today22 Apr. 2024
Cum ar trebui sa se comporte tinerii cu banii: economisire si fara pretentii exagerate
Economie

Cum ar trebui sa se comporte tinerii cu banii: economisire si fara pretentii exagerate

today22 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x