Cu toate acestea, ai nevoie de un plan bine pus la punct si de multa vointa. Poti vedea chiar mai jos care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi daca te-ai decis sa iti deschizi propria afacere:
Evalueaza-te
Sa incepem cu cea mai de importanta intrebare: De ce vrei sa incepi o afacere? Poti folosi aceasta intrebare si pentru a ghida spre ce tip de afacere doresti sa incepeti. Dupa ce ai gasit motivul, vei incepe sa iti pui si mai multe intrebari care sa te ajute sa iti dai seama de tipul de afacere pe care ar trebui sa-l incepi si daca ai tot ceea ce iti trebuie.
Gandeste-te la o idee de afacere
Este esential sa te gandesti foarte bine ceea ce iti doresti sa faci. Daca este vorba despre o pasiune sau despre ceva ce stii sigur ca poate avea succes in viitor. Nu este necesar neaparat ca ideea ta de afaceri sa fie una complet noua, ci conteaza modul in care o abordezi si cum iti atragi clientii. Conteaza cum poti sa ajungi cel mai bun dintr-un domeniu prin tehnicile de vanzari si cu ajutorul promovarii online, esentiale in ziua de azi.
De asemenea, poti sa intalnesti oameni de afaceri sau care la fel ca tine isi doresc sa inceapa o afacere si sa discutati pe seama ideilor de afaceri. Va puteti oferi sfaturi reciproc.
Obtine feedback de la cei din jur
Permite-le oamenilor sa interactioneze cu produsul sau serviciul pe care vrei sa il oferi. Acestia iti pot oferi un ajutor major in a descoperi problemele inainte sa pornesti afacerea. In plus, acesti oameni vor putea deveni primii sustinatori ai marcii, mai ales daca asculti contributia lor si le place ceea ce oferi.
Fa-ti afacerea oficiala
Dupa ce te-ai decis ce tip de afaceri vrei sa iti deschizi este momentul ca aceasta sa devina legala. Trebuie sa te gandesti la toate aspectele necesare pentru ca afacerea ta sa fie inregistrata si sa functioneze legal. Poti sa consulti un avocat care te va ajuta cu consultanta in ceea ce priveste documentele.
Scrie planul de afaceri
Un plan de afaceri este o descriere scrisa a modului in care evolueaza afacerea de la momentul de inceput. In planul de afaceri ar trebui sa se regaseasca urmatoarele: titlul, rezumatul, descrierea activitatii, strategii de piata, analiza competitiei, planul de dezvoltare, factorii financiari si resursele umane.
Gaseste o locatie
In functie de specificul afacerii este posibil sa ai nevoie chiar de un sediu inca de la inceput. De aceea, inainte sa alegi locatia este necesar sa tii cont de cateva aspecte precum: daca este departe de locuinta ta, daca se afla in centrul orasului sau la periferie, daca este trafic in zona, daca exista competitie prin zona si costurile de chirie si utilitati.
Creste-ti afacerea
Exista foarte multe moduri prin care ai putea sa incerci sa iti cresti afacerea inca de la inceput. Trebuie sa te bazezi pe un plan foarte bun de marketing si pe o echipa de vanzari. Odata ce ai un client nou, trebuie sa stii si cum sa il faci sa revina la tine.
Un alt aspect important este sa continui sa cercetezi piata, sa angajezi oameni buni si sa oferi produse si servicii de calitate superioara.
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea