Cu toate acestea, ai nevoie de un plan bine pus la punct si de multa vointa. Poti vedea chiar mai jos care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi daca te-ai decis sa iti deschizi propria afacere:
Evalueaza-te
Sa incepem cu cea mai de importanta intrebare: De ce vrei sa incepi o afacere? Poti folosi aceasta intrebare si pentru a ghida spre ce tip de afacere doresti sa incepeti. Dupa ce ai gasit motivul, vei incepe sa iti pui si mai multe intrebari care sa te ajute sa iti dai seama de tipul de afacere pe care ar trebui sa-l incepi si daca ai tot ceea ce iti trebuie.
Gandeste-te la o idee de afacere
Este esential sa te gandesti foarte bine ceea ce iti doresti sa faci. Daca este vorba despre o pasiune sau despre ceva ce stii sigur ca poate avea succes in viitor. Nu este necesar neaparat ca ideea ta de afaceri sa fie una complet noua, ci conteaza modul in care o abordezi si cum iti atragi clientii. Conteaza cum poti sa ajungi cel mai bun dintr-un domeniu prin tehnicile de vanzari si cu ajutorul promovarii online, esentiale in ziua de azi.
De asemenea, poti sa intalnesti oameni de afaceri sau care la fel ca tine isi doresc sa inceapa o afacere si sa discutati pe seama ideilor de afaceri. Va puteti oferi sfaturi reciproc.
Obtine feedback de la cei din jur
Permite-le oamenilor sa interactioneze cu produsul sau serviciul pe care vrei sa il oferi. Acestia iti pot oferi un ajutor major in a descoperi problemele inainte sa pornesti afacerea. In plus, acesti oameni vor putea deveni primii sustinatori ai marcii, mai ales daca asculti contributia lor si le place ceea ce oferi.
Fa-ti afacerea oficiala
Dupa ce te-ai decis ce tip de afaceri vrei sa iti deschizi este momentul ca aceasta sa devina legala. Trebuie sa te gandesti la toate aspectele necesare pentru ca afacerea ta sa fie inregistrata si sa functioneze legal. Poti sa consulti un avocat care te va ajuta cu consultanta in ceea ce priveste documentele.
Scrie planul de afaceri
Un plan de afaceri este o descriere scrisa a modului in care evolueaza afacerea de la momentul de inceput. In planul de afaceri ar trebui sa se regaseasca urmatoarele: titlul, rezumatul, descrierea activitatii, strategii de piata, analiza competitiei, planul de dezvoltare, factorii financiari si resursele umane.
Gaseste o locatie
In functie de specificul afacerii este posibil sa ai nevoie chiar de un sediu inca de la inceput. De aceea, inainte sa alegi locatia este necesar sa tii cont de cateva aspecte precum: daca este departe de locuinta ta, daca se afla in centrul orasului sau la periferie, daca este trafic in zona, daca exista competitie prin zona si costurile de chirie si utilitati.
Creste-ti afacerea
Exista foarte multe moduri prin care ai putea sa incerci sa iti cresti afacerea inca de la inceput. Trebuie sa te bazezi pe un plan foarte bun de marketing si pe o echipa de vanzari. Odata ce ai un client nou, trebuie sa stii si cum sa il faci sa revina la tine.
Un alt aspect important este sa continui sa cercetezi piata, sa angajezi oameni buni si sa oferi produse si servicii de calitate superioara.
Ultimele NOUTATI
Surse - Proiectul final cu masurile fiscale pe care Guvernul il va prezenta Parlamentului. Impozit pe dividende de 16%, impozit specific pe cifra de afaceri a bancilor
Surpriza pe pietele internationale: Dobanzile coboara, iar Romania respira usurata, ne indepartam de riscul de retrogradare la categoria Junk, nerecomandata investitiilor
Programul Startup Nation 4 primeste unda verde: 22.000 de antreprenori, mai aproape de finantare. Inscrierile se redeschid, iar regulile se schimba
Gata cu apelurile false! Ce masura a luat ANCOM impotriva fraudelor telefonice
Dreptul la somaj in 2025. Conditii de acordare a indemnizatiei lunare si documentele necesare
Harta celor mai mari salarii, pe judete - Clasamentul incepe cu 5.500 lei net/luna in Bucuresti
Partenerii nostri
Calendar ANAF: Ce declaratii fiscale se depun in luna iulie 2025
Plata fara document justificativ: Cum se inregistreaza in contabilitate
Cum sa va organizati corect documentatia contabila si sa evitati sanctiunile si intarzierile
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Programul Startup Nation 4 primeste unda verde: 22.000 de antreprenori, mai aproape de finantare. Inscrierile se redeschid, iar regulile se schimba
Gata cu apelurile false! Ce masura a luat ANCOM impotriva fraudelor telefonice