Vara si-a intrat in drepturi cu adevarat in ultimele zile, temperaturile din termometre depasind in dese randuri limita suportabilitatii in multe zone ale tarii. Desi era asteptata de multi dintre noi, caldura excesiva nu este chiar atat de confortabila pentru marea majoritate a oamenilor, producand stari de moleseala si luandu-ne energia de care avem nevoie peste zi. Ventilatoarele si aparatele de aer conditionat functioneaza aproape permanent in aceste perioade, insa, chiar si in aceste conditii, uneori pare ca tot nu reusim sa scapam de caldura.
Pentru a ne simti confortabil in propriile noastre case, cei mai multi dintre noi avem nevoie de o temperatura ceva mai scazuta in comparatie cu cea de afara. Tocmai din acest motiv este recomandat sa ne luam cateva masuri de precautie pentru a mentine, atat cat se poate, racoarea!
In primul si primul rand, este indicat sa nu tii geamurile deschise pe timpul zilei, atunci cand caldura de afara este insuportabila. Noaptea este ceva mai racoare, drept pentru care cel mai bine este sa aerisesti casa doar pe timpul noptii. In plus, chiar daca iti doresti ca in casa sa patrunda lumina naturala, nu este tocmai indicat sa lasi geamurile complet neacoperite pe timpul zilei. Motivul este unul cat se poate de simplu, odata cu lumina urmand ca in casa sa patrunda si caldura de afara.
Pentru a evita intrarea caldurii in casa prin geamuri, este indicat sa acoperi ferestrele cu jaluzele deschise la culoare sau cu draperii. Materialele inchise la culoare atrag caldura, drept pentru care sunt de evitat! Totodata, poti acoperi geamurile cu folie de aluminiu pentru a impiedica patrunderea caldurii in casa!
Este recomandat ca pe timpul zilelor caniculare sa nu fie utilizate obiectele care folosesc electricitate. Spre exemplu, foloseste aspiratorul dimineata devreme sau dupa-amiaza, atunci cand caldura nu mai este atat de mare. Totodata, evita sa gatesti in mijlocul zilei, cuptorul fiind o sursa majora de caldura care iti va incalzi si mai tare casa. Cele mai multe electrocasnice pe care le avem in casa emana caldura atunci cand sunt folosite! De asemenea, chiar si becurile incadescente sunt surse de caldura, acestea emanand caldura atunci cand sunt aprinse.
Nu numai ca vor infrumuseta casa in care traiesti, dar plantele se vor dovedi extrem de utile si in timpul verii, atunci cand vor mentine racoarea! Plantele pierd apa in timpul procesului de transpiratie, ceea ce face ca atmosfera din locuinta ta sa fie mai racoroasa. In plus, aerul va fi mai curat! Specialistii recomanda sa avem in casa o feriga, un ficus sau o aloe vera, aceste plante contribuind din plin la asigurarea unei temperaturi mai scazute pe timpul verii.
Izolarea termica nu se dovedeste utila doar pe timpul iernii, atunci cand retine caldura la interior, ci si pe timpul verii, atunci cand are rolul de a respinge caldura de afara. Desi este un proces ceva mai costisitor, ia in calcul si izolarea termica a locuintei in care traiesti!
Citeste si: Cum sa iti protejezi locuinta?
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea