O gazda perfecta pleaca de la premisa ca va fi la dispozitia musafirilor pe toata durata evenimentului. Asta inseamna ca va face permanent conversatie, se va ingriji ca paharele sa fie mereu pline, va aduce noi platouri cu mancare atunci cand s-au terminat cele de pe masa si, in general, va fi tot timpul atenta si prezenta pentru a rezolva orice situatie neprevazuta.
Daca te pregatesti sa organizezi un eveniment la tine acasa, poti citi in continuare 5 sfaturi despre cum sa fii gazda perfecta.
1. Aranjeaza-ti casa de sarbatoare
Daca va fi o seara relaxanta cu gustari si bauturi servite in timp ce invitatii se plimba prin casa, va trebui sa pregatesti macar o zona unde se pot aseza pentru discutii mai lungi. Chiar daca ai canapea sau fotolii moderne pentru living, poti aseza o masuta in apropiere, unde paharele pot sa se odihneasca in timp ce invitatii isi povestesc intamplari interesante.
Daca evenimentul va fi o cina festiva, atunci va trebui sa amenajezi o masa destul de cuprinzatoare, atat pentru ca invitatii sa nu stea inghesuiti, dar si pentru ca mancarea sa poata fi frumos aranjata si servita.
Florile sunt un detaliu care nu trebuie sa lipseasca. Poti pune mici aranjamente pe masa, ori vaze mari cu buchete generoase in zonele libere din living.
2. Alcatuieste lista de invitati pe care ti-i doresti la eveniment
Lista poate fi lunga, dar va trebui sa pastrezi doar persoanele care au lucruri in comun, care pot sustine conversatii amuzante ori pe care le poti integra foarte usor in grup. Decat sa chemi pe toata lumea intr-o singura seara, mai bine faci un efort si organizezi doua sau mai multe evenimente mai mici, dar care au sanse de reusita.
Nu uita ca si tie iti va fi cu atat mai greu sa te ocupi de toti invitatii, cu cat numarul acestora este mai mare.
3. Pregateste meniul
Inainte de a stabili cu ce vei servi musafirii, intreaba-i ce feluri de mancare prefera, daca au alergii sau intolerante la anumite alimente. Un antreu, un fel principal si un desert reprezinta formula standard cu care nu vei da gres niciodata. Salatele si garniturile nu trebuie sa lipseasca niciodata, iar la desert nu uita sa intrebi de cafea.
Bauturile, de asemenea, trebuie sa acopere toate gusturile si sa se potriveasca cu meniul ales. Daca ai pregatit peste la cuptor nu vei putea servi bere, iar daca alegerea este o friptura la gratar, cel mai bine servesti un vin rosu.
4. Asigura un playlist cu muzica discreta
Exceptand petrecerile unde se va dansa, muzica trebuie sa fie in general in surdina, pentru a nu deranja. Este neplacut ca invitatii sa fie nevoiti sa tipe pentru a se face auziti, atunci cand muzica urla in boxe. Un playlist cu muzica clasica ori un mix lounge va fi perfect pentru un fundal sonor care va face atmosfera sa fie foarte placuta.
5. Fa conversatie si implica toti musafirii in discutie
Discutiile pe subiecte placute, in care fiecare musafir poate spune o parere, vor fi apreciate si le vor lasa celor prezenti o impresie foarte buna despre eveniment. Spune-le invitatilor care sunt asezati unul langa celalalt la masa cateva cuvinte despre un subiect pe care il au in comun, iar apoi lasa sa dezvolte singuri conversatia. Tu te poti muta la un alt grup unde sa lansezi din nou o discutie interesanta pentru toate persoanele din apropiere.
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea