Capitala Romaniei se confrunta cu o problema majora legata de scaderea spatiilor verzi si a numarului de copaci, pe masura ce dezvoltarea urbana avanseaza rapid.
Pe masura ce orasul se extinde pentru a face fata cresterii populatiei si cerintelor economice, multe zone verzi, parcuri si paduri sunt sacrificate pentru constructia de cladiri, infrastructura sau locuri de parcare. Aceasta dezvoltare urbana accentuata duce insa in timp la pierderea habitatului natural al copacilor si plantelor, afectand biodiversitatea si calitatea mediului inconjurator.
Scaderea spatiilor verzi si a numarului de copaci are multiple consecinte negative asupra orasului si locuitorilor sai. Pe langa faptul ca dispar zonele de recreere si relaxare, defrisarile masive conduc la poluarea aerului si cresterea temperaturilor in oras, ducand la fenomene de incalzire urbana si formarea asa-numitelor "insule de caldura". Acestea au un impact semnificativ asupra calitatii vietii, sanatatii populatiei si pot duce la cresterea numarului de zile cu disconfort termic.
Bucurestenii care locuiesc la bloc sunt avertizati acum sa fie atenti la taierea sau distrugerea copacilor si mobilierului urban, deoarece pot primi o amenda de pana la 5.000 de lei in cazul in care incalca aceste reguli. O noua hotarare adoptata recent de Consiliul General al Municipiului interzice cu strictete taierea copacilor fara aprobare prealabila si impune sanctiuni financiare semnificative pentru cei care nu respecta aceasta masura. Aceasta decizie are ca scop protejarea spatiilor verzi ramase in capitala si mentinerea unui mediu urban sanatos si placut pentru locuitori.
Lasand la o parte taierea copacilor, hotararea recenta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti face referire si alte actiuni distructive care pot afecta mediul urban. Este strict interzisa deteriorarea mobilierului urban, in aceasta categorie intrand vasele decorative, statuile, monumentele, chioscurile, imprejmuirile si fantanile arteziene. De asemenea, nu se permite deteriorarea aleilor, cailor de acces, bordurilor, stalpilor de iluminat, gurilor de incendiu, retelei electrice si de irigat, gurilor de scurgere si capacelor caminelor retelelor de utilitati din spatiile verzi.
Pe langa informarea bucurestenilor cu privire la aceasta hotarare, este important ca acestora sa li se explice cat se poate de clar importanta protejarii spatiilor verzi si a copacilor. De altfel, este necesar ca oamenii sa inteleaga si sa constientizeze impactul pozitiv pe care il au spatiile verzi asupra mediului.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Secretele freelancingului de succes: cum poti sa faci bani online fara experienta anterioara
Premiile Comertului Online Romanesc acordate in cadrul editiei de 19 ani a Galei Premiilor eCommerce
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!