Ti s-a intamplat sa te plimbi pur si simplu pe strada si sa te trezesti cu picaturi de apa cazandu-ti pe haine sau pe tine atunci cand treceai pe sub balcoanele blocurilor? Cel mai probabil, de vina erau rufele puse la uscat de oameni in balcoane.
Lucrurile s-au mai schimbat insa intre timp, anumite prevederi din Codul Civil si din regulamentele asociatilor de locatari dovedindu-se a fi mult mai stricte din acest punct de vedere. Astfel, cei care obisnuiesc sa faca asta se pot trezi cu niste amenzi deloc mici pe cap!
Un exemplu concret in acest sens este orasul Constanta, acolo unde administratia locala a adoptat in urma cu doi ani un regulament prin intermediul caruia este interzisa uscarea hainelor pe balcoane. Alin Vintila, purtator de cuvant al Primariei Constanta, a precizat ca in regulamentul adoptat in 2021 “sunt prevazute amenzi pentru toate contraventiile, ele fiind diferentiate intre persoanele fizice si cele juridice”. Amenzile pornesc de la cateva sute de lei si pot ajunge pana la 2.500 de lei, cea mai mare amenda.
Noul regulament interzice, asadar, expunerea hainelor pe balcoane. Totodata, sunt interzise si sarmele speciale pentru uscarea hainelor si suportii acestora. Regulamentele in acest sens difera insa de la o administratie locala la alta. Nu sunt insa deloc putini romanii care nu stiu despre aceasta reglementare care interzice uscarea hainelor pe balcoane.
Mai mult decat atat, locatarii unui bloc pot face o reclamatie catre Primarie in cazul in care observa ca vecinii lui apeleaza la aceasta solutie pentru a isi usca hainele spalate. In aceste conditii, nu ar fi rau ca oamenii din intrega tara sa fie mai atenti atunci cand decid sa isi puna la uscat pe balcon hainele abia scoase din masina de spalat! Poate ca in cele mai multe cazuri nu ar fi o problema, in special daca vorbim despre un balcon bine inchis, insa exista si riscul unei amenzi care ar putea sa nu fie deloc mica!
Ultimele NOUTATI
Partenerii nostri
INS: venituri medii in crestere - 8.210 lei pe o gospodarie, respectiv 3.274 lei per persoana
Norme SSM - CONDITII pentru conducerea pe drumurile publice a unui stivuitor
Ce activitati pot presta administratorii, in cadrul unui SRL?
Titluri de stat TEZAUR: Se lanseaza o noua editie cu dobanzi neimpozabile de pana la 7%
Radiere SRL fara activitate: obligatii si proceduri legale
Venituri din activitati independente si dividende: tratamentul fiscal din punct de vedere al CASS
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si