Nu este ceva care ti se ascunde efectiv, dar te face sa pierzi prin omisiune.
Astfel, pierzi avantajele spumei izolatoare, acel produs obtinut prin amestecarea a doi compusi in raporturi optime si aplicat in strat uniform cu un aparat special, sub un unghi exact, pentru a izola atat peretii, cat si podeaua, tavanul sau acoperisul extraordinar de bine, o data pentru totdeauna!
Polistirenul (expandat sau extrudat), vata minerala (din sticla sau bazaltica), celuloza, pluta si alte materiale pot fi termoizolatoare bune.
Pe lista, insa, trebuie sa se regaseasca si spuma poliuretanica.
Si nu la urma, ci in partea de sus a listei, fiindca izolatia de spuma poliuretanica cu celula inchisa ofera termoizolatia mult visata: confortul termic indiferent de anotimp si indiferent dupa cat timp. Da, aceasta spuma izolatoare, datorita aplicarii uniforme si densitatii constante in orice centimetru patrat te-ai uita, are efecte benefice resimtite de organism, facand ca tempertatura din casa sa se piarda mult mai putin.
In plus, spuma nu isi pierde din calitati pe parcursul anilor, n ici nu emit poluanti, asa cum se intampla cu alte materiale izolatoare. Este singurul material care se foloseste la izolatiile caselor care abia dupa o jumatate de secol poate sa dea semne de „oboseala”.
Durata de viata a izolatiilor cu spuma este chiar de 80 de ani!
Iata argumente puternice care pozitioneaza in mod obligatoriu izolatiile cu spuma poliuretanica cel putin in prima jumatate a tipurilor eficiente de izolatii. Poate costa putin mai mult fata de altele, dar economia obtinuta se regaseste in facturile lunare mai mici la energie. Bani salvati luna de luna, cate 12 luni in fiecare an, timp de multe zeci de ani.
Stiai de avantajele pe care le resimti in buget?
O casa se izoleaza in aceeasi masura si in scopul hidroizolarii. Condensul, care conduce la igrasie si la alte nenorociri, infiltratiile, aerul din casa de o calitate slaba – totul dispare daca iti izolezi bine casa din acest punct de vedere.
Stiai, insa, ca spuma poliuretanica este si hidroizolatoare?
Si inca una foarte buna, fiindca starea cu celula inchisa in care se regaseste (foarte densa, compacta) nu permite niciunui vapor de apa sa treaca, iar starea cu celula deschisa (mai putin densa) permite umiditatii sa treaca, fiind potrivita mai ales pentru acoperis.
De izolarea fonica ti se spune vreodata ceva?
Pare ca este un avantaj sine qua non, dar si aici exista posibilitatea de a inregistra si compara performantele, putandu-se observa ca izolatiile cu spuma poliuretanica au si rol izolator fonic. Se poate datorita manierii de amestecare a compusilor pana cand spuma se caracterizeaza prin celula inchisa, iar sunetul strabate mult mai putin decat prin alte materiale izolatoare.
O casa situata pe o strada aglomerata, izolata cu spuma poliuretanica, iti permite sa locuiesti in liniste, fara sa fii peturbat de zgomotele traficului. Asa cum ferestrele din termopan sunt mult mai bune la acest capitol fata de ferestrele vechi, cu geam de sticla, tot asa si spuma poliuretanica este mai bun fonoizolator fata de alte materiale folosite in izolarea casei.
Un ultim lucru care nu se prea comunica, foarte important, este la cine poti apela pentru aplicarea izolatiilor cu spuma poliuretanica.
De acum inainte, stii!
Ultimele NOUTATI
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Oficial! Se dau salarii compensatorii pentru acesti angajati din Romania
Fondatorul 5 to go readuce la viata un brand legendar din comunism: surpriza care va rescrie istoria
Greu de crezut? Un scaun de birou ergonomic poate face un angajat mai productiv!
Partenerii nostri
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Accesul in REGES ONLINE pentru angajatori. Aspecte esentiale, explicate pas cu pas
Obligatii fiscale pentru medici: Ghid ANAF privind impozitul pe venit si contributiile sociale
PatrimVen: Ce este, cum functioneaza si cine are acces la datele tale
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si