Acoperisurile metalice rezidentiale se pot gasi intr-o mare varietate de stiluri si modele, care difera de la un producator tigla metalica la altul. Acestea nu sunt numai usoare, ci si extrem de eficiente din punct de vedere energetic si, de asemenea, au si o durata lunga de viata, mai ales daca sunt corespunzator montate. In plus, vor face fata cu succes ploilor, incendiilor, cutremurelor si vanturilor, fiind garantate chiar si pentru 50 de ani.
Cu toate ca investitia initiala intr-un acoperis metalic poate fi mai mare decat in celelalte cazuri, in timp, acesta va ajuta proprietarii sa evite o multime de alte cheltuieli si probleme, dovedindu-se o investitie inteligenta si rentabila. Practic, acoperisurile metalice nu necesita intretinere, ci doar curatarea ocazionala cu un furtun de gradina.
Cum alegi acoperisul metalic
Cand selectezi un acoperis metalic, asigura-te ca designul acestuia se armonizeaza cu cel al casei. Astfel, este indicat sa alegi un material care sa avantajeze designul casei, dar si a vecinatatii. Poti gasi acoperisuri metalice de calitate in functie de preferintele tale. Unele acoperisuri metalice sunt acoperite cu o structura granulata care le face sa arate aproape identic cu sindrila traditionala din asfalt.
Majoritatea acoperisurilor metalice nu necesita o structura de rezistenta foarte complexa si costisitoare, ele fiind destul de usoare. Totusi, multe dintre acestea sunt instalate peste acoperisurile deja existente din ardezie sau azbest, ceea ce inseamna ca va fi nevoie si de o structura de rezistenta care sa suporte greutatea suplimentara.
Metalul de baza
Acoperisurile metalice sunt fabricate dintr-o mare varietate de metale, inclusiv otel galvanizat, otel galvalume, otel inoxidabil, aluminiu, cupru sau aliaj de zinc. Metalele au proprietati diferite, iar tipul folosit este conditionat de designul placii de acoperis.
Cea mai robusta varianta a acoperisurilor metalice o reprezinta cea din otel acoperit cu zinc sau o combinatie de zinc si aluminiu. Aceasta este lipita de placa de otel pentru a preveni aparitia ruginii si este acoperita cu grund expodic si un strat acrilic pentru culoare si protectie.
Produsele din aluminiu sunt extrem de usoare si sunt folosite in mod obisnuit pentru acoperisurile rezidentiale. Aluminiul nu rugineste, dar are nevoie de o acoperire pentru un finisaj placut, aceasta fiind similara cu cea folosita in cazul otelului.
Cuprul are un aspect clasic, nu rugineste niciodata, este moale, usor de lucrat, iar in timp capata o patina verde. In schimb, acesta este foarte scump.
Aliajele din zinc sunt special concepute pentru rezistenta si durabilitate, fiind, de asemenea, o optiune costisitoare.
Designul produsului
Pe masura ce acoperisurile metalice devin din ce in ce mai populare, tehnologia avanseaza facilitand aparitia noilor produse. Atunci cand alegi un acoperis metalic, este recomandat sa te interesezi si de intermitente si accesoriile necesare sistemelor. Urmareste sa achizitionezi produse cu performante si istorice bine documentate.
Substrat
Cu toate ca acoperisurile metalice ar trebui instalate fara a depinde de un strat de acoperire, in anumite conditii, panourile pot facilita aparitia condensului pe partea inferioara. Pentru a beneficia de cea mai buna protectie impotriva umezelii, se recomanda folosirea unui substrat subtire, cum ar fi pasla sau unul din materialele realizate din polietilena. Multe din straturile de acoperire pe baza de polimeri functioneaza foarte bine sub acoperisurile metalice, fiind usoare si facil de montat.
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea