Apoi, este bine sa tii cont si de felul in care decorezi casa si pozitionezi diferite obiecte intr-o camera.
Daca vrei sa proiectezi sau renovezi locuinta si dimensiunile camerelor reprezinta o problema pentru tine, citeste mai jos cateva sfaturi utile.
Intr-un spatiu limitat, canapele cu brate masive, bibliotecile inalte si voluminoase, precum si cadrele de pat cu modele complexe nu vor face decat sa aglomereze camera.
Daca incaperile din locuinta ta sunt mici, rezuma-te la piese de mobilier suple, cu linii drepte si simple. De exemplu, mobila de la Vivre.ro in stil scandinav, modern-contemporan sau industrial este perfecta in acest sens. Alege scaune subtiri, masute cu picioare lungi, dulapuri mai inguste si redu numarul decoratiunilor.
Un truc simplu, dar foarte eficient pentru a economisi spatiu este sa achizitionezi mobilier care are, in structura sa, spatii pentru depozitare.
De exemplu, un pat cu sertare sau chiar unul mai inalt, sub care sa poti depozita cutii cu diverse obiecte, este o alegere ideala. In mod similar, opteaza pentru canapele cu lada de depozitare, birouri cu sertare sau masute de cafea cu spatiu pentru carti sau reviste.
Crearea de mobilier cu cat mai multe functii se afla de ceva timp printre preocuparile principale ale designerilor din toata lumea. De aceea, nu este greu sa gasesti o masuta de cafea care se poate transforma, cu usurinta, intr-un taburet sau o canapea extensibila, numai buna pentru musafirii care raman peste noapte.
Chiar daca adori acel dulap din lemn masiv intr-o nuanta de maro intunecat pe care l-ai vazut in magazin, acesta s-ar putea sa nu fie cea mai buna alegere daca locuinta ta are dimensiuni reduse, pentru ca ar incarca vizual spatiul. Alege, in schimb, un sifonier alb, crem sau bej, care nu va atrage atat de multa atentie si care chiar va crea impresia de mai mult spatiu.
Aceeasi regula se aplica si in cazul perdelelor, draperiilor si mobilierului pentru living. Cu cat alegi culori mai inchise, cu atat vei incarca aspectul intregii camere.
De preferat este sa alegi o schema de culori bazata pe nuante neutre. Alege culorile principale (gri, bej, crem, alb, lemn natur) si apoi hotaraste ce nuanta de contrast vei folosi. Poate fi o nuanta pastelata sau chiar o culoare intensa, de albastru, verde, rosu sau oranj, atata vreme cat o folosesti drept culoare de accent, nu de fundal.
Secretul unei camere spatioase este felul in care depozitezi lucrurile. Daca ai probleme cu spatiul, ideea este sa eliberezi cat mai mult din pardoseala. Asadar, in loc sa pastrezi cartile intr-un dulap, insira-le pe cateva rafturi suspendate. Nu numai ca salvezi spatiu, dar vei obtine si un design cool, cu personalitate.
Este recomandat ca, inainte sa cumperi toata mobila, sa faci o mica schita. Astfel, vei sti cum vor arata piesele impreuna. Ideal este ca mobilierul sa nu blocheze vederea sau, mai grav, vreun culoar de trecere.
Respecta aceste cateva reguli de baza, iar locuinta ta va arata minunat, indiferent de dimensiunile ei!
Ultimele NOUTATI
Angajatii din Romania nu mai pun pe primul loc salariul! Ce a ajuns sa conteze mai mult, in zilele noastre, mai ales pentru tineri
ANAF iti poate stabili impozitul din oficiu! Modificarea fiscala care vizeaza romanii cu masini si case de lux
Redirectionarea a 3,5% din impozitul anual pe venit in 2025 – Tot ce trebuie sa stii despre Formularul 230
Micile afaceri din Romania, lovite din nou! Modificari fiscale in materie de TVA
O firma din Bucuresti, prinsa de ANAF cum nu a platit contributiile la sanatate, pensie si somaj pentru angajati. Inspectorii au calculat un prejudiciu de e 5 milioane lei
Partenerii nostri
Durata maxima concediu medical COD 13 si reglementari cheie
Eficientizarea activitatilor administrative: aspecte cheie pentru conformitatea in munca
REVISAL a fost inlocuit de REGES online! Ce noutati exista si ce GRESELI puteti comite?
CAEN Rev. 3: Guvernul a stabilit un termen de 18 luni pentru actualizarea codurilor
Controale ANAF: Ce nereguli fiscale au fost descoperite la firme si PFA in luna februarie
Inspectie fiscala: Monografia contabila pentru diminuarea bazei impozabile
Sedinte de judecata prin videoconferinta: Noua lege ii va scuti pe oameni de drumuri si costuri
Te-ar putea interesa si
ANAF iti poate stabili impozitul din oficiu! Modificarea fiscala care vizeaza romanii cu masini si case de lux
Redirectionarea a 3,5% din impozitul anual pe venit in 2025 – Tot ce trebuie sa stii despre Formularul 230