Mai mult, cand vrei sa achizitionezi un vin spumant de calitate, la pret accesibil, alege magazinul online BeiCeVrei, importatorul oficial in Romania al bine-cunoscutelor sortimente produse de Martini, printre care si Asti, Prosecco, Spumante Brut sau Spumante Rose. Astfel, te vei bucura de o bautura cu gust original, care va fi livrata la tine acasa in momentul ales de tine.
Descopera, in cele ce urmeaza, tot ce trebuie sa stii despre aceasta bautura selecta!
De unde provine?
Inainte de orice, trebuie sa stii ca vinurile spumante au un nivel ridicat de dioxid de carbon, rezultatul unei fermentatii naturale. Acestea sunt diferite de vinul spumos, care isi obtine dioxidul de carbon dintr-o sursa externa. De altfel, atunci cand aud de vin spumant, multe persoane se gandesc la sampanie.
Adevarul este ca spumantul isi are originea in regiunea franceza Champagne. Daca vinul pe care alegi sa il savurezi provine din acest loc, il poti numi sampanie. Cu toate acestea, vinurile spumante sunt produse in diferite colturi ale lumii, fiind care de care mai savuroase. Iata doar cateva exemple!
Germania – Sekt: Spre deosebire de sampanie, acest sortiment de vin contine mai putin alcool. In functie de metoda de obtinere, Sekt poate fi mai dulce sau mai sec.
Italia – Prosecco: Vinul cu bule, sec, alb, de origine italiana poate fi produs exclusiv din soiul de strugurii Glera sau dintr-un cupaj de Glera (in procent majoritar), urmat de alte soiuri, originare din Italia sau Franta (Verdiso, Bianchetta Trevigiana, Chardonnay, Pinot Blanche, Pinot Gris si Pinot Noir).
Spania – Cava: Strugurii Macabeu produc un vin cu o consistenta asemanatoare cu cea a sampaniei, care nu este la fel de dulce ca vinul italienesc si care pastreaza o aroma florala.
Franta: Pe langa vinurile obtinute in regiunea Champagne, francezii ofera diferite sortimente de vin spumos, printre care si Moet sau Dom Perignon.
America: Vinurile spumante americane se bazeaza pe retete variate, in care sunt incluse diferite mixuri de bauturi alcoolice.
Romania: Exista nenumarate sortimente de vin cu bule, produse in judetul Vrancea sau in regiunile Maramures, Transilvania s.a.m.d.
Cum se bea un vin spumant?
Desi aceasta bautura spumanta poate fi savurata oricand si de oricine, este important sa cunosti cum trebuie servit spumantul, cu ce mancaruri poate fi asociat, precum si alte aspecte care iti vor permite sa te bucuri la maximum de gustul select.
Pahare: Vinul spumant trebuie servit in pahare inalte si, de preferat, in cele cu o cupa in forma de lalea. Pe langa faptul ca aceasta forma pastreaza nivelul optim de aciditate al vinului, paharul trebuie tinut de picior pentru a se evita incalzirea lichidului.
Temperatura: Pentru a profita la maximum de savoarea vinului, este recomandat sa il consumi la temperaturi reduse, situate intre 6 si 10 grade Celsius.
Asociere culinara: In general, rolul unui spumant este digestiv. Desi ar trebui savurat inainte de masa, acesta poate fi consumat oricand doresti. Cand vrei sa il combini cu alte alimente, este bine sa tii cont de cantitatea de zahar pe care bautura o contine.
Retine totusi ca toate aceste recomandari sunt doar orientative. Atunci cand gasesti vinul spumant care ti se potriveste, modul in care alegi sa il savurezi depinde doar de tine si de cei care iti tin companie. Alege magazinul online BeiCeVrei si bucura-te de o selectie fina de vinuri spumante, care vor face deliciul fiecarei seri!
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Proiecte Didactice pentru succesul la Titularizare sau Definitivat Educatori
Ultimele NOUTATI
Plafonarea tarifelor pentru politele RCA a fost eliminata. Ce cresteri sunt asteptate
Se scumpesc vacantele! Paradoxal, s-ar putea sa fie mai scump sa mergi la Constanta decat in Grecia sau Italia
Ce se intampla cu prosumatorii din Romania dupa 1 iulie? Raspunsuri oficiale de la ANRE
Tik Tok si-a infiintat subsidiara in Romania. Nici nu e de mirare, romanii sunt campioni la cadouri si tap-tap
Lectie de economie predata in mare stil de Polonezi - de la saracie similara Romaniei postdecembriste, la cea mai mare economie din Estul Europei
Partenerii nostri
Ce software de gestiune sa alegi pentru restaurant in functie de specificul locatiei
Dividende interimare: Atentie la modificarea cotei de impozit pentru sumele neachitate!
Prescriptia obligatiilor fiscale: Cand se prescrie anul 2019
Te-ar putea interesa si
Se scumpesc vacantele! Paradoxal, s-ar putea sa fie mai scump sa mergi la Constanta decat in Grecia sau Italia
Ce se intampla cu prosumatorii din Romania dupa 1 iulie? Raspunsuri oficiale de la ANRE