Fertilizarea rationala este secretul. Acest lucru se va realiza in conditii economice, un alt avantaj. Desi tendinta este de a miza pe cantitati mai mari, pentru a spori valoarea culturii - calitatea legumelor vazuta in aspect, forma, marime, culoare si uniformitate - de fapt portionarea fertilizarii este mai degraba indicata. Nu va fi afectat solul si nici calitatatea comerciala a produsului finit.
Cum este stabilita limita maxima a ingrasamintelor folosite
Aplicarea ingrasamintelor nu trebuie sa depaseasca o anumita doza. Altfel tot ce reprezenta interes pentru a creste cultura va avea efect opus. Pentru sere si solarii fertilizarea va fi mai intensa si in doze mai mari, intrucat procesul de irigatie este mai intens - presupune ca exista un proces continuu de spalare pana in profunzile a substantelor solubile folosite. De asemenea, potentialul de productie este mai mare, iar valorile luminii si temperaturii sunt mai mari decat la culturile pe camp liber.
Pentru a stabili valoarea maxima a ingrasamantului exista doua metode: analizele agrochimice sau diagnoza foliara. Daca in prima varianta vorbim despre recoltare de probe de sol, al doilea caz tine de stabilirea epocii de recoltare a plantelor. Pentru cei care opteaze pentru varianta analizarii solului, aceasta tehnica va presupune recoltari de probe la intervale scurte de timp.
Aplicare
In sere sau solarii adesea fertilizarea tine de metoda prin picurare sau microaspersie. Asta inseamna ca fertilizarea va avea loc o data cu microaspersia si va fi realizata prin pulverizare pe frunze, ajungand ulterior sa patrunda in frunze. Acele concentratii mici de ingrasamant vor fi dispersate de catre sistemul de irigatie. Aplicarea in acest caz presupune ca solutia sa fie ca o roua efectiv.
In plus, un control absolut trebuie realizat si cand vine vorba de intervalele de timp. Fertilizarea foliara in sere sau solarii trebuie sa se realizeze, conform specialistilor, la intervale de 10-15 zile, de 3 pana la 5 ori, dimineata si seara. Desigur ca in prealabil exista tot interventie umana si manuala pentru a prepara dilutia produselor ce urmeaza sa fie dirijata in instalatie. Cantitatile trebuie sa fie controlate in functie de suprafata, cultura, tipul de problema etc.
In alegerea tipului de produs este indiscutabil faptul ca acestea trebuie sa fie de calitate. Magazinele de nisa sunt indicate, pentru ca au o selectie mai mare si mai buna de produse. Spre exemplu nuoricum.ro este o recomandare in acest sens. O vasta selectie de seminte, substraturi de turba, ingrasaminte, dar si echipamente pentru sere si solarii sunt la dispozitia publicului, aici.
Fertilizarea nu trebuie sa fie facuta la intamplare, chiar si daca vorbim despre producator local, de cultivator ce nu comercializeaza cantitati mari de legume. Indiferent de metoda de aplicare, conteaza ca aceasta sarcina sa fie una controlata in cele mai mici detalii, pentru a obtine culturi sanatoase.
Ultimele NOUTATI
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Cum se va calcula noul impozit pe proprietate - de la 1 ianuarie 2026 se schimba regulile si pentru apartamente, dar si pentru case
Piata imobiliara, la un pas sa repete criza din 2008. Creditele ipotecare s-au prabusit, romanii nu se mai arunca sa isi cumpere case pe 30 de ani
Ghid oficial pentru schimbarea furnizorului de energie - documente necesare, pasi de urmat
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
CCC pentru tatal necasatorit - procedura si reglementari cheie
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Ce software de gestiune sa alegi pentru restaurant in functie de specificul locatiei
Dividende interimare: Atentie la modificarea cotei de impozit pentru sumele neachitate!
Te-ar putea interesa si
Piata imobiliara, la un pas sa repete criza din 2008. Creditele ipotecare s-au prabusit, romanii nu se mai arunca sa isi cumpere case pe 30 de ani
Ghid oficial pentru schimbarea furnizorului de energie - documente necesare, pasi de urmat