Mobila la comanda din PAL: beneficii, idei de design si produse
mobila la comanda bucurestimobila
Mobila la comanda din PAL este cea mai solicitata datorita costului prietenos cu bugetul familiei si gamei diversificate de nuante si texturi. Alegerea panourilor pentru mobilier este unul dintre principalii pasi pe care ii faci, asa ca ai nevoie de mai multe informatii care sa te ajute sa iei cea mai buna decizie.
Citeste in continuare ce beneficii are mobila la comanda din PAL, dar si cum o poti pune in valoare
Ce este PAL-ul?
PAL-ul (placa aglomerata din lemn) este obtinut din presarea resturilor de lemn tocate cu diversi adezivi. Pasul final este aplicarea unei folii de cant pe marginea placii, care are atat rol de protectie, cat si estetic.
Melamina este detaliul care ofera PAL-ului acea textura de lemn (fag, stejar, cires, etc) care ne incanta ochiul, si ne permite in acelasi timp sa ne personalizam casa cu mobila in diverse culori. De asemenea,
PAL-ul melaminat poate avea finisaje mate ori lucioase, in functie de preferintele clientului.
Alta varianta estetica de a “imbraca” PAL-ul este furnirul care copiaza fidel aspectul natural al lemnului masiv, insa pretul acestor produse este mai mare.
Mobila la comanda din PAL: care sunt principalele beneficii?
In prezent, PAL-ul melaminat este cel mai folosit material pentru fabricarea pieselor de mobilier gratie beneficiilor multiple pe care le ofera.
Costul mai mic fata de MDF ori lemn masiv este principalul avantaj al panourilor din PAL. Astfel iti poti mobila intreaga locuinta chiar daca bugetul de care dispui nu este unul mare pentru aceasta etapa de amenajare.
Gama variata de nuante si texturi si usurinta de asortare sunt alte caracteristici care ii atrag pe clienti. La acestea se mai adauga si timpul de lucru redus. Pe langa faptul ca poate fi personalizat cu usurinta dupa dimensiunile dorite, este usor de transportat si de manevrat fiindca are o greutate mica.
Mobila din PAL este usor de intretinut si este rezistenta la patare, zgariere si crapare, astfel ca reprezinta o investitie buna in timp.
De ce sa tii cont cand faci mobila la comanda din PAL
Proiectarea mobilei la comanda trebuie facuta dupa masuratori concrete, asa ca este indicat sa apelezi la specialisti care te pot ajuta suplimentar si cu sfaturi.
Designul mobilei la comanda este primul care te cucereste, dar nu uita si de functia practica a mobilierului. Pe langa faptul ca trebuie sa se incadreze armonios in casa ta, mobilierul trebuie sa fie conceput cu spatii de depozitare inteligente, cu atat mai mult daca vrei sa pui in valoare o incapere mica.
Chiar daca mobila la comanda din PAL nu iti da bugetul peste cap, totusi nu opta pentru un stil care se poate demoda usor. Cu siguranta nu iti doresti sa schimbi mobila la fiecare doi ani, in functie de ultimele tendinte din domeniul amenajarilor.
Ia in calcul ca este indicat sa optezi pentru placi de PAL cu grosime mai mare, in special pentru rafturi care trebuie sa sustina greutati mari. Pentru a te bucura mai mult timp de mobila la comanda din PAL, nu o tine in spatii unde nivelul de umiditate este ridicat precum baile fara geam.
Mobila la comanda din PAL: care sunt accesoriile cheie?
Chiar daca nu este la vedere, nu neglija feroneria atunci cand faci mobila la comanda din PAL. Trantirea zgomotoasa a usilor, lasarea balamalelor si deschiderile anevoioase ale sertarelor sunt detalii care iti transmit ca alegerea facuta nu a fost una tocmai buna. De aceea nu trebuie sa faci rabat de la calitate atunci cand alegi accesorii precum balamalele si sistemele de glisare.
In incaperile in care se petrece cel mai mult timp, riscul de deteriorare este mai ridicat. Calitatea este egala cu rezultate cat mai aproape de perfectiune - usi bine prinse, sertare care se deschid si inchid cu usurinta, manere, glisiere si balamale rezistente in timp.
Fie ca ai nevoie de balamale aplicate ori semiaplicate, balamale la unghi, balamale incadrate ori balamale pentru sticla, recomandam produsele marca Blum si Hafele. Pentru o alunecare silentioasa, investeste in glisiere cu bila si amortizor.
sursa foto: unsplash.com