Vata minerala pentru termoizolatie este varianta ideala pentru fatade intrucat aceasta este mai densa și rezista mai bine in timp, la lovituri si socuri. Iata ce trebuie sa stii pentru realizarea unei termoizolatii corecte a fatadei!
Iata care sunt parametrii de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi produsele potrivite pentru acest proiect de termoizolatie:
Coeficientul de conductivitate termica (lambda) - acesta indica gradul de termoizolatie asigurat de produsul respectiv. Trebuie sa optezi pentru un coeficient cat mai mic in acest caz, intrucat valorile reduse certifica capacitatea vatei bazaltice de a izola mai bine.
In cazul proiectelor pentru fatade, este recomandat sa optati pentru vata minerala cu coeficient cuprins intre 0.034 si 0.038. Chiar si cea mai mica diferenta conteaza in acest caz, intrucat va afecta confortul termic al locuintelor.
Grosimea stratului de vata - Este recomandat sa optezi pentru produsele de grosime superioara intrucat acestea asigura o mai buna calitate a termoizolatiei fatadei.
Coeficientul de rezistenta termica (R) - Acesta indica capacitatea materialului ales de a izola termic o anumita suprafata. Cu cat acest coeficient este mai mare, cu atat vata minerala bazaltica aleasa va asigura o mai buna izolatie termica a fatadei.
Sursa foto: https://mathaus.ro/p/vata-bazaltica-usoara-isover-pl-u-50-caserata-alu-1000x600/000000000010602120
Dibluri care au cui metalic - Vata minerala bazaltica necesara pentru izolatia fatadei trebuie sa fie fixata cu astfel de dibluri, datorita densitatii sale sporite. Aceasta nu ar putea fi sustinuta de diblurile care au cui de plastic. In plus, este important sa acorzi atentie calitatii, lungimii si densitatii de dibluri utilizate in functie de suprafata izolata, pentru a fixa bine vata.
Materialul de izolatie a fatadelor va fi supus umezelii si vantului puternic. Din acest motiv, acesta trebuie sa fie fixat cu dibluri lungi, cu densitate sporita, pentru a evita riscul desprinderii de pe fatada.
Adezivul potrivit - In cazul termoizolatiei realizate cu vata minerala bazaltica, trebuie sa optezi pentru adeziv de foarte buna calitate, potrivit acestui material. Acesta va fi aplicat sub placile de vata, pentru a asigura fixarea acestora de tencuiala si deasupra lor, pentru a ingloba plasa de armare.
Sursa foto: https://mathaus.ro/p/ct180-adeziv-pt-vata-minerala-25-kg/000000000010702091
Plasa de armare - Aceasta are rolul de a arma intreaga suprafata pe care urmeaza sa o izolezi. Astfel, este recomandat sa optezi pentru un produs de cea mai buna calitate, de 160g/mp.
Alte accesorii utile: coltarele cu plasa, profilele aplicate la imbinarile dintre vata si tamplarie, profilele coltar cu picurator si cele de incepere termosistem, montate in zona soclului.
Acum ca ai descoperit cat de avantajoasa este vata minerala bazaltica pentru termoizolatii si cum poate fi utilizata aceasta, poti da startul proiectului de izolatie termica a fatadei casei tale.
Ultimele NOUTATI
Marcel Ciolacu prevesteste concedieri la stat: Sistemul nu mai poate fi ''incarcat'' cu salariati. Daca mai intindem elasticul, se rupe
Creste puternic numarul firmelor romanesti care intra in insolventa. Peste 7.000 de companii au pus deja lacatul pe usa!
Raport oficial INS - Salariul mediu in Romania este de 5.328 de lei!
Salarii prea mici la privat! 2 din 10 angajati muncesc pe salariul minim. Sindicatele cer majorari salariale, cu acesti bani nu poti sa traiesti decent!
Partenerii nostri
Telemunca pentru o firma din Romania. Ce obligatii are angajatorul roman?
Cele mai noi MODIFICARI din legislatia muncii - explicate pas cu pas, de specialisti
Cyberlaw Elements: Provocari juridice generate de revolutia tehnologica, explicate pe larg
ANAF explica: Cand sunt impozitati banii primiti in plic la nunta. Taxa este de 70%!
Te-ar putea interesa si