Cand vine vorba de cautarea unui nou loc de munca, CV-ul este una dintre cele mai importante parti ale procesului de aplicare. Este adesea prima impresie pe care o faci in fata unui potential angajator si poate face diferenta dintre a fi invitat la interviu sau a fi trecut cu vederea. Din pacate, nu sunt deloc putini cei care fac greseli serioase in redactarea CV-ului, ceea ce poate duce la respingerea lor inca din start.
In randurile urmatoare, aducem in discutie trei greseli majore pe care trebuie sa le eviti atunci cand iti scrii CV-ul!
Prima greseala majora este de a face CV-ul prea lung. Desi este important sa detaliezi experienta si competentele pe care le ai, nu trebuie sa exagerezi cu prea multe detalii inutile. CV-ul ar trebui sa aiba intre 1 si 2 pagini si trebuie sa fie structurat clar si concis. Daca CV-ul tau este prea lung, angajatorul ar putea sa nu aiba rabdarea sa-l citeasca in intregime si sa il treaca cu vederea.
A doua greseala majora este de a face CV-ul prea generic. Fiecare job este diferit si necesita abilitati specifice, deci trebuie sa iti personalizezi CV-ul pentru fiecare job la care aplici. Daca folosesti un CV generic pentru fiecare job la care aplici, vei fi lipsit de posibilitatea de a iti evidentia abilitatile si experienta care ar fi relevante pentru locul de munca pe care ti-l doresti.
A treia greseala majora este de a iti face CV-ul greu de citit. CV-ul tau trebuie sa fie usor de citit si de inteles pentru angajator. Utilizeaza fonturi clare si dimensiuni usor de citit si structureaza-l in sectiuni clare si bine organizate. Nu folosi prea multe culori sau stiluri de formatare care ar putea distrage atentia celui care il citeste. In plus, evita folosirea jargonului sau a terminologiei tehnice care ar putea fi neclara pentru un angajator care nu activeaza intr-un anumit domeniu de activitate.
Respectand aceste reguli de baza, vei putea avea un CV usor de citit si care sa transmita angajatorului lucrurile relevante pe care vrei sa le scoti in evidenta. Astfel, sansele de a fi chemat la un interviu de angajare sunt mai mari!
Sursa foto: pixabay.com
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea