4 reguli de succes in afaceri, furate de la gigantii de pe Wall Street
succes facebooksucces applecorporatii nyse
Cele mai multe afaceri se nasc usor si mor si mai usor. Insa, altele progreseaza, cresc constant si prospera. Ce face diferenta intre cele doua categorii? Se pare ca au aflat corporatiile venite din Silicon Valley direct la bursa de pe Wall Street, si care aplica strategii inteligente la toate nivelurile businessului.
Cine nu a auzit de celebrele GAFA, adica Google,
Apple, Facebook, Amazon?
Citeste si:
Cea mai cautata meserie din Europa: te angajeaza pe loc, pe salariu de mii de euro
Ca vin din Silicon Valley sau din acelasi oras american ca si Microsoft, sute de milioane sau chiar miliarde de oameni folosesc produsele si serviciile acestor companii. Potrivit
corporate-wellbeing.ro, desi ele au ajuns in top, drumul lor nu a fost lipsit de hopuri. Insa, in cele din urma, ele si alte companii din Silicon Valley, au devenit modele.
Ce metode au corporatiile pentru a avea succes:
Au propriile regulile si gandesc outside of the box
Daca face acelasi lucru cu toata lumea, daca tii mortis sa te afli in radul ei, nu vei ajunge departe. Inovatia si reinventarea constanta sunt cheile pentru companiile de succes. In Silicon Valley, managerilor nu le este frica sa incerce ceva nou, daca exista o sansa ca acel lucru sa provoace schimbarea de care are nevoie compania. Unul dintre cele mai la indemana exemple este ca marile firme din Silicon Valley au dat tonul spatiilor de lucru alternativ, solutie adoptata acum la scara globala.
Stiu cum sa-si faca angajatii fericiti
Companiile din Silicon Valley au unii dintre cei mai fericiti angajati din lume. Companiile din Silicon Valley au inteles ca fericirea angajatilor este strans legata de productivitatea si de motivatia lor si au actionat in consecinta. Au gandit totul astfel incat angajatii sa-si atinga adevaratul potential, asa ca le ofera toate conditiile necesare, de la acces liber la sali de sport pana la fructe si mancare sanatoasa pusa la dispozitie zilnic la birou.
De asemenea, programele de wellbeing includ si ateliere dedicate hobby-urilor, de dezvoltare personala si profesionala. Astfel, companiile din Silicon Valley construiesc un mediu in care oamenii chiar isi doresc sa fie, un loc de munca unde angajatii chiar sunt dedicati si unde se simt bine.
Cauta mereu o versiune mai buna
Desi nu a inventat telefonul inteligent sau player-ul digital de muzica, Apple a stiut cum sa exploateze greselile rivalilor. Cum ar fi telefoanele mobile daca Steve Jobs s-ar fi oprit la computere sau Bill Gates la Windows 3.0 sau Mark Zuckerberg ar fi pastrat Facebook la fel ca in ziua lansarii platformie. In toate aceste exemple, desi succesul a fost atins de timpuriu, faptul acesta nu i-a impiedicat pe cei trei sa-si imubnateteasca in mod constant produsele.
Asadar, orice companie ar trebuie sa tina minte aceste lectii, chiar daca sunt pe pozitii dominante. Lucrurile se pot schimba foarte repede, daca managementul nu este interesat de imbunatatirea produselor si a serviciilor.
Au aflat ca progresul provine din micile schimbari
Progresul se obtine cu pasi marunti si orice companie sau antreprenor la inceput de drum ar trebui sa invete asta de la marile companii din Silicon Valley.
Citeste si:
Cum sa obtii un job in cel mai bine platit domeniu, chiar daca ai zero experienta
Orice mica modificare a abordarii poate avea un impact important asupra activitatii, asa ca nu exista idei proaste, cand intentiile sunt bune.
Foto: facebook NYSE