Este firesc sa ai sentimente contradictorii in legatura cu timpul pe care il petreci la munca si sa nu mergi intotdeauna cu placere. Dar, pentru a evita astfel de sentimente si pentru a-ti transforma spatiul in care lucrezi intr-un loc in care sa te regasesti si sa te simti confortabil, iata cateva lucruri de care poti tine cont.
Cand vine vorba de crearea unei senzatii de bine, organizarea este solutia. Un birou dezorganizat, incarcat cu o multitudine de hartii, de acte si de dosare, poate genera anxietate, stres si poate contribui la lipsa productivitatii.
Asigura-te ca spatiul in care lucrezi este curat si ca ai toate hartiile puse in ordine. Pentru a sti ca vei gasi la timp ceea ce ai nevoie, iti poti organiza actele si hartiile intr-un mod simplu: le poti perfora si, apoi, te poti folosi de alonje pentru arhivarea acestora.
In momentul in care nu vei mai avea teancuri de hartii pe birou si nu te vei mai chinui sa le gasesti pe cele de care ai nevoie, vei observa ca vei reusi sa te concentrezi mai bine asupra sarcinilor pe care le ai de indeplinit.
Pentru a-ti spori eficienta si pentru a reusi sa acorzi atentie atributiilor de la munca, acorda-ti, la un anumit interval, cateva momente de pauza. Evita sa iti petreci minutele libere utilizand telefonul mobil - desi poate parea tentant sa accesezi Instagramul si sa dai scroll, nu vei face decat sa iti pierzi concentrarea si sa iti obosesti mintea.
Alege, in schimb, sa discuti cu un coleg sau o colega, sa mananci un fruct, sa te hidratezi sau, daca jobul (si amplasarea lui) iti permit, sa iesi cateva minute la aer. O alta modalitate constructiva de a-ti petrece pauza este sa asculti muzica (in conditiile in care este posibil acest lucru) - o melodie te poate relaxa si iti poate crea o stare de bine.
In cazul in care ai un spatiu propriu la munca, poti sa profiti de acest lucru si sa ti-l personalizezi in functie de preferinte.
De exemplu, fotografiile cu cei dragi iti pot crea un sentiment de liniste, de familiaritate, iar obiectele decorative iti pot infrumuseta biroul, determinandu-te sa te simti confortabil.
In plus, daca esti iubitor de plante, poti sa ai in vedere o planta ornamentala de interior, pe care sa o tii pe birou si sa ii oferi ingrijirea necesara.
Pe langa felul in care iti organizezi si decorezi biroul, conteaza si felul in care relationezi cu cei din jurul tau. Asigura-te ca oferi respect celor cu care lucrezi (indiferent ca este vorba de superiori, de colegi sau de oamenii care se ocupa de securitatea cladirii, de mentinerea curateniei) si ca ei, la randul lor, iti ofera respect. Impune limite atunci cand este cazul si comunica eficient cu acestia.
Un mediu de lucru in care te simti stingher, unde apar deseori conflicte si in cadrul caruia angajatii si angajatorii nu se respecta reciproc, este un mediu care nu promoveaza performanta si productivitatea, asa ca incearca sa mentii o atmosfera linistita si placuta.
Nu in ultimul rand, avand in vedere timpul pe care il petreci asezat pe scaun, incearca sa mentii o postura corecta. De asemenea, atunci cand iei o pauza, alege sa te plimbi si sa faci cateva exercitii de intindere.
Asadar, ca sa eviti ca timpul petrecut la munca sa ti se para interminabil si ca sa iti sporesti eficienta si productivitatea, metodele precum organizarea si decorarea biroului, mentinerea unor relatii sanatoase si a unei posturi corecte, momentele de pauza petrecute intr-un mod folositor si relaxant pot fi cu adevarat utile.
Sursa foto: Pexels.com
Ultimele NOUTATI
Salariul mai mare se obtine la interviu, nu dupa angajare! Sfaturi de la experti HR pentru negocieri in timpul interviului
Pulsul industriei IT din Romania - cand toata Europa concedia masiv, Romania facea angajari. Nici azi nu o ducem mai rau
Japonia se pregateste sa fie lovita de o serie de cutremure puternice Autoritatile avertizeaza populatia sa nu creada zvonurile apocaliptice
Patronatele avertizeaza: Pana in toamna puterea de cumparare va scadea cu pana la 40%, preturile vor creste cu pana la 10% din cauza majorarii TVA
Divortul, sport national in Romania: 4 din 10 cupluri se cearta din cauza banilor
Partenerii nostri
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Pulsul industriei IT din Romania - cand toata Europa concedia masiv, Romania facea angajari. Nici azi nu o ducem mai rau
Japonia se pregateste sa fie lovita de o serie de cutremure puternice Autoritatile avertizeaza populatia sa nu creada zvonurile apocaliptice