Privit de multe ori drept o simpla iesire informala, team-building-ul se dovedeste a fi mult mai mult decat atat. Sunt tot mai multe companiile care organizeaza team-building-uri, iar rezultatele sunt spectaculoase. Si asta pentru ca un team-building nu este doar un prilej de distractie si voie buna intre colegi, ci o modalitate prin care acestia se pot cunoaste mai bine. Totodata, team-building-ul este responsabil si pentru o sudare mai buna a echipei.
Nu sunt putini managerii care considera team-building-ul o modalitate prin care isi pot rasplati angajatii cu o iesire la sfarsit de saptamana. O asemenea perspectiva este gresita insa, team-building-ul fiind instrumentul perfect menit sa uneasca mai bine echipa, sa o determine sa se cunoasca mai bine si sa colaboreze in vederea atingerii unui scop comun.
Indiferent daca vorbim despre o companie mai mica sau mai mare, managerii trebuie sa inteleaga ca vor avea numai de castigat de pe urma organizarii unui team-building. Nici nu este neaparat nevoie de o iesire la munte sau la mare, team-building-ul poate fi organizat chiar si la birou sau intr-o locatie din orasul in care isi are situat sediul compania. Ce este cel mai important este ca echipa sa lucreze la un proiect comun intr-un cadru distractiv. In urma unui astfel de eveniment, angajatii vor fi mai bine dispusi si dornici de munca. In plus, se vor cunoaste mai bine si vor putea lucra impreuna mai eficient.
Potrivit specialistilor in resurse umane, team-building-ul este un proces de dezvoltare si motivare a unui grup de lucru, astfel incat acesta sa isi atinga telul si sa devina o echipa in adevaratul sens al cuvantului. In cadrul acestor evenimente se desfasoara activitati care presupun cooperare, strategie, comunicare, creativitate si asa mai departe. Pentru cei mai multi angajati, team-building-ul inseamna timp de calitate petrecut alaturi de colegii cu care lucreaza zi de zi.
Prin organizarea unui team-building, atat managerii, cat si angajatii urmaresc sa imbunatateasca starea mediului in care lucreaza. De fapt, ei cauta sa se inteleaga mai bine unii cu altii, sa se cunoasca mai bine pentru a putea comunica mai usor si mai eficient. Aducand oamenii impreuna si scotandu-i din zona de confort, liderii echipelor pot pune bazele unei mai bune colaborari in viitor.
Dupa mai bine de patru decenii de cercetari, pionierul comportamentului organizational J. Richard Hackman a ajuns la concluzia ca eficienta lucrului in echipa nu are legatura neaparat cu personalitatea si calitatile membrilor echipei. Astfel, este mai important ca membrii echipei sa se cunoasca intre ei, sa poata comunica si sa se poata sustine reciproc in vederea atingerii unui obiectiv comun.
Citeste si: Au crescut salariile angajatilor romani: 4.000 de lei in mana primesc muncitorii
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si