Pregatirea pentru un interviu de angajare nu este deloc o sarcina usoara pentru cei mai multi dintre cei care isi cauta un loc de munca nou. Exista o multime de intrebari ce iti pot fi puse in cadrul unui interviu, unele mai simple, altele ceva mai complexe. Lasand la o parte intrebarile, recrutorul te va ruga mai mult ca sigur sa ii povestesti ceva despre tine.
Este o intrebare extrem de simpla, insa nu sunt deloc putini cei care nu stiu care este raspunsul potrivit. Este normal sa iti fie putin teama, nu vrei sa o dai in bara in fata recrutorului, insa nu ai de ce nici sa te sperii. In primul si primul rand, incearca sa fii sincer si sa pastrezi o atitudine pozitiva. Apoi, sunt cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont atunci cand iti formulezi raspunsul.
Pentru inceput, trebuie sa stii ca nu ai de ce sa ii prezinti recrutorului intregul istoric al angajarilor, el stiind deja toate aceste informatii din CV-ul tau. De asemenea, nu trebuie sub nicio forma nici sa ii prezinti intreaga ta viata personala. Incearca insa sa te gandesti la o prezentare prin intermediul careia sa ii arati recrutorului ca esti exact persoana pe care o cauta pentru postul pe care l-a scos la concurs.
Concret, ar fi indicat sa vorbesti putin despre rolul tau actual pe care il ocupi si, eventual, despre o realizare importanta pe care ai avut-o din aceasta pozitie. Adu in discutie cateva detalii despre modul prin care ai ajuns in acest punct al carierei profesionale si despre experienta pe care ai acumulat-o de-a lungul timpului. In final, vorbeste si despre ceea ce te recomanda pentru pozitia la care ai aplicat si despre motivul pentru care iti doresti jobul.
Tinand cont de cele spuse in randurile precedent, un posibil raspuns la aceasta cerinta ar putea suna asa: “In prezent sunt coordantor al unui proiect ce implica cea mai importanta companie din acest domeniu. Anterior, am lucrat intr-o agentie unde m-am ocupat de alte trei mari branduri din domeniu. Si, desi mi-a placut foarte mult munca pe care am realizat-o, mi-ar placea sa am sansa de a aprofunda mai bine lucrul in aceasta directie, motiv pentru care sunt atat de incantat de aceasta oportunitate pe care mi-ati putea-o oferi!”.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Informatii personale despre salariat asupra carora angajatorul trebuie sa pastreze confidentialitatea
Dividendele, impozitate mai dur: Ce greseli sa eviti si cum sa nu pierzi bani din profitul firmei tale. Expertii se asteapta la "manevre legale" din partea antreprenorilor
Datoria publica a Romaniei se indreapta spre 60% din PIB - Ultimii 5 ani au fost catastrofali, spune ministrul Finantelor
Partenerii nostri
Instructiuni proprii SSM pentru lucrul in echipa - [MODEL] si prevederi legale
[CALCUL] Vechime in munca contract 2/4 ore si reglementari cheie
Simplificare fiscala: O singura entitate declara si plateste impozitul suplimentar national
Facilitati fiscale 2025: Ce beneficii au firmele care angajeaza absolventi de facultate
Semnare declaratii fiscale si situatii financiare anuale: Cine isi asuma responsabilitatea?
Salarii magistrati in Romania: cat castiga un judecator sau un procuror in 2025?
Actele necesare pentru trecerea frontierei cu masina in 2025
Te-ar putea interesa si