Orice candidatura pentru un loc de munca incepe cu un CV bine facut. Nu sunt deloc insa putini candidatii care au tendinta de a inghesui o multime de informatii irelevante intr-un CV de doua sau chiar trei pagini, in speranta ca vor atrage atentia angajatorului. Lucrurile vor sta insa exact pe dos, niciun recrutor sau manager de resurse umane neavand timp sa parcurga un CV atat de lung!
Potrivit experientei unui consultant care a plasat candidati la companii importante precum Google, Facebook sau Microsoft, iata care sunt lucrurile care nu ar trebui sa apara intr-un CV!
Recrutorii si managerii HR tind sa parcurga foarte rapid CV-urile, asa ca asigura-te ca prima parte a CV-ului tau nu contine informatii nerelevante pentru locul de munca pentru care ai aplicat. Rezumatele personale reprezinta de cele mai multe ori doar o risipa de spatiu valoros, in cele mai multe cazuri acestea continand informatii pe care recrutorii le-ar gasi citind alte parti ale CV-ului sau scrisoarea de intentie.
Nu sunt deloc putini cei care cred ca CV-urile sunt verificate mai intai printr-un program care le respinge automat pe cele care nu au anumite cuvinte cheie relevante. Astfel, de multe ori, candidatii ajung in situatia de a isi scrie CV-urile cu cuvinte cheie din descrierea postului pentru care aplica. Realitatea este insa diferita, CV-urile fiind verificate de fapt de o persoana reala. Asadar, nu aveti de ce sa mizati pe aceasta strategie, nu va va ajuta cu nimic!
Experienta de munca din trecut, care nu este relevanta pentru locul de munca la care ai aplicat acum, nu are ce sa caute in CV-ul tau! Intr-adevar, poti mentiona abilitatile si competentele pe care le-ai dobandit de-a lungul timpului si care te califica pentru locul de munca pentru care aplici, dar niciun angajator nu va fi interesat de sarcinile de lucru pe care le aveai la un job vechi de 15 ani.
Potrivit specialistilor in resurse umane, includerea unei poze cu tine in CV da o impresie gresita angajatorului si nu mai reprezinta o tactica buna de gasire a unui loc de munca. Sigur, in unele domenii poza este relevanta, insa in cele mai multe cazuri aceasta nu are ce sa caute in CV. In plus, trebuie stiut faptul ca este ilegal ca angajatorii sa discrimineze intre candidatii pe un post in functie de felul in care acestia arata.
Ultimele NOUTATI
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori
Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi: Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung
Finantari uriase pentru IT-isti romani: 60 de milioane de motive sa crezi in ideea ta
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori