O tinuta impecabila
Fie ca iti place, fie ca nu, tinuta este cartea ta de vizita. In sens semiotic, spune cine esti tu inainte sa te prezinti. Asadar, este important sa-i acorzi importanta. Nu e nevoie sa faci un credit la banca pentru a fi bine imbracat. Investeste in cateva piese confectionate din materiale de calitate, mergi cu ele la croitorie pentru a fi modificate astfel incat sa arate ca si cum ar fi fost facute pentru tine. Alege, de asemenea, cateva accesorii elegante, cum ar fi o pereche de butoni, cateva cravate din matase si un ceas de calitate, in cazul domnilor, bijuterii, esarfe si posete cu stil, in cazul doamnelor. Pantofii trebuie sa fie si ei de cea mai buna calitate, dar si comozi in acelasi timp, dat fiind ca ii vei purta o mare parte din zi. Evident, o tinuta rafinata trebuie completata de un parfum discret, dar evocator, cum sunt cele de la Dior.
Poate unii colegi cu vechime isi permit sa-si faca singuri programul sau sa-si ia pauze de masa prelungite cand au chef, dar asta nu inseamna ca trebuie sa faci la fel. Daca esti nou intr-o firma, atitudinea cea mai potrivita este sa respecti regulile, precum cele legate de tinuta, de program si de alte aspecte specifice activitatii pe care o desfasori. Nu vei castiga respectul nimanui daca din primele saptamani de activitate incepi sa te abati de la regulile pe care, cel mai probabil, majoritatea le respecta.
Persoanele extrovertite sunt in special susceptibile sa impartaseasca multe informatii chiar si cu persoanele pe care nu le cunosc prea bine. Daca este si cazul tau, tine seama de faptul ca in primele luni intr-un post nou e mai bine sa fii atent la ce spun ceilalti, sa dezvalui despre tine doar informatiile necesare activitatii profesionale si mai putine dintre cele personale. Orice ai face, nu iti critica fostii colegi sau fostii sefi, caci asta nu face niciodata o impresie prea buna.
Munca ta si felul in care iti exerciti atributiile sunt cele mai importante aspecte care vor determina respectul colegilor si sefilor tai. O persoana care munceste cu dedicare si cu placere, mentinand o atitudine echilibrata si binevoitoare, va fi intotdeauna apreciata in mediul profesional. Ce inseamna asta? Inainte de orice, sa dai ce ai mai bun, sa tratezi fiecare sarcina cu atentie, dar si sa ceri ajutorul atunci cand te simti depasit de anumite chestiuni. Totodata, un profesionist respectat va lucra bine in echipa, respectand munca fiecarui coleg si asumandu-si greselile atunci cand le face.
Nimic nu vorbeste mai frumos despre caracterul tau decat capacitatea de a-i ajuta si a-i sustine pe ceilalti atunci cand au nevoie. Fii deschis atunci cand colegii iti cer ajutorul, ofera-le mereu sfaturi sincere si fii mai curand orientat spre solutii decat inclinat doar sa semnalezi problemele. Sarbatoreste succesul altora si implica-te in succesul echipei si cu siguranta vei castiga aprecierea colegilor si a superiorilor.
Fiecare dintre noi isi doreste sa fie respectat in profesia sa, nu numai datorita rezultatelor activitatii zilnice, ci si a unui caracter admirabil. Tinand cont de sfaturile enumerate mai sus, vei putea si tu face primii pasi spre relatii profesionale exemplare cu toti colegii tai.
Sursa foto: Pexels.com
Ultimele NOUTATI
Stiai ca vocea ta iti poate aduce bani? Cum sa castigi bani din asta in Romania?
Scoateti banii de la saltea si cumparati acum apartamente. Sunt semnale ca urmeaza scumpiri, iar salariile nu vor tine pasul
Guvernul taie TVA-ul in an electoral. Lista produselor care se ieftinesc obligatoriu
3 modalitati prin care un dezvoltator imobiliar poate sa-ti dea teapa cand cumperi o locuinta in faza de proiect
Creditele in euro devin din nou accesibile romanilor. Dobanzile sunt taiate, vesti mari pentru cei cu datorii
Vrei sa renunti la jobul clasic? Afla cum sa iti construiesti o afacere online profitabila!
Partenerii nostri
Transferul angajatilor intr-un alt punct de lucru - ATENTIE la fisa de aptitudini!
Paguba produsa angajatorului. Se pot face retineri salariale in baza deciziei de imputare?
ADEVERINTA privind recunoasterea calificarilor profesionale si formarea profesionala in strainatate
Taxe PFI: Ce impozit si contributii este obligat sa plateasca un medic
Ce amenzi se aplica firmelor care NU au terminale POS
Cand se efectueaza inventarierea: 7 probleme cu care se confrunta firmele in practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Guvernul taie TVA-ul in an electoral. Lista produselor care se ieftinesc obligatoriu
3 modalitati prin care un dezvoltator imobiliar poate sa-ti dea teapa cand cumperi o locuinta in faza de proiect