Daca simti ca meriti o remuneratie mai mare pentru munca pe care o depui si vrei sa faci ceva in acest sens, ai doua optiuni: sa cauti un alt loc de munca mai bine platit sau sa ceri o crestere salariala.
Ambele optiuni pot veni la pachet cu anxietati serioase, dar fiecare dintre ele deschide usi catre noi oportunitati. Cu siguranta, poti fara probleme sa gasesti un nou job, dar daca iti place actualul job si crezi ca poti evolua in continuare pe aceeasi pozitie, este de multe ori o idee buna sa soliciti o majorare salariala. Pana la urma, angajatorul tau s-ar putea sa nu stie ca esti nemultumit de nivelul tau actual de remunerare decat daca ii faci acest lucru cunoscut. Asadar, cum poti cere o majorare salariala?
Nu este neobisnuit sa vrei o majorare salariala. De fapt, potrivit unui sondaj recent realizat de Indeed, doar 19% dintre oameni sunt multumiti de nivelul lor de salarizare. Cu toate acestea, atunci cand ceri o majorare, trebuie sa alegi cu grija momentul potrivit. Daca stii ca firma pentru care lucrezi se confrunta cu ceva probleme financiare sau de alta natura, poate ar fi bine sa mai ai putina rabdare pana sa faci acest pas!
Sigur ca iti doresti un salariu cat se poate de mare, insa trebuie sa ai grija ca nivelul tau salarial pe care ti-l doresti sa fie unul realist. Fa o cercetare asupra domeniului tau de activitate si afla care este salariul mediu cu care sunt platiti cei care lucreaza pe aceeasi pozitie.
Ideal este sa ceri majorarea salariala in persoana si in privat. Daca nu esti in aceeasi locatie cu managerul tau, poti purta conversatia printr-o videoconferinta, daca este posibil. Nu cere majorarea salariala fara a stabili mai intai o intalnire cu seful tau. Nu discuta despre aceasta problema in zone comune ale biroului, cum ar fi bucataria sau coridorul. De asemenea, daca poti evita, nu cere majorarea salariala printr-un e-mail.
Inainte de intalnirea cu seful tau, pregateste ce ai de spus pentru a obtine majorarea salariala. Scoate in evidenta calitatile tale si modurile prin care ajuti compania sa performeze mai bine. Asteapta-te la intrebari din partea celor din conducere cu referire la realizarile tale din cadrul companiei. De asemenea, te poti astepta si la o negociere privind viitorul tau pachet salarial. Indiferent de felul in care se va termina conversatia, nu uita sa ii multumesti sefului tau pentru intalnire.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
5 accesorii de iarna pe care orice sofer ar trebui sa le aiba in masina
7 sfaturi pentru incalzirea masinii corect in zilele recile – greseala pe care o fac multi
Nu pleca pe drum fara a face asta! 5 recomandari esentiale pentru sofatul iarna
Cel mai bun anunt de angajare in 2024. Cum sa il scrii, ca sa atragi numai candidati de calitate
Cauti personal pentru firma ta? Descopera aceste 5 intrebari neasteptate pe care orice angajator ar trebui sa le puna in interviuri
Cate tipuri de credite bancare exista si care e diferenta dintre ele? Ipotecar, de nevoi personale, imobiliar?
Partenerii nostri
Proiect - salariatii ar putea beneficia de doua zile libere PLATITE pentru a merge la medic
Declaratie pe proprie raspundere cu privire la functia de baza - MODEL
Salariat care a plecat in concediu de odihna, fara sa depuna cerere - PROCEDURA
Aspecte juridice critice in imbunatatirea managementului fortei de munca
Cele mai importante reglementari pentru institutiile de credit in 2024
Salariatul nu este apt pentru locul de munca: "Suntem obligati sa ii oferim alt post in firma?"
Te-ar putea interesa si
Nu pleca pe drum fara a face asta! 5 recomandari esentiale pentru sofatul iarna
Cel mai bun anunt de angajare in 2024. Cum sa il scrii, ca sa atragi numai candidati de calitate