Daca simti ca meriti o remuneratie mai mare pentru munca pe care o depui si vrei sa faci ceva in acest sens, ai doua optiuni: sa cauti un alt loc de munca mai bine platit sau sa ceri o crestere salariala.
Ambele optiuni pot veni la pachet cu anxietati serioase, dar fiecare dintre ele deschide usi catre noi oportunitati. Cu siguranta, poti fara probleme sa gasesti un nou job, dar daca iti place actualul job si crezi ca poti evolua in continuare pe aceeasi pozitie, este de multe ori o idee buna sa soliciti o majorare salariala. Pana la urma, angajatorul tau s-ar putea sa nu stie ca esti nemultumit de nivelul tau actual de remunerare decat daca ii faci acest lucru cunoscut. Asadar, cum poti cere o majorare salariala?
Nu este neobisnuit sa vrei o majorare salariala. De fapt, potrivit unui sondaj recent realizat de Indeed, doar 19% dintre oameni sunt multumiti de nivelul lor de salarizare. Cu toate acestea, atunci cand ceri o majorare, trebuie sa alegi cu grija momentul potrivit. Daca stii ca firma pentru care lucrezi se confrunta cu ceva probleme financiare sau de alta natura, poate ar fi bine sa mai ai putina rabdare pana sa faci acest pas!
Sigur ca iti doresti un salariu cat se poate de mare, insa trebuie sa ai grija ca nivelul tau salarial pe care ti-l doresti sa fie unul realist. Fa o cercetare asupra domeniului tau de activitate si afla care este salariul mediu cu care sunt platiti cei care lucreaza pe aceeasi pozitie.
Ideal este sa ceri majorarea salariala in persoana si in privat. Daca nu esti in aceeasi locatie cu managerul tau, poti purta conversatia printr-o videoconferinta, daca este posibil. Nu cere majorarea salariala fara a stabili mai intai o intalnire cu seful tau. Nu discuta despre aceasta problema in zone comune ale biroului, cum ar fi bucataria sau coridorul. De asemenea, daca poti evita, nu cere majorarea salariala printr-un e-mail.
Inainte de intalnirea cu seful tau, pregateste ce ai de spus pentru a obtine majorarea salariala. Scoate in evidenta calitatile tale si modurile prin care ajuti compania sa performeze mai bine. Asteapta-te la intrebari din partea celor din conducere cu referire la realizarile tale din cadrul companiei. De asemenea, te poti astepta si la o negociere privind viitorul tau pachet salarial. Indiferent de felul in care se va termina conversatia, nu uita sa ii multumesti sefului tau pentru intalnire.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii