In primul rand, o solutie de incalzire gresita sau incorect pusa in aplicare va avea ca rezultat o distributie ineficienta a caldurii in spatiul respectiv, in detrimentul oamenilor care lucreaza in magazie. De asemenea, poate contribui si la pierderile de energie si la cresterea costurilor de intretinere pe timpul iernii si poate creste riscul producerii unor accidente devastatoare. De aceea, este important sa stim care sunt principalii factori de care trebuie sa se tina cont atat in alegerea unei metode de incalzire, precum si in modul in care aceasta este implementata:
Majoritatea depozitelor sunt incalzite fie cu ajutorul centralelor termice, fie cu ajutorul unor radiatoare care sufla aer cald inauntru. Pentru spatiile de mari dimensiuni, radiatoarele se pot dovedi ineficiente si costisitoare pentru incalzirea spatiului, trebuie mentinute in permanenta in functiune, iar temperatura din interior nu poate fi controlata la fel de usor. Centralele termice pe gaz sunt mai economice pentru spatiile mari, insa este important ca acestea sa fie verificate anual si sa fie luate mai multe masuri de siguranta decat in cazul centralelor de apartament. De exemplu, o practica obisnuita pentru a elimina riscul de explozie este conectarea la centrala a unui vas de expansiune, care sa permita dilatarea gazului fara acumularea presiunii. Astfel, centralele industriale devin mai sigure, iar riscul unei explozii poate fi neutralizat.
Centralele cu termostat fac mai usoara controlarea temperaturii din depozit, astfel incat se poate asigura o atmosfera confortabila fara prea mult efort. De asemenea, centralele cu timer pot fi programate pentru a porni cu ceva timp inainte de inceperea programului de lucru, astfel incat muncitorii sa nu stea in frig cat timp se incalzeste spatiul. La finalul programului, centrala poate fi oprita, pentru a minimiza consumul de gaz.
In cazul radiatoarelor, mai importanta este pozitionarea acestora, intrucat incalzirea se face, de obicei, doar in directia in care bate aerul cald. Radiatoarele sunt cel mai eficiente in spatiile mici de lucru, asa cum sunt birourile, de exemplu. Acestea mentin confortul termic cat timp sunt pornite, insa pot usca aerul, asa ca un umidificator poate fi util pentru a mentine o umiditate optima a atmosferei din incapere.
Cum in multe depozite se economiseste spatiu prin instalarea unor rafturi pentru depozitarea marfurilor, iar aceste rafturi sunt pozitionate foarte aproape unul de altul, este posibil ca proprietarii depozitelor sa intampine probleme la incalzirea acestor spatii dintre rafturi. Cea mai eficienta metoda de incalzire a unui astfel de spatiu este prin incalzitoarele montate pe tavan sau pe perete, care distribuie mai eficient aerul cald in incapere. Sistemele de incalzire cu ventilatie sunt cele mai bune in acest caz, in timp ce radiatoarele nu vor putea face fata. Avantajul incalzirii pe verticala este ca, indiferent de modificarile pe care le faci privind configurarea spatiului, nu va fi nevoie sa schimbi metoda de incalzire sau sa o suplimentezi.
Ultimele NOUTATI
Dreptul la somaj in 2025. Conditii de acordare a indemnizatiei lunare si documentele necesare
Harta celor mai mari salarii, pe judete - Clasamentul incepe cu 5.500 lei net/luna in Bucuresti
Salariul mai mare se obtine la interviu, nu dupa angajare! Sfaturi de la experti HR pentru negocieri in timpul interviului
Pulsul industriei IT din Romania - cand toata Europa concedia masiv, Romania facea angajari. Nici azi nu o ducem mai rau
Japonia se pregateste sa fie lovita de o serie de cutremure puternice Autoritatile avertizeaza populatia sa nu creada zvonurile apocaliptice
Partenerii nostri
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si