Atunci cand doriti sa incepeti sa tranzactionati unul dintre primele lucruri de care aveti nevoie este o platforma de tranzactionare. Cea mai uzitata platforma la nivel global de catre traderii individuali este platforma MetaTrader 4.
MetaTrader 4 sau MT4, a fost dezvoltata de MetaQuotes Software si lansata pe piata in 2005. Este un soft care permite efectuarea analizelor tehnice pe grafice de preturi, se actualizeaza in timp real si permite plasarea de ordine de tranzactionare in pietele financiare.
Componenta de client este utilizata de clientii individuali in activitatea lor curenta de tranzactionare, pentru a-si gestiona ordinele si conturile.
Ca sa aveti acces la platforma MetaTrader 4 trebuie sa va alegeti un broker care va pune la dispozitie, de preferat gratuit aceasta platforma. Desigur trebuie sa fie un broker reglementat, cu tarife competitive si sa corespunda necesitatilor activitatii dumneavoastra de tranzactionare. Odata ales brokerul accesati site-ul acestuia si descarcati MT4 apoi instalati-o.
Dupa ce ati instalat platforma este timpul sa invatati sa o folositi.
Deschideti platforma si conectati-va la ea printr-un cont demo pe care l-ati deschis la brokerul dumneavoastra. Ca sa vedeti ce piete aveti la dispozitie pentru a putea tranzactiona, apasati pe butonul "Market Watch" plasat in partea stanga sus a platformei.
Fereastra "Market Watch" o sa apara in partea stanga a ecranului. Acolo veti observa o lista lunga de instrumente. Acestea sunt pietele pe care vi le pune la dispozitie brokerul dumneavoastra si pe care puteti sa tranzactionati la un moment dat. Desigur, sunt foarte multe si va trebui sa alegeti doar cateva pe care sa va axati, este practic imposibil sa tranzactionati pe toate.
Sursa: Admiral Markets MT4
In lista "Market Watch" veti vedea:
Perechi valutare : Euro vs. Dolar - EUR/USD, Dolar vs. Yen - USD/JPY, etc
Indici bursieri: indicele German DAX 30, indicele American Dow Jones - DJIA30, etc
Actiuni: actiuni ale celor mai mari companii din lume Google, Facebook, BMW
Marfuri: Aur, Argint, Petrol, etc
Criptomonede: Bitcoin, Ethereum, etc
Aveti la dispozitie toate aceste instrumente, acum sa deschidem un grafic. Sa presupunem ca va intereseaza perechea valutara EURUSD.
Ca sa vizualizati graficul evolutiei pretului pe EURUSD, dati click drepta pe instrumentul EURUSD in fereastra Market Watch si alegeti “Chart Window”. Se va deschide graficul perechii EURUSD. Simplu nu?
Da, dar partea complicata abia urmeaza, va trebui sa invatati cum sa studiati astfel de grafice asa incat sa previzionati corect directia viitoare de evolutie a pretului. Acesta este ingredientul de baza al unei tranzactionari profitabile.
Acum ca ati deschis un grafic este timpul sa testati pe contul demo si cum deschideti o tranzactie in piata. Avand deschis graficul EURUSD, sa plasam deci un ordin pe EURUSD.
Cel mai simplu mod este de a lansa un ordin pe piata este prin intermediul ferestrei “New Order”. Deschideti fereastra “New Order” dand click pe butonul cu acelasi nume din bara de comenzi a aplicatiei. In aceasta fereastra alegeti din meniul derulant din caseta “Symbol” EURUSD, apoi volumul “0.1 loturi” si alegeti unul dintre butoane “Sell by Market” sau “Buy by Market”. Daca alegeti “Sell by Market” veti lansa un ordin de vanzare, daca alegeti “Buy by Market” veti lansa un ordin de cumparare. Cand ati apasat unul dintre cele doua butoane se cheama ca ati plasat prima dumneavoastra tranzactie in piata.
Sursa: Admiral Markets MT4
A invata sa plasati ordine in piata si cum functioneaza practic platforma MetaTrader 4 este partea facila a invatarii tranzactionarii, este varful de iceberg. Partea dificila este sa plasati ordine in directia corecta de evolutie a pietei.
Ultimele NOUTATI
Profita de Fidelis de iarna: investitii cu impact si dobanzi de pana la 7,9% pentru romanii care au bani pusi deoparte
Mos Craciun vine cu dobanzi generoase la titlurile de stat TEZAUR
Cum ar trebui sa alegi un serviciu de inchirieri auto daca vii in tara in perioada urmatoare
Partenerii nostri
Protectia maternitatii la locul de munca - ce prevede legea?
Poprire infiintata de o institutie a statului - cum se va proceda?
Peste 67.000 de firme radiate, in 2024 - ce domenii de munca au fost afectate?
Cadouri de Craciun pentru angajati: Aspecte esentiale despre regimul acordarii lor
O noua editie TEZAUR, cu dobanzi anuale de pana la 7.60%, debuteaza pe 9 decembrie 2024
Alegerile prezidentiale 2024 au fost ANULATE de Curtea Constitutionala
Legea care permite parintilor de gemeni sa intre impreuna in concediu pentru cresterea copilului