Daca nu te mai regasesti in ceea ce faci, chiar independent de noile conditii impuse de contextul pandemic, atunci e nevoie de o analiza „la rece” in care sa treci pe o hartie planurile pe care le ai pentru a iesi din impas.
Daca vrei sa iti creezi un business al tau si sa devii propriul tau angajator, poti sa aplici pentru finantarea europeana a unui start-up, mai ales daca vrei sa valorifici o pasiune. Si premisa aceasta de la care ai putea sa pornesti este una buna, caci facand ceea ce iti place, vei avea mai mult entuziasm, te vei implica mult mai mult, iar succesul va fi doar o consecinta a eforturilor tale. Desigur, nu trebuie sa pornesti cu asteptari nerealiste, insa e bine sa crezi cu tot dinadinsul ca vei reusi si ca ideea pe care o ai e cea mai buna.
O idee creativa nu este suficienta pentru a asigura succesul unei afaceri, ba mai mult, nici intuitia manageriala nu este de ajuns pentru a avea un start foarte bun. Tocmai de aceea, nu te minti ca poti sa le faci tu pe toate, recunoaste-ti limitele si inconjoara-te de specialisti, chiar daca e vorba initial de o echipa restransa. De asemenea, nu minimaliza ajutorul unor tool-uri care-ti pot usura semnificativ munca, cum ar fi un program gestiune. De asemenea, pentru a-ti forma un portofoliu de clienti, promovarea online si offline trebuie realizata atent, etapizat si precis, vizand un anumit public tinta inca de la inceput. Poti vinde nu doar un produs, ci si o poveste, iar oamenii, potentialii clienti, reactioneaza pozitiv la astfel de initiative. Asadar, gandeste-te cum ai convinge necunoscutii sa cumpere ceva de la tine, nu de la concurenta.
Daca esti, de exemplu, pasionat de prajituri, iti poti deschide o patiserie cu laborator propriu, in care produsele sa fie preparate cu ingrediente bio. Cert e ca trebuie sa iti pui de la inceput intrebarea: prin ce ma diferentiez eu de restul? Asadar, fie mizezi doar pe un anumit desert, ecler, cheesecake, gogo?i, fie vii cu ceva nou în compozitie. Poti incerca sa prepari deserturi raw vegane sau dulciuri fara gluten si zahar, fie o gama dedicata diabeticilor. Daca ai abilitati de croitor si iti plac copiii, poti propune o linie vestimentara dedicata lor, insa venind cu idei de hainute diferite, de exemplu, inspirate din perioada Belle Epoque, cu dantele, linii clasice, simplitate, departe de culori neon, imprimeuri cu personaje de desene animate, paiete si alte artificii. Important este sa mizezi pe o singura idee, de preferat cea mai buna. Te poti vizualiza facand un anumit lucru peste ani. Astfel, vei gasi mult mai usor un raspuns la dilemele tale.
Daca ai o pasiune, alege sa o valorifici mai mult decat in timpul liber si sa o convertesti intr-o idee de afacere.
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si