Sistemele de alarma si supraveghere au rol de prevenire. Acestea iti mentin casa in siguranta si, implicit, si bunurile de valoare. Este recomandat sa instalezi camere de supraveghere atat in interiorul locuintei, cat si in exteriorul acesteia, mai ales daca stai la casa. De asemenea, un sistem de alarma va pune hotii pe fuga, in cazul unei incercari de intrare prin efractie. Iar in cazul in care se da o spargere, datorita filmarilor de pe camera, cei care ti-au sustras bunurile pot fi identificati mult mai usor.
Pentru bunuri de valoare precum obiecte de arta sau bijuterii, recomandat ar fi sa fie pastrate intr-un seif. De asemenea, daca detii anumite contracte sau acte importante, acestea se pastreaza in siguranta in seifuri de birou. Ideal ar fi sa depozitezi aceste seifuri intr-o camera la care numai tu ai acces sau doar persoane de foarte mare incredere.
Pe langa faptul ca e cel mai bun prieten al omului, un caine e un ajutor de nadejde si cand vine vorba de siguranta. Nu trebuie sa fie o bestie fioroasa, ci e de ajuns sa latre de cateva ori, ca sa alerteze vecinii, in cazul in care nu esti acasa, sau sa descurajeze hotii. Un caine face zgomot, iar acest aspect perturba linistea raufacatorilor.
Daca ai mai multe obiecte de valoare, recomandat ar fi sa nu le tii in acelasi loc, pentru a evita posibilele pagube care pot aparea in urma unei spargeri, dezastru natural sau incendiu. Pentru ca, odata ce hotii vor patrunde in locuinta, nu se vor opri la a sustrage doar bijuteriile, de exemplu, ci este foarte probabil sa plece si cu tablouri sau alte obiecte de colectie.
Indicat este sa nu te lauzi in stanga si in dreapta cu averea pe care o ai, pentru ca nu stii niciodata cine iti vrea raul, iar ceea ce detii tu reprezinta o oportunitate pentru altcineva. Nu dezvalui cat costa fiecare bun de valoare pe care il ai sau ce urmeaza sa achizitionezi in viitor. Fii discret, cumpatat si evita intrebarile despre nivelul de trai. Astfel, vei evita pagubele de ordin financiar.
Vremurile in care banii se tineau la saltea a trecut, mai ales in era cardurilor bancare, cand majoritatea platilor se fac prin intermediul acestora. In cazul in care tii o suma mare de bani in casa, iar aceasta este furata, e posibil sa nu o mai recuperezi niciodata, deci tot efortul pe care l-ai depus o sa fie in zadar.
Asadar, ca sa iti pastrezi bunurile de valoare in siguranta, trebuie sa iei anumite masuri de prevenire si siguranta, ca sa te asiguri ca acestea nu vor fi pradate de hoti. Trebuie sa le depozitezi intr-un seif, departe de ochii lumii. Sa iti instalezi un sistem de supraveghere performant, plus unul de alarma. Sa fii discret cu privire la tot ce detii, pentru a nu oferi detalii care iti pot aduce pagube. De asemenea, nu tine foarte multi bani cash in casa, fiindca nu vrei sa dai cu piciorul la munca pe care ai depus-o ca sa ii obtii.
Sursa foto: shutterstock.com
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si