Te simti nesigur in privinta modului in care a decurs interviul de angajare pentru un post pe care ti-l doreai mult? Este ceva normal pentru un candidat, chiar si cei mai increzatori oameni avand emotii atunci cand asteapta feedback-ul venit de la managerul de recrutare. Daca iti pui si tu aceasta intrebare, incearca sa nu te gandesti numai la raspunsurile pe care le-ai dat in timpul interviului, fiind de preferat sa incerci sa privesti interviul in ansamblu.
Uite 7 semne care iti pot arata ca te-ai descurcat excelent la interviul de angajare si ca esti pe drumul cel bun!
Programul unei sesiuni de interviuri de angajare este, de regula, destul de strict, recrutorii intalnind un numar mai mare de candidati care isi doresc postul scos la concurs. Daca interviul s-a prelungit cu mai mult de cateva minute, este in general un semn bun, acest lucru indicand faptul ca angajatorul este interesat de tine si de intrebarile tale!
In general, este destul de usor sa iti dai seama daca intre tine si cel cu care vorbesti exista o conexiune. Atunci cand se intampla asta, interviul se transforma intr-o conversatie care curge natural. Totodata, asta iti mai arata si faptul ca este foarte probabil sa te potrivesti cu mediul de lucru din companie.
Daca nu esti sigur de modul in care a decurs interviul, incearca sa analizezi limbajul corporal al recrutorului cu care ai discutat. Zambetul, contactul vizual sau timpul acordat pentru a te asculta si pentru a iti raspunde la intrebari - toate sunt semne ca intervievatorul era cu adevarat interesat de tine.
Daca recrutorul te intreaba daca ai mai fost la interviuri de angajare si pentru alte locuri de munca inseamna ca incearca sa isi faca o idee despre cat de repede ar trebui sa treaca la urmatoarea etapa a procesului de angajare in cazul tau.
Stii fara doar si poate ca un interviu de angajare a decurs mai bine decat te-ai fi asteptat atunci cand ti-au fost prezentate alte persoane din companie care nu erau in program. Profita de aceasta ocazie si incearca sa fii cat mai prietenos cu toti cei pe care ii intalnesti, s-ar putea sa iti fie viitorii colegi sau chiar superiori.
Daca la finalul interviului de angajare recrutorul ti-a oferit numarul sau de telefon sau adresa de e-mail si ti-a transmis ca il poti contacta oricand pentru intrebari suplimentare, inseamna mai mult ca sigur ca esti pe drumul cel bun.
Daca inca de la finalul primului interviu ti-au fost cerute referinte, inseamna cel mai probabil ca firma la care ai aplicat a fost impresionata de persoana ta si incearca sa accelereze procesul de angajare. Fii prevazator in acest sens si pregateste-ti o lista de contacte care sa stie ca s-ar putea sa ai nevoie de o referinta din partea lor.
Citeste si: Cum evitam plafonarea in cariera: 5 metode prin care evoluam permanent
Sursa foto: pixabay.com
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si