Nume de domeniu (adresa dvs. web personalizata, www.WebsiteulDvs.ro)
Gazduire web (serviciul care gazduieste website-ul)
WordPress (platforma gratuita, utilizata in mod obisnuit pentru site-uri web)
Pentru a construi un site web complet functional va trebui sa rezervati un nume de domeniu (adresa web) si un serviciu de gazduire web. Fara oricare dintre ele nu veti putea sa creati un website.
Odata ce aveti un nume domeniu si ati ales serviciul de gazduire web veti putea crea un website WordPress. WordPress este cea mai populara platforma de construire a site-urilor web, utilizata de 35% din toate site-urile de pe Internet.
Primul lucru de care veti avea nevoie pentru a crea un site web este un nume de domeniu. Numele de domeniu este adresa site-ului dvs. web; aceasta adresa este utilizata de vizitatori atunci cand incearca sa va gaseasca site-ul prin intermediul browserelor web.
Inregistrarea numelui de domeniu este un serviciu contra cost, pretul mediu situandu-se undeva la 9 euro/an + TVA pentru un domeniu .ro. Pretul unui domeniu web variaza insa in functie de extensie si de perioada pentru care faceti inregistrarea.
Daca nu ati inregistrat sau nu ati ales un nume de domeniu pentru site-ul dvs., iata cateva sfaturi pentru a va ajuta:
daca doriti sa creati un website de afaceri, numele dvs. de domeniu ar trebui sa se potriveasca cu numele companiei dvs. (ex. NumeleCompanieiDvs.ro)
daca intentionati sa va creati un site personal pentru dvs. atunci un nume de domeniu de tipul NumeleDvs.ro poate fi o optiune excelenta
Utilizati o extensie de nume de domeniu „generica”, cum ar fi .eu, .com, .net sau .org, daca vizati vizitatorii internationali
Utilizati o extensie de nume de domeniu „locala”, cum ar fi .ro, .de, .fr sau .it daca obiectivul dvs. sunt vizitatorii dintr-o anumita tara
Nu va faceti griji daca numele dvs. de domeniu pe care il doriti este deja luat. Exista peste 300 de milioane de nume de domenii e inregistrate, dar exista milioane de alte nume de domenii care sunt inca disponibile.
Pe langa un nume de domeniu veti avea nevoie si de gazduire web.
Gazduirea web este un serviciu disponibil 24x7 care gazduieste si stocheaza fisierele (continutul) site-ului dvs. web pe un server securizat. Fara o gazda web site-ul dvs. nu va fi accesibil pentru utilizatori.
Un pachet de gazduire web accesibila si de incredere pentru site-uri web noi poate porni de la 1,75 euro/luna; o investitie redusa dar importanta pentru succesul site-ului dvs. web.
Indiferent de compania de gazduire web aleasa asigurati-va ca ofera urmatoarele caracteristici:
Trafic de date necontorizat
Conturi email personalizate
Instalare WordPress simpla
Asistenta pentru clienti 24x7
Preturi competitive
Odata ce ati inregistrat numele de domeniu si ati activat serviciul de gazduire web va trebui sa alegeti si sa instalati o platforma de construire a site-ului web (cunoscuta si sub numele de CMS - Content Management System).
Va recomandam sa alegeti WordPress deoarece este usor de utilizat si vine cu mii de teme si plugin-uri gratuite care pot crea o imagine profesionista a websitului dvs. Configurarea site-ului dvs. WordPress este usoara si in unele cazuri gazda dvs. web o poate face pentru dvs. astfel incat nu va bateti prea mult capul cu aceasta etapa.
Este momentul sa va personalizati website-ul, alegand un design frumos si adaugand elemente de branding - alegeti o tema pentru website.
Temele WordPress pot schimba aspectul intregului website si in plus, le puteti schimba cu usurinta. Exista mii de teme WordPress gratuite sau contra cost; daca doriti o tema gratuita, o puteti alege din sectiunea cu cele mai utilizate teme WordPress.
In continuare, adaugati logo-ul dvs. Apoi puteti schimba schema de culori a website-ului precum si fonturile utilizate.
Paginile sunt esenta site-ului dvs. web. Din punct de vedere tehnic, o pagina web este doar un document din Internet. Nu este foarte diferit de documentul dvs. traditional Word, in afara de faptul ca are elemente de branding pentru site-ul dvs. web, precum antetul si subsolul.
Paginile web sunt usor de creat in WordPress. In mod frecvent un website are urmatoarea structura minimala:
Homepage - este pagina principala si prima pagina pe care vizitatorii dvs. o vad cand acceseaza site-ul dvs. web
Pagina Despre noi - care explica despre ce este website-ul dvs.
Pagina de Contact - o pagina care permite vizitatorilor sa va contacteze
Pagina de Blog - o lista cu cele mai recente postari de blog. Daca nu intentionati sa faceti bloguri, puteti utiliza pagina blogului ca loc pentru stirile si anunturile companiei dvs.
Pagina de Servicii - daca site-ul web pe care il construiti este destinat unei companii, utilizati aceasta pagina pentru a va prezenta serviciile
Pagina de Magazin online - pentru companiile care doresc sa lanseze un magazin de comert electronic
Urmatorul pas in incercarea noastra de a crea un site web este sa va configurati navigarea (un meniu pentru site-ul web). Meniul este ceea ce vizitatorii dvs. vor folosi pentru a naviga de la o pagina la alta de pe site-ul dvs.
WordPress este o platforma de site-uri web foarte versatila care va poate permite sa construiti un magazin online complet functional. Prin functionalitate completa intelegem ca puteti introduce oricate produse, puteti colecta comenzi de la clienti si chiar gestiona toate elementele legate de taxe si expediere.
In mod frecvent transformarea unui website WordPress intr-un magazin online se face cu un plugin gratuit numit WooCommerce.
WooCommerce este cea mai populara si completa solutie de e-commerce pentru WordPress.
Daca ati parcurs toti acesti pasi inseamna ca ati reusit singur sa creati un website! Nu in ultimul rand, continuati sa va imbunatatiti permanent website-ul adaugand continut relevant pentru nisa dvs.
Ultimele NOUTATI
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Cate concedieri individuale succesive se pot efectua intr-o societate, pe parcusul unui an?
Actiuni de motivare non-financiara a salariatilor - ce pot face angajatorii?
Ministerul Muncii: 55% dintre persoanele cu dizabilitati sa fie angajate pana in 2027
Posta Romana a inceput distribuirea scrisorilor de informare cu privire la amnistia fiscala
Nota de creditare primita in SPV: se inregistreaza in contabilitate?
TVA de 9% pentru hrana albinelor. Legea a fost publicata in Monitorul Oficial
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"