Atrasi de ideea de a isi pune ideile in practica si de a castiga mai multa independenta, tot mai multi tineri isi doresc sa intre in lumea antreprenoriatului in ziua de astazi. Sa pornesti un business nu este deloc usor totusi, existand o serie intreaga de riscuri pe care ti le asumi atunci cand decizi sa pornesti la drum. Nu sunt putini nici cei care evita sa faca acest pas, fiindu-le teama ca nu se pricep si ca nu stiu la ce sa se astepte.
Totodata, multi nu inteleg cum, unde, cu cine si cu ce sa inceapa in aceasta aventura. Exista insa cativa pasi importanti peste care ar fi bine sa nu treci atunci cand decizi sa iti pui ideea in practica si sa iti incepi propria afacere!
O afacere de succes satisface o nevoie reala si bine definita a unui grup de oameni, asa ca este important sa pornesti de la identificarea unei oportunitati pe care o vezi in jurul tau si pe care crezi ca o poti rezolva intr-un mod eficient si profitabil. Chiar si atunci cand ideea generala exista in capul tau, incearca sa o exprimi intr-o fraza simpla si sa o notezi undeva. In acel moment vei putea spune ca stii clar ce vrei sa faci.
Nu doar ideea afacerii este importanta, ci si toate detaliile pe care le ai in cap pentru a pune acea idee in practica in momentul in care vei demara business-ul. Noteaza-ti toate aceste idei pe o foaie de hartie sau intr-o agenda, tot acest proces urmand sa te ajute sa iti formezi o imagine clara asupra tuturor lucrurilor pe care doresti sa le faci in legatura cu acest business. Cu cat ai mai multe detalii despre ce si cum vrei sa faci, cu atat vei fi mai pregatit sa depasesti provocarile ce vor aparea pe parcurs!
Indiferent de ideea pe care o ai si de nisa pe care vei activa, concurenta va exista! Sunt multi antreprenori fara experienta care intra in aceasta lume a afacerilor cu gandul ca au o idee atat de buna incat nu mai conteaza ce face concurenta. Gresit! Inainte de a porni la drum, este important sa iti cunosti in detaliu competitorii. Analizeaza atent activitatea si ce ofera ei, iar mai apoi da-ti seama cum sa faci lucrurile mai bine si mai convenabil pentru a atrage de partea ta cat mai multi clienti.
Asa cum spuneam si mai devreme, este important sa iti cunosti competitorii pentru a iti da seama ce trebuie sa faci diferit fata de acestia. Indiferent de nisa pe care vei activa, iti doresti un avantaj fata de competitorii tai, asa ca fara doar si poate trebuie sa te diferentiezi fata de ei. Tine cont de realitatile pietei, de oferta competitorilor, de preferintele si dorintele clientilor si elaboreaza o strategie de diferentiere inainte de a porni la drum!
Oricare ar fi afacerea pe care o vei incepe, poti sa fii sigur de la bun inceput ca nu vei putea face totul de unul singur. In cele mai multe cazuri, nu vei putea porni asa cum trebuie o afacere fara sa ai o echipa formata in jurul tau. Ai mare grija la cei pe care ii alegi, iti doresti oameni de calitate care sa puna umarul la dezvoltarea afacerii tale.
Chiar daca vorbim despre o afacere mica, de familie, ai nevoie sa stii clar de la bun inceput care sunt obiectivele. In functie de acestea, vei stii ce ai de facut pe parcurs! La inceput nu strica totusi sa fii putin flexibil la acest capitol, cel mai probabil va fi nevoie de o ajustare a obiectivelor dupa primele luni de activitate!
Citeste si: Schimba-ti viata: cum sa-ti construiesti un OBICEI nou si BUN, in doar 5 pasi
Ultimele NOUTATI
In Romania amnistiilor fiscale exista si firme care-si platesc cu sfintenie taxele si impozitele. ANAF ii face cunoscuti pe patroni!
Romanii cumpara din nou case si apartamente pe banda rulanta. Piata imobiliara e in crestere puternica
Analiza EY Romania. Ce trebuie sa stim despre ajustarile voluntare de preturi de transfer in contextul amnistiei fiscale?
RCA cu pret exploziv. Soferii risca sa plateasca polite mai scumpe daca nu-si anunta asiguratorul ca a vandut masina
Partenerii nostri
Agent de munca temporara. CONDITII de autorizare, pas cu pas
cerere concediu fara plata model
Sanctionarea concedierilor NELEGALE - cauzele de nulitate si despagubiri pentru salariati
Lichidare societate comerciala: formulare si monografie contabila
Tratamentul TVA in cazul vanzarii bunurilor imobile: exemple detaliate
TOP 3 greseli intalnite in balanta de verificare si cum sa le eviti
Te-ar putea interesa si
Romanii cumpara din nou case si apartamente pe banda rulanta. Piata imobiliara e in crestere puternica
Analiza EY Romania. Ce trebuie sa stim despre ajustarile voluntare de preturi de transfer in contextul amnistiei fiscale?