Asociatia ENVIRON lanseaza METAMORFOZA, o campanie de constientizare si o colectie de bijuterii in editie limitata, realizata din taste reciclate
Asociatia Environ lanseaza METAMORFOZA - o campanie de constientizare gandita sub forma unei colectii capsula de bijuterii sustenabile realizate din argint si taste provenite din reciclarea tastaturilor de laptop.
In contextul in care oamenii au tendinta de a fi in general rezervati in ceea ce priveste reciclarea, pentru ca adesea nu este un proces transparent, proiectul METAMORFOZA s-a nascut din dorinta ENVIRON de a demistifica conceptul reciclarii si a arata concret cat de frumos si inedit pot fi reinventate obiectele vechi: de la electronice vechi la bijuterii.
METAMORFOZA nu este insa o campanie despre bijuterii, ci o poveste despre magia transformarii lucrurilor vechi in lucruri noi si despre frumusetea reinventarii.
METAMORFOZA este un memento pentru fiecare dintre noi:
Sa ne amintim sa pretuim si sa protejam darurile pe care natura ni le ofera in mod gratuit si care fac posibila viata pe Pamant: aer, apa, sol.
Fiecare dintre aceste elemente ale mediului inconjurator se regasesc in cuvintele exprimate de cele 6 tipuri de bijuterii realizate din argint si taste provenite din reciclarea deseurilor electrice care alcatuiesc colectia in editie limitata METAMORFOZA.
,,Intotdeauna incercam sa gasim modalitati creative prin care sa transmitem mesajele noastre catre public, iar de aceasta data am abordat reciclarea dintr-o perspectiva inversa, de la coada la cap, adica pornind de la rezultatul reciclarii – bijuterii - catre produsul reciclat -tastaturi. METAMORFOZA este modul nostru de a pune reciclarea intr-o alta lumina si de a arata ca reciclarea nu trebuie asociata cu gunoiul, cu ceva care arata sau miroase urat, ci inseamna de fapt idei, responsabilitate, creativitate.”
a declarat Roxana Puia, director de marketing Environ.
Sustenabilitatea si designul s-au intalnit in mintile creative ale celor care au facut posibil acest proiect:
Ioana Pascal, fondatoarea brandului de bijuterii Obsidian, este cea care a transpus viziunea Environ intr-o colectie de bijuterii premium, unica in Romania.
Povestea campaniei este exprimata vizual cu ajutorul echipei de entuziasti iubitori ai naturii, formata din Ana Maria Bucura, model international si Dacian Foldi (The Storyalist), cu sprijinul stilistului Adrian Perjovschi (Jovsky Studio), au realizat o serie de fotografii de senzatie care ne indeamna sa ne luam un moment de pauza (take a moment) si sa devenim mai constienti de impactul ecologic al actiunilor noastre si sa ne schimbam mindsetul in ceea ce priveste viata pe aceasta planeta.
,,Cei care aleg sa poarte bijuteriile din colectia METAMORFOZA, trebuie sa aiba convingerea ca fac un angajament de responsabilitate si ca fiecare piesa este de fapt un statement: aleg sa port un produs unicat realizat dintr-un deseu reciclat, contribui astfel la economisirea consumului de resurse naturale necesar pentru realizarea unei bijuterii obisnuite si transmit un mesaj clar celor din jurul meu: imi pasa de mine, de planeta, de viitor.”
a mai declarat Roxana Puia
Bijuteriile din colectia METAMORFOZA pot fi comandate aici: https://www.obsidian.ro/colectie/metamorfoza/. Profitul obtinut din vanzari va fi donat catre Asociatia Magic Wings.
De ce este atat de importanta reciclarea deseurilor electrice?
In era tehnologiei, reinnoirea accelerata a bunurilor de folosinta indelungata in parte determinata de obsolescenta programata de producatori, in parte de nevoia de a fi mereu in trend, contribuie semnificativ la exploatarea resurselor neregenerabile ale planetei. Deseurile de echipamente electrice si electronice reprezinta fluxul de deseuri cu cea mai rapida crestere la nivel mondial. In 2019, in lume, s-au generat peste 53 milioane de tone de DEEE si doar 17% din aceasta cantitate au fost colectate si reciclate corespunzator.
Prin reciclarea deseurilor electrice se reduce consumul de materii prime necesare fabricarii de produse noi si tototdata se diminueaza impactul negativ asupra mediului inconjurator si sanatatii umane pe care gestionarea necorespunzatoare a deseurilor il poate avea din cauza continutului de substante si gaze periculoase.
Aproximativ 85% dintr-un deseu electric poate fi recuperat prin reciclare, fractiile rezultate fiind refolosite in industrie ca materii prime secundare pentru fabricarea altor produse.
***
Asociatia Environ, una dintre primele organizatii colective de transfer responsabilitate din Romania, implineste anul acesta 15 ani de activitate, timp in care a gestionat peste 150.000 tone de DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice).
In calitate de promotor al economiei circulare in tara noastra, Environ isi propune sa contribuie la un mediu mai curat nu doar prin perfectionarea unui sistem de gestionare responsabila a DEEE, ci si prin implementarea de proiecte si campanii care incurajeaza schimbarea obiceiurilor privind colectarea selectiva si adoptarea unui stil de viata sustenabil.
Ultimele NOUTATI
Salariul mai mare se obtine la interviu, nu dupa angajare! Sfaturi de la experti HR pentru negocieri in timpul interviului
Pulsul industriei IT din Romania - cand toata Europa concedia masiv, Romania facea angajari. Nici azi nu o ducem mai rau
Japonia se pregateste sa fie lovita de o serie de cutremure puternice Autoritatile avertizeaza populatia sa nu creada zvonurile apocaliptice
Patronatele avertizeaza: Pana in toamna puterea de cumparare va scadea cu pana la 40%, preturile vor creste cu pana la 10% din cauza majorarii TVA
Divortul, sport national in Romania: 4 din 10 cupluri se cearta din cauza banilor
Partenerii nostri
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Pulsul industriei IT din Romania - cand toata Europa concedia masiv, Romania facea angajari. Nici azi nu o ducem mai rau
Japonia se pregateste sa fie lovita de o serie de cutremure puternice Autoritatile avertizeaza populatia sa nu creada zvonurile apocaliptice