Economia globala se confrunta din nou cu o perioada extrem de delicata, tot mai multi specialisti aducand in discutie apropierea unei noi recesiuni economice. Contextul actual este unul dificil pentru toate tarile planetei, restrictiile din timpul celor doi ani de pandemie si criza provocata de razboiul inceput de Rusia in Ucraina facand ca situatia sa fie din ce in ce mai dificila. Astfel, tari din toate colturile lumii se confrunta acum cu o inflatie record, in timp ce criza energetica bate la usa continentului european si nu numai!
Potrivit Bloomberg, pe fondul acestei inflatii ridicate si a crizei energetice, sute de companii si-au amanat sau chiar anulat planurile de finantare. Mai exact, este vorba despre cel putin 358 de companii care au luat astfel de decizii in ultima perioada. Valoarea acestor planuri de finantare, printre care se numara oferte publice initiale, emisiuni de obligatiuni, imprumuturi si achizitii, se ridica la peste 250 de miliarde de dolari.
Conform datelor disponibile pana la aceasta ora, cele mai multe tranzactii amanate sau anulate au fost inregistrate pe teritoriul Americii de Nord si de Sud, peste 180, o cifra dubla fata de cea raportata in alte regiuni ale planetei. Numarul mare de tranzactii amanate sau anulate din cele doua Americi se datoreaza in special incetinirii de pe piata de equity. Incepand din luna ianuarie si pana in prezent au fost anulate 136 de planuri de oferte publice initiale.
Nici pe piata de imprumuturi situatia nu este mai usoara, multi debitori confruntandu-se in continuare cu provocari in a strange fonduri. Potrivit datelor, 103 tranzactii cu o valoare de cel putin 64 de miliarde de dolari au fost amanate sau anulate in primele sapte luni ale anului.
Totodata, datele disponibile la aceasta ora ne mai arata ca numarul emisiunilor de obligatiuni care au fost amanate in prima parte a acestui an depaseste numarul total raportat pentru intregul an 2021.
Sursa foto: freepik.com
Ultimele NOUTATI
Una dintre cele mai inspirate decizii din lumea fotbalului: introducerea sistemului VAR (Video Assistant Referee)
E OFICIAL. Cresc salariile din sectorul bugetar
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Partenerii nostri
MODEL declaratie pe propria raspundere a salariatului care castiga venituri din contracte part-time
Concediul paternal se majoreaza la 10 zile, indemnizatia de concediu - impozitata
Agentii imobiliare platitoare de TVA si neplatitoare de TVA: aspecte contabile si fiscale
Noutati privind colectarea creantelor fiscale: model de proces verbal
Cum a modificat OG 16/2022 Codul fiscal: Titlul II - Impozitul pe profit
Romanii amendati pentru necompletarea PLF la intrarea in tara isi iau banii inapoi. MODEL CERERE
Contestatie proces-verbal de contraventie: cazurile de nulitate si de anulare
Pensia de invaliditate in 2022: cine are dreptul si cum se calculeaza
Te-ar putea interesa si
Anunul Lidl pentru toti clientii din Romania care stau prost cu banii: ce poti face acum, daca ai salariul mic
Aparatul nostru bugetar numara peste 1.200.000 de angajati: cei mai multi bugetari ai tarii lucreaza in administratia centrala