Obisnuiesti sa mai intarzii dimineata cateva minute la birou si sa te folosesti de scuza “sfertului academic”?! Nu ti-ar fi atat de simplu sa faci asta in Marea Britanie, acolo unde managerul unei corporatii a luat foarte in serios aceasta problema. Observand ca numarul celor care intarzie la birou creste de la o zi alta, seful unei companii a luat decizia de a pune un afis in birou prin care isi avertiza angajatii ca vor fi aspru pedepsiti in cazul in care ajung mai tarziu la serviciu, chiar si daca intarzierea este de doar un minut.
Stim cu totii cum sunt diminetile, in special atunci cand vorbim despre parinti care trebuie sa ii pregateasca pe cei mici pentru gradinita sau pentru scoala. Nimeni nu isi doreste sa intarzie la birou, insa uneori se intampla sa apara fel si fel de lucruri care ne dau programul peste cap!
Ei bine, un manager al unei corporatii din Marea Britanie se dovedeste a nu fi prea intelegator din acest punct de vedere, luand decizia de a trata cat se poate de serios orice intarziere a unui angajat la serviciu, chiar si daca este vorba despre un singur minut. Astfel, seful companiei a instituit o noua regula pentru angajatii sai: “Pentru fiecare minut in care intarzii la serviciu, vi se va cere sa lucrati zece minute dupa ora 18.00”. Spre exemplu, “daca ajungi la ora 10.02, va trebui sa stai peste program inca 20 de minute, pana la ora 18.20”.
Asa cum era de asteptat, anuntul conducerii nu a fost primit cu prea mare entuziasm in randul angajatilor, care s-au declarat surprinsi de o asemenea regula extrema. Regula a fost impartasita in cele din urma in spatiul public de un fost angajat al companiei, care a mai adaugat faptul ca acela a fost “cel mai prost loc in care a lucrat vreodata”.
Oricat de “extrema” ar parea aceasta regula a angajatorului, trebuie insa sa privim lucrurile si din perspectiva lui. Daca un angajat intarzie cateva minute o data sau de doua ori, nu ar trebui sa fie o problema pentru nimeni, insa situatia devine mai delicata atunci cand intarzierile sunt constante si afecteaza activitatea de zi cu zi a companiei. Atunci, angajatorul trebuie sa stie ca are la indemana niste reguli de care sa se foloseasca pentru a sanctiona acest comportament.
Citeste si: La iarna, gazul ar putea fi dat cu portia: romani, izolati-va casele. Avertisment de ultima ora
Ultimele NOUTATI
Dreptul la somaj in 2025. Conditii de acordare a indemnizatiei lunare si documentele necesare
Harta celor mai mari salarii, pe judete - Clasamentul incepe cu 5.500 lei net/luna in Bucuresti
Salariul mai mare se obtine la interviu, nu dupa angajare! Sfaturi de la experti HR pentru negocieri in timpul interviului
Pulsul industriei IT din Romania - cand toata Europa concedia masiv, Romania facea angajari. Nici azi nu o ducem mai rau
Japonia se pregateste sa fie lovita de o serie de cutremure puternice Autoritatile avertizeaza populatia sa nu creada zvonurile apocaliptice
Partenerii nostri
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si