Nvidia traverseaza o perioada excelenta din toate punctele de vedere, producatorul de procesoara apropiindu-se de pragul de 1.000 de miliarde de dolari capitalizare. La sfarsitul saptamanii trecute, actiunile companiei au crescut intr-o singura zi cu nu mai putin de 24%. Aceasta crestere spectaculoasa se datoreaza, potrivit specialistilor, cererii tot mai mari de cip-uri puternice pentru modele de inteligenta artificiala.
Cip-urile produse de cei de la Nvidia joaca un rol din ce in ce mai important in rularea si antrenarea algoritmilor folositi pentru crearea diverselor aplicatii si modele de inteligenta artificiala. Domeniul AI a luat un avans spectaculos in ultima perioada, pe piata aparand o serie intreaga de aplicatii care functioneaza pe seama inteligentei artificiale. Nvidia s-a dezvoltat foarte mult din acest punct de vedere, devansand cu mult companiile concurente. Astfel, vanzarile inregistrate de cei de la Nvidia in ultima perioada au depasit toate asteptarile.
Nu numai cip-urile celor de la Nvidia sunt la mare cautare in aceasta perioada, ci si procesoarele de ultima generatie, care sunt folosite in centrele de date. Asa cum spuneam si mai devreme, Nvidia a inceput dezvoltarea in aceasta directie timpuriu, primele investitii in procesoare destinate activitatii de AI fiind facute inca din urma cu cativa ani. Vanzarile au explodat insa abia acum, odata cu succesul pe care l-a avut in iarna trecuta chatbot-ul ChatGPT.
Toate aceste cip-uri si procesoare de ultima generatie nu sunt deloc ieftine, profitul companiei crescand accelerat. Spre exemplu, veniturile din acest trimestru sunt estimate la aproximativ 11 miliarde de dolari, cu 50% peste asteptarile initiale. In aceste conditii, Nvidia a ajuns acum la nivelul marilor companii, apropiindu-se de pragul de 1.000 de miliarde de dolari capitalizare. Cele mai valoroase companii, de peste 1.000 de miliarde de dolari, sunt la acest moment Apple, Google, Microsoft, Amazon si Saudi Aramco. Totodata, Nvidia a depasit din acest punct de vedere unele companii de renume, precum Tesla sau Meta.
Ultimele NOUTATI
Venituri pasive explicate: Cum sa faci bani fara sa muncesti non-stop?
Profesia care-ti asigura in Romania o pensie medie de 25.000 de lei pe luna
Scade numarul pensionarilor de la o luna la alta. Cei ce raman in viata traiesc cu o pensie medie de 2.700 de lei lunar
Hotarati sa desfiintati un post in firma dvs. Ce se intampla cu salariatul care ocupa acel post?
Partenerii nostri
Rata somajului inregistrat in evidentele ANOFM in luna octombrie 2024 a ajuns la 3,20%
Hartuirea la locul de munca - cum poate angajatorul sa sustina salariatul hartuit?
Corectare facturi: Cand se utilizeaza codurile 384 si 380
Agenda Fiscala a Contabilului pentru 2025 - termene stabilite prin lege, obligatii si declaratii